Τοπικά

“Η πανδημία βρήκε τα Νοσοκομεία απροετοίμαστα – Μαζί με τα Κέντρα Υγείας τρέχουν πίσω από τις εξελίξεις”

Το Δ.Σ. του Σωματείου εργαζομένων Κέντρων Υγείας Μαγνησίας αισθάνεται την ανάγκη να εκδηλώσει την αμέριστη στήριξη και συμπαράσταση στον συνάδελφο τους στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας Λάμπρο Τσάπαλη που προχώρησε σε απεργία πείνας. «Οι δύσκολες συνθήκες αντιμετώπισης των ασθενών με κoρωνοϊό τον εξώθησαν σ’ αυτή τη γενναία πράξη, αδιαφορώντας για τα πιθανά προβλήματα που μπορεί ν’ αντιμετωπίσει και ο ίδιος» σημειώνουν οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Υγείας.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν τονίζουν ότι τα αιτήματα του είναι διαχρονικά και απαιτούν άμεση αντιμετώπιση από την πολιτεία.

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν:
«Ως τώρα έχουν χάσει τη ζωή τους 10 συνάδελφοι της πρώτης γραμμής και 9 είναι διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ και δίνουν τη μάχη για τη ζωή τους, ενώ πολλοί εργαζόμενοι του συστήματος υγείας(νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας)διαγνώστηκαν θετικοί και ορισμένοι νοσηλεύτηκαν σε κλινικές κορωνοϊού ή ΜΕΘ των Νοσοκομείων.
Η επιστροφή πολλών συναδέλφων των Κέντρων Υγείας στην υπηρεσία τους γινόταν με το pcr test το οποίο δεν καλύφθηκε από κανένα ταμείο ούτε από κάποια δημόσια δομή.

Tα Κ.Υ. της περιοχής ακολούθησαν άμεσα τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, τα περισσότερα εξοπλίστηκαν με ΙSO BOX για τη λήψη των rαpid και PCR ΤΕΣΤ καθυστερημένα και ύστερα από δωρεές, και οι Ιατροί των Κ.Υ.του Νομού ενίσχυσαν τις κλινικές covid και το ΤΕΠ του Νοσοκομείου. Επίσης κάλυψαν ανάγκες του Κ.Υ.Βόλου, του Κ.Υ.Ζαγοράς και των ΤΟΜΥ του Νομού.
Το διάστημα αυτό πολλά Κ.Υγείας του Νομού και Περιφερειακά ιατρεία (39 στο σύνολο και το Νοσοκομείο Βόλου) οργανώνονται για να αποτελέσουν εμβολιαστικά Κέντρα.
Οι παθογένειες στην Υγεία υπήρχαν από παλιότερα. Πολιτικές που οδήγησαν στην απογύμνωση του συστήματος εδώ και πολλά χρόνια, με συμβασιούχους και επικουρικούς να καλύπτουν βασικές ανάγκες, τόσο του Νοσοκομείου, όσο και των Κέντρων Υγείας του Νομού, δημιούργησαν όλον αυτόν τον πανικό με τα γνωστά αποτελέσματα.
Η Υγειονομική Περιφέρεια μέσα στη μεγάλη κρίση προσπάθησε να εκμεταλευθεί κάποια κονδύλια και να καλύψει με προσωπικό και το Νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας με γρήγορες διαδικασίες..
Η πανδημία βρήκε τα Νοσοκομεία απροετοίμαστα και μαζί με τα Κέντρα Υγείας να τρέχουν πίσω από τις εξελίξεις.
Ας μη θρηνήσουμε άλλες ανθρώπινες ζωές
Διεκδικούμε:
Ισχυρή Δημόσια Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας με σημαντικό ρόλο κατά της ασθένειας covid 19 και την εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού ευθύνης των Κέντρων Υγείας.
ισχυρά Νοσοκομεία-Δώρο Χριστουγέννων- Ένταξη στα ΒΑΕ -ενίσχυση του Εθνικού συστήματος Υγείας σε ανθρώπινο δυναμικό και καμία απόλυση κανενός συμβασιούχου».

Share

Πρόσφατα άρθρα

Χριστούγεννα 2023 – meteo: Ποια είναι η πιο «λευκή» χρονιά από το 1991 για τη χώρα, πόσο χιόνι και πού θα πέσει φέτος

Η περίοδος των Χριστουγέννων είναι συνυφασμένη με χιονισμένα τοπία σε χώρες βορειότερου γεωγραφικού πλάτους από…

22 Δεκεμβρίου 2023

Πυροβολισμοί στο Γκάζι: «Δεχτήκαμε τρεις σφαίρες στο κεφάλι και δεν είχαμε θύματα» λέει ο ένας από τους τραυματίες Κρητικούς

Εξιτήριο από το νοσοκομείο πήρε ένας εκ των Κρητικών που τραυματιστήκε από τους πυροβολισμούς στο…

22 Δεκεμβρίου 2023

Δικηγόρος οικογένειας Κατσούρη : «Ξαφνικά οι Κροάτες έπαψαν να είναι κατηγορούμενοι και αποφυλακίστηκαν»

Οι 105 Κροάτες που είχαν προφυλακιστεί για την υπόθεση της δολοφονίας του Μιχάλη Κατσούρη «ξαφνικά…

22 Δεκεμβρίου 2023

Μακελειό στην Πράγα: Όπλο που βρέθηκε στο σπίτι του δράστη συνδέεται με τη δολοφονία πατέρα και κόρης την περασμένη εβδομάδα

Όπλο που βρέθηκε στο σπίτι όπου διέμενε ο μακελάρης της Πράγας ο οποίος επιτέθηκε στο…

22 Δεκεμβρίου 2023

Επίσκεψη του “Ιππόκαμπου” στο 5ο και 11ο δημοτικά σχολεία Ν.Ιωνίας

Με αφορμή την 3η Δεκέμβρη Εθνικής και Παγκόσμια Ημέρας των ΑμεΑ αντιπροσωπεία του Σωματείου Κινητικά…

22 Δεκεμβρίου 2023

Εξιχνιάστηκαν 27 κλοπές στη Λάρισα

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας, με τη συνδρομή του Τμήματος Συλλογής και Διαχείρισης Πληροφοριών της…

22 Δεκεμβρίου 2023