Αθλητισμός

“Κανείς δεν έδιωξε Αντωνάκα, Αθανασιάδη” δήλωσε ο γ.γ. του Γ.Σ.Β. «Η Νίκη» Στ. Κολόζος

Την άποψη ότι κανείς δεν έδιωξε τους Δ. Αντωνάκα και Π. Αθανασιάδη εξέφρασε ο γενικός γραμματέας του Γ.Σ.Β. «Η Νίκη» Στέλιος Κολόζος. Επίσης τόνισε ότι αυτό που θέλει η Ερασιτεχνική είναι να μη χρεωθεί ο σύλλογος. Ο Στέλιος Κολόζος μίλησε στην εκπομπή «Ισορροπίες» στον Blue Heart FM για τα εξής θέματα:

Για το ότι η Ερασιτεχνική έχει δημιουργήσει παρασκήνιο: «Βγαίνει ο καθένας και λέει την άποψή του, καλά κάνει βέβαια, αλλά ορισμένοι λένε ό,τι να ‘ναι. Να ξεκινήσω για αυτά που λέγανε ότι αυτοί έδιωξαν αυτόν, παρασκήνιο και τα σχετικά. Εμείς δεν ξεκινήσαμε κανένα παρασκήνιο. Παρασκήνιο ήταν, όταν μας ειδοποίησε ο σεκιουριτάς του Πανθεσσαλικού ότι κάποιοι άνθρωποι κοιτάνε τις εγκαταστάσεις και δεν ήξερε τίποτα, ούτε ο πρόεδρος, ούτε το Διοικητικό Συμβούλιο. Τα μάθαμε μετά, για να απαντήσω σε κάποιους ανθρώπους που βγάζουν ανακοινώσεις και το παίζουν πιο «Νικάρες» από εμάς.

Αυτές είναι οι διαδικασίες του συλλόγου, εμείς πάμε βάσει του Νόμου, δε θα κάνουμε τίποτα παράνομο, για να χρεώσουμε ξανά τον σύλλογο 18,5 εκατομμύρια. Αυτό δεν πρόκειται να γίνει, γιατί με τον καινούριο Νόμο -δε θα αναφέρω το γεγονός ότι χρεώνεται και το συμβούλιο του Ερασιτέχνη- χάνεις το όνομα, χάνεις το σήμα, δεν υπάρχει ξανά Νίκη Βόλου, για όσους δεν το γνωρίζουν. Αν χρεωθείς και πέσεις πάλι κατηγορίες, όταν ανέβεις πάλι, αναγκάζεσαι να αγωνιστείς με άλλο όνομα κι άλλο σήμα. Άρα, πρέπει να διασφαλίσουμε αυτό το πράγμα, πρέπει να βλέπουμε μακριά και όχι σε τρεις μήνες. Να δούμε απλά μία μεταγραφή κι όλα εντάξει, πρέπει να κοιτάμε μακριά. Ο στόχος του συμβουλίου και του προέδρου θα είναι αυτός, όποιος και να πάρει την ΠΑΕ, είτε λέγεται Αντωνάκας, είτε Παπακωνσταντίνου.

Για το αν η πενταμελής επιτροπή μπορεί να δώσει την ΠΑΕ όπου θέλει: «Ακούστηκε πως η πενταμελής επιτροπή μπορεί να δώσει όπου θέλει την ομάδα κι ό,τι θέλει, θα κάνει. Δεν είναι έτσι. Αν πάει ένας από την πενταμελή επιτροπή και φέρει πρόταση με περισσότερα λεφτά, κι έχει το πόθεν έσχες, έχει τις εγγυητικές, καμία πενταμελής επιτροπή δεν μπορεί να πει «δεν μπορείς να πάρεις την ομάδα, θα τη δώσω εκεί που θέλω εγώ». Η πενταμελής επιτροπή εξετάζει τα πάντα και στο τέλος λέει ότι αυτός έβαλε περισσότερα λεφτά, άρα παίρνει τις περισσότερες μετοχές. Δεν ισχύει ότι μπορεί να δώσει η πενταμελής επιτροπή την ομάδα όπου θέλει. Αν υπάρχει κάποιος νόμιμος κι έχει τα περισσότερα λεφτά, θα πάει σε αυτόν η ομάδα.

