Τοπικά

Πυροσβεστική: Να είναι αυξημένη η προσοχή όλων μας τις ημέρες με υψηλές θερμοκρασίες

Με αφορμή τα συμβάντα πυρκαγιών των τελευταίων ημερών που σκόρπισαν ανησυχία στην πόλη μας, όπου δυνάμεις των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Μαγνησίας κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν ιδιαίτερα δύσκολες κι επικίνδυνες πυρκαγιές, έχοντας ευτυχώς άριστα αποτελέσματα (αφού αποσόβησαν περαιτέρω επέκταση), στις παρυφές του περιαστικού δάσους της Ανωμαλιάς και στη Γορίτσα, αλλά και τις πυρκαγιές του Σαββάτου με ζημιές σε αστικές και σε αγροτικές περιοχές, η Πυροσβεστική Υπηρεσία τονίζει ότι  είναι πολύ σημαντικό να έχουμε όλοι μας αυξημένη την προσοχή μας, ιδιαίτερα σε ημέρες με υψηλές θερμοκρασίες κι έντονους ανέμους, διότι βρισκόμαστε μόλις στις πρώτες ημέρες της αντιπυρικής περιόδου και το όποιο λάθος μπορεί να είναι ασυγχώρητο.

“Θα πρέπει η χρήση φωτιάς στην ύπαιθρο να γίνεται απολύτως περιορισμένα, με πολύ μεγάλη προσοχή και μόνο όταν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν.
Ταυτόχρονα όλοι πρέπει να περιφρουρήσουμε το δασικό πλούτο της περιοχής μας, λειτουργώντας με μεγάλη προσοχή οι ίδιοι κι έχοντας ταυτόχρονα τα μάτια μας ανοιχτά, προλαμβάνοντας οποιοδήποτε λάθος συμπολίτη μας”.
Όπως επισημαίνει, σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να καλούμε άμεσα την Πυροσβεστική Υπηρεσία στο τηλέφωνο 199, δίνοντας με ηρεμία και ακρίβεια πληροφορίες που θα διευκολύνουν αρχικά την προσέγγιση των πυροσβεστών στο χώρο της πυρκαγιάς και γενικότερα το έργο της κατάσβεσης και να είμαστε ιδιαίτερα παρατηρητικοί, δίνοντας οποιοδήποτε στοιχείο στις αρμόδιες αρχές. Το φυσικό περιβάλλον είναι Πλούτος που ανήκει σε όλους μας και αποτελεί υποχρέωσή μας να το κληροδοτήσουμε στις επόμενες γενιές.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το