Αθλητισμός

“Η Νίκη αξίζει μεγαλύτερο γήπεδο” τόνισε ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Β. Βενέτης που προανήγγειλε καλές μεταγραφές

Το ότι η Νέαπολη δεν επαρκεί για τους φίλους της Νίκης, εφόσον επιτραπεί ένα ποσοστό φιλάθλων τη νέα χρονιά, τόνισε ο Βασίλης Βενέτης. Επίσης ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Νίκη υποστήριξε ότι μόλις γίνουν ανακοινώσεις, ο κόσμος θα δει ότι έγινε καλή δουλειά στις μεταγραφές. Ο Βασίλης Βενέτης μίλησε στον Sport FM Μαγνησίας για τα εξής θέματα:

Για το ότι ακόμη δεν έχουν γίνει ανακοινώσεις εκτός από αυτή που αφορούσε τον Στάικο Βεργέτη: «Κατ’ αρχήν να πούμε πως έχει η κατάσταση στην πραγματικότητα. Με την καθυστέρηση που υπάρχει, δεν έχουμε δεδομένη την έναρξη του πρωταθλήματος, ενώ δεν έχουμε ούτε προκήρυξη πρωταθλήματος. Όλα αυτά καθιστούν πολύ δύσκολο τον προγραμματισμό που μπορεί να κάνει η ομάδα.

Έχουμε ξεκινήσει από τις βάσεις και τα σταθερά δεδομένα, δηλαδή από τον προπονητή. Κοιτάζουμε το προπονητήριό μας, κοιτάζουμε να βρούμε το γήπεδο που θα προπονούμαστε και να οριστικοποιήσουμε το γήπεδο όπου θα αγωνιστεί η ομάδα.

Αυτή την περίοδο μπορούμε να οργανώσουμε την Ακαδημία. Δηλαδή μπορούμε να οργανώσουμε ό,τι είναι εφικτό βάσει των δεδομένων που έχουμε.

Σίγουρα έχει γίνει προγραμματισμός όσον αφορά το ρόστερ, αλλά έχει πάρα πολλές δυσκολίες σε σχέση με το τι θα προκύψει του χρόνου. Όταν η κατηγορία δεν είναι δεδομένη, όπως και ο αριθμός των ομάδων, όλα αυτά διαφοροποιούν τα πλάνα μας. Περιμένουμε κάτι πιο επίσημο για να είμαστε κι εμείς πιο συγκεκριμένοι στο σχέδιό μας».

Για το γηπεδικό: «Η σύμβαση για το βοηθητικό του Πανθεσσαλικού έχει τελειώσει και εμείς θα διεκδικήσουμε μια νέα. Επίσης δεν γνωρίζουμε και το γήπεδο που θα παίξουμε του χρόνου. Αυτό είναι ένα ακόμη σημαντικό θέμα. Μ’ αυτά που βλέπουμε, δηλαδή τη χωρητικότητα του γηπέδου και τα αν θα επιτραπεί ένα ποσοστό φιλάθλων για να βλέπουν τους αγώνες, νομίζω ότι δικαιούμαστε και θέλουμε να αγωνιστούμε σ’ ένα μεγαλύτερο γήπεδο. Φανταστείτε τώρα να έχουμε μόνο 20% προσέλευση φιλάθλων σ’ ένα γήπεδο χωρητικότητας 2000 θεατών όπως το αυτό της Νεάπολης, θα μπορούμε να έχουμε μόνο 400 φιλάθλους. Είναι κάποια θέματα, τα οποία δεν έχουμε ξεκαθαρίσει. Εμείς με τον κόσμο που έχουμε, θέλουμε ένα μεγαλύτερο γήπεδο. Δεν μας χωράει το γήπεδο μ’ αυτές τις συνθήκες».