Για τους Αθανασιάδη και Αντωνάκα: «Κανένας δεν έδιωξε αυτούς τους ανθρώπους. Εγώ, προσωπικά, δεν τους ξέρω, κανένας δεν τους ξέρει από το συμβούλιο. Ο πρόεδρος, μόνο, έκανε ένα ραντεβού μαζί τους σε μία καφετέρια και μία ομάδα σαν τη Νίκη δε δίνεται σε καφετέριες. Εγώ, αν ήμουν επιχειρηματίας και ήθελα την ομάδα, θα ερχόμουν σε όλο το συμβούλιο να πω τις απόψεις μου, να καταθέσω το business plan μου. Εξάλλου, είχαν διαρρεύσει σενάρια για παίκτες, για προπονητή Σέρβο, για τεχνικούς διευθυντές. Όλοι αυτοί πού πήγαν; Εγώ πιστεύω ότι ήθελαν την ομάδα στη Γ’ Εθνική, για την ΠΑΕ, δε ξέρω, ίσως δεν μπορούσαν, ίσως δεν είχαν τις εγγυήσεις που ζητούσε ο Ερασιτέχνης. Μπορεί και να νόμιζαν πως ο Ερασιτέχνης θα κάνει μετοχικό κεφάλαιο 30.000 ευρώ. Δεν υπάρχει αυτό, αν θέλουμε να δούμε τη Νίκη ψηλά, δε θα βάλουμε όριο 30.000.

Για τον Β. Βενέτη αλλά και για τις κατηγορίες που δέχεται το Δ.Σ.: «Κι όσο για το «δεν πάω στο γήπεδο, γιατί είναι αυτός κι εκείνος», θα πω ότι είμαστε όλοι Νίκη. Το ότι δε θέλω τον Βενέτη, τον Παπακωνσταντίνου και τον οποιονδήποτε άλλο, δεν είναι σωστό. Ο Βενέτης είναι πίσω από την ομάδα, εδώ και τρία χρόνια, κι επειδή δεν μιλάει, κανείς δε ξέρει ότι η Νίκη του έχει κοστίσει 200.000 ευρώ. Υπάρχουν και παραστατικά, όποιος είναι δύσπιστος, μπορεί να τα δει. Και δεν ήταν μπροστά σε καμία προσπάθεια. Κάποιοι επίσης γράφουν σε κάτι σάιτ για κάποια κλιματιστικά και κάτι τέτοια, να τους στείλω ένα μήνυμα ότι αυτά τα κλιματιστικά ίσως είναι από τα δύο μαγαζιά που έχουν κάνει και δεν τα έχουν πληρώσει ακόμα. Τα χρωστάνε, να πάνε να τα πληρώσουν και μετά να τα χαρίσουν στον Ερασιτέχνη, για να κάνει Γενική Συνέλευση. Για κάποιους που γράφουν και περνάνε μηνύματα από λάπτοπ που τους τα έχουν κάνει δώρο, να προσέχουν τι γράφουν. Εμείς είμαστε εδώ για το καλό της Νίκης, για να μη χρεωθεί πάλι ο σύλλογος. Τώρα, αν θα γίνει καλή ομάδα ή όχι, αυτό δεν αφορά τον Ερασιτέχνη, αφορά τον κ. Παπακωνσταντίνου ή τον κ. Αντωνάκα, αν ήταν ακόμα εδώ. Όποιος ήθελε να πάρει την ομάδα, μπορούσε να περιμένει και να έρθει να την πάρει, κανένας δεν έδιωξε κάποιον».

Για το αν οι εγγυήσεις που απαιτήθηκαν ήταν διαφορετικές ανάμεσα στην πλευρά Παπακωνσταντίνου και Αντωνάκα: «Το προσχέδιο υπάρχει για όλες τις πλευρές. Τί θα αλλάξει στην ΠΑΕ, αν είναι ο Παπακωνσταντίνου; Αν χρεώσει την ΠΑΕ και τον Ερασιτέχνη ο Παπακωνσταντίνου, δε θα χρεωθεί ο σύλλογος; Οι εγγυήσεις είναι ίδιες για όλους κι αν θέλει ο πρόεδρος, θα τα δει κι ο κόσμος στη Γενική Συνέλευση, αν και για τα εχέγγυα, θα γίνει ξεχωριστό συμβούλιο και κάποιο μέλος του Δ.Σ. μπορεί να προτείνει κι άλλα πράγματα. Αυτά θα τα δώσουμε στην πενταμελή επιτροπή κι όταν τελειώσει η μεταβίβαση των μετοχών της ΠΑΕ, θα τα δώσει στους ανθρώπους που πήραν την ομάδα, να τα υπογράψουν. Αν δεν τα υπογράψουν, θα μπει πάλι μπροστά ο Ερασιτέχνης. Υπήρχε ποτέ περίπτωση να δώσουμε διαφορετικές εγγυήσεις στον έναν από τον άλλον; Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο».

