Τοπικά

Επίσκεψη του “Ιππόκαμπου” στο 5ο και 11ο δημοτικά σχολεία Ν.Ιωνίας

Με αφορμή την 3η Δεκέμβρη Εθνικής και Παγκόσμια Ημέρας των ΑμεΑ αντιπροσωπεία του Σωματείου Κινητικά Αναπήρων Μαγνησίας “ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ”, επισκέφτηκαν την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2023 το 5ο και 11ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ιωνίας Βόλου, για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών, μια δράση που ο ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ υλοποιεί τα τελευταία οκτώ (8) χρόνια.
Λίγο μετά τις 11:00π.μ., ο Διευθυντής κ. Πρόδρομος Ιεσσαιπαλίδης, καλωσόρισε τον Πρόεδρο του “ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΥ” κ. Πέτρο Μπέλλο, ο οποίος, συζήτησε με τους μαθητές, για την αναπηρία ως κατάσταση ζωής, τη διαφορετικότητα και τις δυσκολίες και προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα άτομα με κινητική αναπηρία.
Οι εύστοχες ερωτήσεις, οι ειλικρινείς απαντήσεις αλλά και η συζήτηση ανέδειξε τις δυνατότητες των ατόμων με αναπηρία, βοήθησε τα παιδιά να κατανοήσουν καλύτερα την ευθύνη όλων μας στην άρση όλων των στερεότυπων και προκαταλήψεων.
Η διαπίστωση ότι η αναπηρία δεν είναι πρόβλημα αλλά κατάσταση και ότι η οργάνωση της καθημερινότητας και η στάση της κοινωνίας την εμφανίζουν έτσι, έβαλαν σε σκέψεις μαθητές και καθηγητές…
Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Πρόεδρος του “ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΥ” κ. Πέτρος Μπέλλος, έχει ως στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών για το θέμα της αναπηρίας, την προώθηση της αρχής ότι η αναπηρία είναι μέρος της ανθρώπινης ποικιλομορφίας, την εμπέδωση στη συνείδηση των παιδιών ότι η αναπηρία είναι υπόθεση ανθρωπίνων δικαιωμάτων και για τη δημιουργία θετικών στάσεων των παιδιών απέναντι σε αυτά τα θέματα.
Τα παιδιά έχουν τη δύναμη της ανατροπής, αρκεί να τους προσανατολίσουμε, να τους ευαισθητοποιήσουμε και να τους ακούσουμε να εκφράζονται και να δημιουργούν διορθώνοντας τα τρωτά των προηγούμενων γενιών.
Με τις σκέψεις και τις ελπίδες αυτές χαιρετούμε και στηρίζουμε μια πρωτοβουλία αφύπνισης στην οποία θα σταθούμε αρωγοί ενώνοντας τη φωνή μας με νέους ανθρώπους που στα σχολειά τους δε μαθαίνουν, αλλά βιώνουν τη γνώση και προετοιμάζονται να ριχτούν στη ζωή με δυναμισμό και θέληση να χαράξουν νέους δρόμους στο διάβα τους.
Το Δ.Σ. του “ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΥ” αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει τον κ. Πρόδρομο Ιεσσαιπαλίδη, καθώς επίση και όλους τους εκπαιδευτικούς και μαθητές του 5ου και 11ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Ιωνίας Βόλου, που συνέβαλαν στην επιτυχή υλοποίηση της δράσης.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Εξιχνιάστηκαν 27 κλοπές στη Λάρισα

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας, με τη συνδρομή του Τμήματος Συλλογής και Διαχείρισης Πληροφοριών της…

22 Δεκεμβρίου 2023

Στο νοσοκομείο πέντε μαθητές από ποτά «μπόμπες»

Άδοξο τέλος είχε το χριστουγεννιάτικο πάρτυ που διοργάνωσαν οι μαθητές ενός Λυκείου των βορείων Προαστίων…

22 Δεκεμβρίου 2023

Έφυγε από τη ζωή ο Νικόλαος Αβαριτσιώτη – Συλλυπητήρια του Εμπορικού Συλλόγου

  Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου έπειτα από το θλιβερό άγγελμα θανάτου του…

22 Δεκεμβρίου 2023

Οι συμμετέχοντες στον διαγωνισμό “ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΒΙΤΡΙΝΑ 2023”

Με μεγάλη χαρά και φέτος θα πραγματοποιηθεί ο αγαπημένος θεσμός " Χριστουγεννιάτικη Βιτρίνα 2023", όπου…

22 Δεκεμβρίου 2023

Αράχωβα: Τι απαντούν οι δικηγόροι του ιδιοκτήτη του Όλιβερ στο πόρισμα του πραγματογνώμονα για τον θάνατο του χάσκι

Τη δική τους απάντηση στην έκθεση του εμπειρογνώμονα που όρισε η ΕΛΑΣ, καθηγητή Νίκου Παπαϊωάννου,…

22 Δεκεμβρίου 2023

Νέα κατολίσθηση στον Ισθμό της Κορίνθου – Βίντεο και φωτογραφίες

Aνησυχία προκαλούν οι εικόνες από τη νέα μεγάλη κατολίσθηση που σημειώθηκε στον Ισθμό της Κορίνθου…

22 Δεκεμβρίου 2023