Για το «Π. Μαγουλάς»: «Αυτή τη στιγμή το «Π. Μαγουλάς» είναι ένα εξαιρετικό προπονητήριο που διαθέτει έναν τάπητα υψηλής ποιότητας. Έχει γίνει μία αναμόρφωση της κερκίδας, γίνονται βελτιώσεις όσον αφορά τα αποδυτήρια και τους βοηθητικούς χώρους του γηπέδου. Ωστόσο λείπει η Θύρα 3. Πάντως κι αυτό το έργο έχει πάρει τον δρόμο του. Βέβαια αυτές οι διαδικασίες είναι χρονοβόρες. Φαντάζομαι ότι φέτος θα μας εξυπηρετήσει πολύ καλά ως προπονητήριο, ιδίως τις βροχερές ημέρες του χειμώνα. Το συγκεκριμένο γήπεδο είναι εξαιρετική λύση».

Για το ότι το «Π. Μαγουλάς» θεωρείται επένδυση για την Ακαδημία της Νίκης: «Δικαίως τα παιδιά, όταν προπονούνταν μέσα στη λάσπη, έψαχναν να βρουν συνθήκες, τις οποίες δυστυχώς δεν είχαμε σε πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Αυτό είχε σαν συνέπεια παιδιά Νικιώτες να πηγαίνουν σε άλλες ακαδημίες. Νομίζω ότι φέτος θα κάνουμε ένα άλλο ξεκίνημα με τον προπονητή μας, που έχει πολλή μεγάλη όρεξη να ασχοληθεί με την υποδομή, πέραν της πρώτης ομάδας. Ο κ. Βεργέτης θα μπει στο θέμα της Ακαδημίας, θα οργανώσει και θα τεθεί επικεφαλής της ομάδας των προπονητών. Νομίζω ότι θα μπούμε πολύ δυναμικά στον χώρο φέτος».

Για τον Στάικο Βεργέτη: «Είναι ένας προπονητής καθολικής αποδοχής. Είναι μεγάλη πολυτέλεια για την περιοχή μας να εργάζεται ένας προπονητής τέτοιας αξίας, με τέτοιο βιογραφικό  Πέραν του βιογραφικού του, η προσέγγιση που έχει με τον κόσμο και τα παιδιά είναι εξαιρετική. Είναι πάρα πολύ οικείος και εργατικός. Είναι ένας άνθρωπος που μόνο τυχαία δεν έχει φτάσει εκεί. Δουλεύει πολύ, να φανταστείτε ξυπνάει από τις 6.30 το πρωί και όλο το 24ωρό του είναι αφιερωμένο στη δουλειά του».

Για τον χώρο του ΟΣΕ: «Αυτό κι αν είναι μεγάλο θέμα. Εμείς από την πλευρά μας μόνο στασιμότητα δεν δείχνουμε. Έχει «κολλήσει» το θέμα εδώ και δύο χρόνια, δηλαδή από τότε που υπογράφηκε η 20ετής σύμβαση, στην απομάκρυνση κάποιων παλιών αρχείων και οχημάτων του ΟΣΕ. Έχουμε ανταλλάξει πολλά έγγραφα, υπάρχει μεγάλη γραφειοκρατία, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν εργαζόμαστε. Έχουμε μπει σε διαδικασία αδειοδότησης. Επειδή το κτίριο είναι διατηρητέο και έχει πολλές ιδιομορφίες, πρέπει να περάσει κι αυτό από μια σειρά εγκρίσεων από υπηρεσίες, ώστε να μπορέσει αδειοδοτηθεί κι αυτός ο χώρος και να γίνουν επισκευές.

Εμείς όλο αυτό το διάστημα εργαζόμαστε προς σ’ αυτή την κατεύθυνση και πιστεύω ότι πολύ σύντομα (το σύντομα είναι σχετικό όταν μιλάμε για τέτοιες διαδικασίες που μπορεί να κρατήσουν κι έναν χρόνο) θα έχουμε εξελίξεις. Βέβαια εμείς βρισκόμαστε στο τέλος αυτού του χρόνου, δηλαδή έχουν γίνει μελέτες και έχουμε πάρει προεγκρίσεις. Όταν θα μας δοθεί ο χώρος, θα είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε εργασίες και εκεί».

