Τοπικά

“Η πανδημία βρήκε τα Νοσοκομεία απροετοίμαστα – Μαζί με τα Κέντρα Υγείας τρέχουν πίσω από τις εξελίξεις”

Το Δ.Σ. του Σωματείου εργαζομένων Κέντρων Υγείας Μαγνησίας αισθάνεται την ανάγκη να εκδηλώσει την αμέριστη στήριξη και συμπαράσταση στον συνάδελφο τους στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας Λάμπρο Τσάπαλη που προχώρησε σε απεργία πείνας. «Οι δύσκολες συνθήκες αντιμετώπισης των ασθενών με κoρωνοϊό τον εξώθησαν σ’ αυτή τη γενναία πράξη, αδιαφορώντας για τα πιθανά προβλήματα που μπορεί ν’ αντιμετωπίσει και ο ίδιος» σημειώνουν οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Υγείας.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν τονίζουν ότι τα αιτήματα του είναι διαχρονικά και απαιτούν άμεση αντιμετώπιση από την πολιτεία.

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν:
«Ως τώρα έχουν χάσει τη ζωή τους 10 συνάδελφοι της πρώτης γραμμής και 9 είναι διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ και δίνουν τη μάχη για τη ζωή τους, ενώ πολλοί εργαζόμενοι του συστήματος υγείας(νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας)διαγνώστηκαν θετικοί και ορισμένοι νοσηλεύτηκαν σε κλινικές κορωνοϊού ή ΜΕΘ των Νοσοκομείων.
Η επιστροφή πολλών συναδέλφων των Κέντρων Υγείας στην υπηρεσία τους γινόταν με το pcr test το οποίο δεν καλύφθηκε από κανένα ταμείο ούτε από κάποια δημόσια δομή.

Tα Κ.Υ. της περιοχής ακολούθησαν άμεσα τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, τα περισσότερα εξοπλίστηκαν με ΙSO BOX για τη λήψη των rαpid και PCR ΤΕΣΤ καθυστερημένα και ύστερα από δωρεές, και οι Ιατροί των Κ.Υ.του Νομού ενίσχυσαν τις κλινικές covid και το ΤΕΠ του Νοσοκομείου. Επίσης κάλυψαν ανάγκες του Κ.Υ.Βόλου, του Κ.Υ.Ζαγοράς και των ΤΟΜΥ του Νομού.
Το διάστημα αυτό πολλά Κ.Υγείας του Νομού και Περιφερειακά ιατρεία (39 στο σύνολο και το Νοσοκομείο Βόλου) οργανώνονται για να αποτελέσουν εμβολιαστικά Κέντρα.
Οι παθογένειες στην Υγεία υπήρχαν από παλιότερα. Πολιτικές που οδήγησαν στην απογύμνωση του συστήματος εδώ και πολλά χρόνια, με συμβασιούχους και επικουρικούς να καλύπτουν βασικές ανάγκες, τόσο του Νοσοκομείου, όσο και των Κέντρων Υγείας του Νομού, δημιούργησαν όλον αυτόν τον πανικό με τα γνωστά αποτελέσματα.
Η Υγειονομική Περιφέρεια μέσα στη μεγάλη κρίση προσπάθησε να εκμεταλευθεί κάποια κονδύλια και να καλύψει με προσωπικό και το Νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας με γρήγορες διαδικασίες..
Η πανδημία βρήκε τα Νοσοκομεία απροετοίμαστα και μαζί με τα Κέντρα Υγείας να τρέχουν πίσω από τις εξελίξεις.
Ας μη θρηνήσουμε άλλες ανθρώπινες ζωές
Διεκδικούμε:
Ισχυρή Δημόσια Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας με σημαντικό ρόλο κατά της ασθένειας covid 19 και την εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού ευθύνης των Κέντρων Υγείας.
ισχυρά Νοσοκομεία-Δώρο Χριστουγέννων- Ένταξη στα ΒΑΕ -ενίσχυση του Εθνικού συστήματος Υγείας σε ανθρώπινο δυναμικό και καμία απόλυση κανενός συμβασιούχου».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το