Τοπικά

Πυροσβέστης στην 111 Πτέρυγα Μάχης γυρίζει τον κόσμο κάνοντας πεντάλ

Το καλοκαίρι που μας πέρασε, ο Βασίλης Καραγεώργος, πυροσβέστης στην 111 Πτέρυγα Μάχης στη Νέα Αγχίαλο, έλαβε μέρος στον ποδηλατικό αγώνα «North Cape-Tarifa 2019» (NCT). Τερμάτισε 33ος στην απαιτητική διαδρομή των 7.368 χιλιομέτρων, που ενώνει τις εσχατιές της Ευρώπης. Κάλυψε την απόσταση σε 29 ημέρες, διασχίζοντας 15 χώρες.
Ο 45χρονος ποδηλάτης υπερ-αποστάσεων, με αφετηρία το Βόρειο Ακρωτήριο της Νορβηγίας, έφτασε μέχρι την Ταρίφα του Γιβραλτάρ, το νοτιότερο ηπειρωτικό έδαφος της «Γηραιάς Ηπείρου». Στον απόηχο της απίστευτης ποδηλατικής περιπέτειας που βίωσε πριν από λίγους μήνες, μίλησε για το πάθος του για τα πεντάλ, που του επιτρέπει να ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο. Το 2015 έτρεξε 1.200 χιλιόμετρα στο «Paris-Brest-Paris» στη Γαλλία. Ήταν η πρώτη φορά που πέρασε τα ελληνικά σύνορα με το ποδήλατό του. Το 2018 βρέθηκε στην Ιρλανδία για το «Trans Atlantic Way», μία κούρσα 2.500 χιλιομέτρων, ενώ φέτος έφερε σε πέρας μία ακόμη πιο δύσκολη διαδρομή, τη «North Cape-Tarifa». Το είδος της ποδηλασίας που κάνει, λέγεται «self-support». Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι ο ποδηλάτης έχει την ευθύνη για τον εαυτό του, δίχως άλλη υποστήριξη καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα.

«Ταξιδεύοντας στη Γαλλία, είδα ότι μου ταίριαζε αυτό το στυλ. Μετά το «Trans Atlantic», δοκίμασα στο NCT, έναν από τους μεγαλύτερους αγώνες στον κόσμο. Κάποτε όλα αυτά φάνταζαν σαν όνειρο, αλλά από τη στιγμή που το έβαλα στόχο, δεν εγκαταλείπω την προσπάθεια», δήλωσε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: «Κάθε αγώνας είναι και ένας άθλος το να τερματίσεις. Ύστερα από όσα έζησα το φετινό καλοκαίρι, πίσω δεν πας, μόνο μπροστά. Ένα κομμάτι της ψυχής μου έμεινε για πάντα στο Βόρειο Ακρωτήριο. Ξεκινήσαμε πολύ κοντά στον Βόρειο Πόλο με -1 βαθμό Κελσίου, ενώ στο Γιβραλτάρ τερματίσαμε με καύσωνα 45 °C».

Για τον Βασίλη Καραγεώργο, ο οποίος είναι πατέρας τριών παιδιών (ενός κοριτσιού επτά ετών και δύο αγοριών 12 και 14 χρόνων αντίστοιχα), η ενασχόληση με τον αθλητισμό δεν είναι τωρινή υπόθεση. Παλαιότερα έπαιξε μπάσκετ. Ξεκίνησε την καριέρα του στον Γυμναστικό Σύλλογο Βόλου, ενώ στη συνέχεια μεταπήδησε στη Νίκη, παίζοντας μέχρι τη Β’ Εθνική. Το 1997 αποχώρησε από τα παρκέ και το 2003 τον κέρδισε η ποδηλασία. Έκανε δελτίο στον Ποδηλατικό Όμιλο Βόλου, μέχρι που αποφάσισε να κάνει πιο πολλά χιλιόμετρα και να δοκιμάσει σε αγώνες αντοχής. Έτσι οι μεγάλες αποστάσεις μπήκαν στην καθημερινότητα του Βολιώτη αρχιπυροσβέστη. «Σε τέτοιους αγώνες, πέρα από την προπόνηση που θεωρείται αυτονόητη, καθώς καθημερινά κάνω 80-90 χλμ κατά μέσο όρο, το μυστικό είναι να τρέχεις με το μυαλό και την ψυχή σου».

Για το 2020, στόχος του είναι να λάβει μέρος στο «7th Trans Am Bike Race». Πρόκειται για έναν αγώνα 6.900 χιλιομέτρων, που ξεκινά από το Όρεγκον, στις δυτικές ακτές και τερματίζει στο άλλο άκρο της Αμερικής. Για την ακρίβεια στην ανατολική πλευρά, στη Βιρτζίνια, ενώ διαπερνά δέκα πολιτείες των ΗΠΑ. «Με ενδιαφέρει να τρέξω στον συγκεκριμένο αγώνα, που είναι προγραμματισμένος για τον Ιούνιο του 2020. Η διαδρομή είναι coast to coast, από τον Ειρηνικό μέχρι τον Ατλαντικό. Εάν θα πάω στις ΗΠΑ, θα εξαρτηθεί από πολλούς παράγοντες. Πέρα από, πρόκειται για δύσκολο εγχείρημα και θα απαιτηθεί να λείψω για έναν μήνα. Όμως ελπίζω πως τελικά θα δηλώσω συμμετοχή, καθώς πέρα από τις οικογενειακές υποχρεώσεις, πρέπει να διευθετήσω και τα ζητήματα της υπηρεσίας μου, που στον τελευταίο αγώνα μου με στήριξε στο 100%», κατέληξε.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Επίδομα θέρμανσης με ρεύμα: Κλείνει σε λίγες μέρες η πλατφόρμα

Λίγες ημέρες ακόμα έως τις 19 Ιανουαρίου 2024 θα μπορούν οι δικαιούχοι να υποβάλλουν αίτηση…

6 Ιανουαρίου 2024

Θριαμβευτική πρεμιέρα για την Εθνική Ανδρών στο πόλο – Σήμερα με Ιταλία

Η Εθνική μας ομάδα πόλο των Ανδρών έκανε από νωρίς αποφασιστικό βήμα για την απευθείας…

6 Ιανουαρίου 2024

«Η Βασίλισσα της Νέας Υόρκης» στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας

Το Σάββατο 13 Ιανουαρίου, ώρα 20.00, στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας, το φεστιβάλ ντοκιμαντέρ CineDoc…

6 Ιανουαρίου 2024

Αγώνα κομβικής σημασίας με Μαρούσι δίνει ο Βόλος

Επιστροφή στη δράση για τις ομάδες της Α2 πόλο και για την 4η αγωνιστική του…

6 Ιανουαρίου 2024

Tα βιβλία που διάβασα όλη τη χρονιά και σας προτείνω

της Μαρίας Αλμπανίδου, Νομικού MSc Ποινικών και Εγκληματολογικών Σπουδών, Αρθρογράφου, Ποιήτριας Καλημέρα, καλημέρα αγαπημένες και…

6 Ιανουαρίου 2024

Αύριο Κυριακή η δράση στην ΕΣΚΑΘ λόγω Φώτων

Με μαγνησιώτικες «μονομαχίες» αρχίζει ο νέος χρόνος για την Α1 τοπική κατηγορία στο μπάσκετ. Πιο…

6 Ιανουαρίου 2024