Για το πόσο έτοιμο είναι το φετινό ρόστερ της Νίκης και για τη φυγή των Σεμπάστιαν Καμπαγέρο και Λούκας Γκαρσία: «Το ρόστερ είναι έτοιμο σε πολύ μεγάλο ποσοστό. Ο Καμπαγέρο ήρθε με πολλές περγαμηνές και πιστεύαμε σ’ αυτό το παιδί, αλλά δεν ανταποκρίθηκε. Όσον αφορά τον Λούκας Γκαρσία, σίγουρα είναι παίκτης εγνωσμένης αξίας, αλλά είχε αρκετές απουσίες. Επίσης θέλαμε κάτι πιο δυναμικό και βρισκόμαστε πολύ κοντά σε ορισμένους παίκτες. Μόλις ανακοινωθούν θα καταλάβετε ότι έχουμε κάνει πολύ καλή δουλειά σ’ αυτόν τον τομέα.

Θεωρώ ότι κάπου στις αρχές Αυγούστου θα έχει ολοκληρωθεί το ρόστερ και κάπου εκεί με τη λογική μας υπολογίζουμε ότι θα ξεκινήσουμε την προετοιμασία. Απ’ όσο πληροφορούμαστε, αν και όλα αυτά είναι εικασίες, έχουμε στη σκέψη μας ότι το επόμενο πρωτάθλημα θα αρχίσει τέλη Σεπτεμβρίου με αρχές Αυγούστου. Οπότε θέλουμε δύο μήνες πριν, περίπου 3-5 Αυγούστου θα έχουμε ολοκληρώσει το ρόστερ και αμέσως μετά πιστεύω ότι θα ξεκινήσουμε την προετοιμασία της ομάδας».

Για τη σύγκριση του περσινού και του φετινού καλοκαιριού: «Η περσινή χρονιά δεν έχει καμία σχέση με τη φετινή. Τέτοιο καιρό δεν ξέραμε καν αν θα είμαστε διοίκηση. Θυμάμαι ότι τον περασμένο Ιούλιο ενδιαφέρονταν και κάποιοι άλλοι, οι οποίοι στη συνέχεια πήγαν στη Μυτιλήνη. Εμείς στην ουσία μέσα στον Αύγουστο καταλάβαμε ότι θα «τρέξουμε» την ομάδα. Βέβαια είχε γίνει μια προεργασία, αλλά η ΠΑΕ ουσιαστικά δημιουργήθηκε στις 11 Σεπτεμβρίου. Απ’ ό,τι θυμάμαι στις 13 Σεπτεμβρίου πήραμε ΑΦΜ πέρσι. Επομένως όλα έγιναν πάρα πολύ γρήγορα και ήταν πάρα πολύ δύσκολο να οργανωθεί το ρόστερ, γιατί δεν μπορούσαμε να υπογράψουμε συμβόλαια. Η φετινή χρονιά, όμως, δεν έχει καμία σχέση με τη περσινή. Φέτος υπάρχει όλος ο χρόνος για να μπορέσουμε να οργανωθούμε πολύ καλύτερα σε όλους τους τομείς».

Για την αδειοδότηση των ΠΑΕ: «Θίξατε ένα θέμα που έρχεται στα προηγούμενα όσων λέγαμε. Εμείς είμαστε από τις λίγες ομάδες, νομίζω είναι έξι από τη Φούτμπολ Λιγκ, που έχουν αιτηθεί αδειοδότηση και η περίπτωση θα εξεταστεί στις 29 Ιουλίου. Εφόσον όμως δημιουργηθούν δύο όμιλοι όλες οι άλλες οι ομάδες τι θα κάνουν; Θα πάρουν άδεια ή θα αγωνιστούν χωρίς αδειοδότηση; Θα καταργηθεί το θέμα της αδειοδότησης; Πολλά θέματα αντιμετωπίζονται με μεγάλη προχειρότητα, όπως και το Μετοχικό Κεφάλαιο των ομάδων. Όλα αυτά είναι στον αέρα και δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο».