Για το κίνητρο που πρέπει να έχει κάποιος για να γίνει μέλος του Γ.Σ.Β. «Η Νίκη»: «Από το να γράφεις στο facebook και να βγαίνεις σε ένα τηλέφωνο και να λέει ό,τι του κατέβει, να έρθει στον Ερασιτέχνη, να γίνει μέλος, να είναι υποψήφιος του χρόνου, να πάει ο Κολόζος σπίτι του και να έρθουν να διοικήσουν. Να κάθεται μετά ο Κολόζος από το σπίτι του να παίρνει τηλέφωνα και να γράφει στα σάιτ, Γιατί ακούμε κι αυτά, θα μας δείρουν κιόλας. Να έρθουν να συμμετέχουν. Είναι ωραία να είσαι απ’ έξω και να κάνεις κριτική. Κι επειδή άκουσα για παιδιά που πρέπει να παίξουν και γι’ αυτό ασχολούμαστε, το δικό μου παιδί έχει δοκιμάσει όλα τα αθλήματα στη Νίκη και δεν ασχολείται πλέον. Στην κερκίδα τον βλέπω, στα κάγκελα. Το λέω για μερικούς που τα παιδιά τους δεν παίζουν στη Νίκη και βγάζουν κακία».

Για το πώς θα διασφαλιστεί ο σύλλογος: «Αυτό είναι το μέλημά μας. Ωστόσο αν για παράδειγμα όλα κυλούν ομαλά επί τρεις μήνες και στον τέταρτο δούμε ότι πάει να χρεωθεί ο σύλλογος και κινηθεί ο Ερασιτέχνης και πει «κατεβάζω το σήμα και το όνομα, ποιον θα δείρουν, εμάς ή την ΠΑΕ; Την Ερασιτεχνική θα κυνηγούν πάλι. Άρα πρέπει να διασφαλιστεί αυτό νομικά και θα υπάρχει άνθρωπος της Ερασιτεχνικής στο συμβούλιο και οικονομολόγος που θα ελέγχει κάθε μήνα. Το 10% πρέπει να πάει ουσιαστικά στον Ερασιτέχνη για να είναι βιώσιμα τα τμήματά του»

Για το αν μπορεί να είναι υποκινούμενη η επιτροπή: «Γι’ αυτό πρέπει να υπάρχει δικηγόρος και οικονομολόγος. Από εκεί και πέρα θα ψηφίσει ο κόσμος στη συνέλευση. Δεν μπορεί να πάει ο καθένας στην πενταμελή. Έχει να κάνει με δημόσιες υπηρεσίες, ΕΠΟ, ΕΕΑ, καταστατικά κλπ. Ποιος θα τα κάνει αυτά; Θα βγει η πενταμελής και μετά θα πληρώνει άλλους για να κάνουν τις διαδικασίες; Επίσης πώς γίνεται να είναι υποκινούμενη η επιτροπή; Είναι δυνατόν να βάλει ο άλλος τα λεφτά του, να δώσει τις εγγυήσεις και ο Ερασιτέχνης να τον απορρίψει; Αν με το εκκαθαριστικό μπορεί να αποδείξει ότι διαθέτει τα χρήματα για να πάρει τις μετοχές πώς θα τον απορρίψουμε; Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Αν κάνει ασφαλιστικά μέτρα θα τινάξει την ομάδα στον αέρα. Η ΕΕΑ ζητεί business plan τριετίας με συγκεκριμένα νούμερα, τα χρήματα από την εταιρεία που έχει ο κάθε μέτοχος κ.α.».

Για τις επαφές με την ΕΠΟ: «Όλο αυτό το διάστημα γίνονται επαφές συνέχεια. Η ΕΠΟ μας είπε ότι «είστε σε προτεραιότητα και θα ειδοποιηθείτε σύντομα». Το προηγούμενο διάστημα ήταν άνθρωπος της Νίκης στην Αθήνα για τη Φούτμπολ Λιγκ, τα γήπεδα και άλλα θέματα. Ο σύλλογος δεν κάθεται, «τρέχει» πράγματα ενώ ασχολείται και με τα υπόλοιπα τμήματα».

Για τα έργα στο «Π. Μαγουλάς»: Ήδη βγήκαν άδειες κατεδάφισης, άδειες από την Πολεοδομία, κατατέθηκε η εγγυητική από τον ανάδοχο, έχει πληρωθεί ο χλοοτάπητας και μετά τον Δεκαπενταύγουστο, αν όλα πάνε καλά, θα ξεκινήσουμε. Ωστόσο αυτά δεν βγαίνουν προς τα έξω. Πρώτα να γίνει κάτι ολοκληρωμένο και μετά να τα ανακοινώνουμε».

Για την έδρα όπου θα παίξει η Νίκη τη νέα χρονιά: «Έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες για τη Νεάπολη. Πάντως στο Βελεστίνο δεν θα πάμε να παίξουμε…».

Για το πρόβλημα υγείας του Κώστα Καζανίδη: «Εύχομαι στον Κώστα να γυρίσει όσο γίνεται πιο γρήγορα κοντά μας. Μπορεί να έχουμε τις κόντρες μας και να λένε διάφορα κάποιοι, αλλά με τον Κώστα έχουμε ιδιαίτερη σχέση και τα βρίσκουμε αμέσως. Κάθε Παρασκευή έχουμε καθιερώσει συνάντηση μαζί με άλλα άτομα και βγαίνουμε παρέα».

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το