Για την έγκριση του μετοχικού κεφαλαίου και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν άλλοι σύλλογοι: «Έχει πάρει πάρα πολλές αναβολές και αυτό το θέμα. Έχω την πληροφόρηση πως θα εξεταστεί στις 16 Αυγούστου. Δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Είναι βέβαιη η αδειοδότηση αλλά δεν ξέρω για ποιο λόγο υπάρχει αυτή η καθυστέρηση η οποία μας φρενάρει και στις νέες αυξήσεις ΜΚ. Σαφώς όταν δεν έχει ολοκληρωθεί η πρώτη ΑΜΚ, αυτό φρενάρει και την επόμενη και δεν επικαιροποιείται. Εμείς αυτή τη στιγμή πάμε για την τρίτη ΑΜΚ. Παρά το γεγονός πως έχουν κατατεθεί όλα τα χρήματα στην τράπεζα δεν έχουν επικαιροποιηθεί. Για να πούμε και μία αλήθεια δεν υπάρχει ΠΑΕ που μπορεί να τρέξει ούτε με 30.000 ούτε με 50.000. Τα έξοδα σαφώς και είναι πολλαπλάσια. Απορώ πως μπαίνουν τέτοια όρια. Υπάρχει μια Φούτμπολ Λιγκ αυτή τη στιγμή που ομάδες τρέχουν με 30000 η με 50000 ευρώ ΜΚ. Αυτό είναι αδύνατον.

Πώς μπορούμε να κάνουμε δηλαδή μια ενιαία κατηγορία με δύο ομίλους, όταν ομάδες έχουν ΜΚ 1.000.000 ευρώ και άλλες 30.000; Πώς γίνεται όταν μία ομάδα έχει αδειοδότηση και η άλλη δεν έχει; Πώς θα λυθούν όλα αυτά τα θέματα; Έχουμε φτάσει να συζητούμε πράγματα αυτονόητα και κάποιες ομάδες, όπως ο Απόλλων Καλαμαριάς ή η Κέρκυρα, έκαναν ένα πρωτάθλημα 20 αγώνων και σχεδόν κατέβαιναν με το ζόρι. Έχουν ένα σωρό προσφυγές και τις κρατάνε ακόμα στο πρωτάθλημα. Αυτό ξεπερνάει τη λογική μου.

Όλοι οι φορείς λένε ότι θέλουμε να κάνουμε ένα σοβαρό πρωτάθλημα ή θέλουμε να μεγαλώσουμε τον ανταγωνισμό ή να φτιάξουμε ένα προϊόν να το πουλήσουμε προς τα έξω και να πάρουμε και κάποια τηλεοπτικά έσοδα, γιατί αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Να παράγει ένα προϊόν ανταγωνιστικό, που θέλει να το βλέπει ο κόσμος και να μην περιφερόμαστε σαν ζητιάνοι λέγοντας «ΕΡΤ δωσ’ μου λεφτά σε μορφή επιχορήγησης».

Με κινήσεις όπως οι παραπάνω, μειώνοντας το κεφάλαιο, ενισχύοντας την ατιμωρησία σε ομάδες που δεν είναι συνεπείς με αποτέλεσμα να κατεβαίνουν ομάδες για να πουν ότι κατέβηκαν και δημιουργούνται πέραν αυτού και άλλες παρενέργειες του στυλ «περίεργα αποτελέσματα», 1-0 και 1-6 τελικό αποτέλεσμα. Όλα αυτά πλήττουν σοβαρά την αξιοπιστία του πρωταθλήματος και δεν μπορούμε να αγωνιστούμε σε αυτό το πρωτάθλημα. Σαφώς και δεν έχουμε κάτι με συγκεκριμένες ομάδες, έχουμε όμως σοβαρά προβλήματα με τους θεσμούς που επιτρέπουν αυτές τις καταστάσεις. Είναι προσβολή και για την ίδια την ομάδα. Σκεφτείτε ομάδες με ιστορία όπως ο Απόλλων Καλαμαριάς να διασύρεται και να πηγαίνει παντού φέρνοντας τέτοια αποτελέσματα».

Για το φετινό έμψυχο υλικό: «Θεωρώ πως θα κρατήσουμε κάποιους από αυτούς που είχαμε πέρσι και θα έρθουν και κάποια άλλα παιδιά, αλλά όπως είπα και στην αρχή έχουμε κολλήσει σε έναν αριθμό. Πέρσι στην κατηγορία ο αριθμός των ξένων ήταν 5 και έπρεπε να αγωνιστούν έξι Έλληνες. Αντίθετα στη Σούπερ Λιγκ 2 ήταν υποχρεωτική η χρησιμοποίηση τριών Ελλήνων και οκτώ ξένοι-κοινοτικοί. Αυτή τη στιγμή με τους παίκτες που θεωρούμε ότι είναι κοντά έχουμε φτάσει τον αριθμό των έξι. Δεν ξέρω ακόμα που θα πάει το πράγμα κι αν μπορούμε να αποκτήσουμε κι άλλους. Όλα είναι στον αέρα».

Για το πού θα γίνει η προετοιμασία: «Έχουμε κλείσει το ξενοδοχείο στην Πορταριά για τις 24 Αυγούστου. Το πρώτο δεκαήμερο η προετοιμασία θα γίνει στον Βόλο και μετά η ομάδα θα ανέβει στο βουνό. Ο προπονητής μάς είπε πως θέλει περίπου στους δύο μήνες για την προετοιμασία. Έχει το πλάνο του, τον ακούμε ευλαβικά σε ότι μας λέει».

Για τα φιλικά: «Φέτος δεν ξέρω τι έχει γίνει και όλοι θέλουν να έρθουν στην Πορταριά. Σίγουρα κι εμείς μείναμε ευχαριστημένοι από πέρσι και από το γήπεδο και από το ξενοδοχείο και βλέπουμε ομάδες όπως και ο ΠΑΟΚ ζήτησαν το συγκεκριμένο γήπεδο.

Για τους φιλάθλους: «Ο κόσμος είναι αυτός που «τρέχει» την ομάδα και το έχω πει πάρα πολλές φορές. Ο κόσμος δίνει την ώθηση στην ομάδα και νομίζω ότι ερχόμενος κι αυτός, παρά το μουδιασμένο ξεκίνημα πέρσι, συσπειρώθηκε και αυξήθηκε. Φέτος ξεκινώντας από το σημείο που σταματήσαμε πέρσι μαζί με τον κόσμο βλέπω ότι θα πάμε καλά και η ομάδα μας πιστεύω θα πάει καλύτερα από πέρσι».

Για τα εισιτήρια διαρκείας: «Έχουμε μεγάλη πίεση από τον κόσμο για να βγάλουμε διαρκείας, αλλά δεν ξέρω τι θα γίνει με αυτό το θέμα γιατί όπως σας είπα πριν δεν έχουμε τελειώσει με συγκεκριμένα πράγματα. Μπορούμε να βγάλουμε ένα εισιτήριο διαρκείας τώρα το οποίο μετά από ένα διάστημα μπορεί να μην μας επιτρέπεται να έχουμε φιλάθλους. Από την άλλη δεν μπορούμε να μην βγάλουμε. Το συζητάμε με τα άλλα μέλη της διοίκησης, αλλά δεν έχουμε κάτι συγκεκριμένο».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το