Ελλάδα

Πυρά στην κυβέρνηση για το νέο Ασφαλιστικό

ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

Εντονα και με ιδιαίτερα σκληρές εκφράσεις αποδοκιμάστηκαν στην πανδικαστική συνέλευση των επτά δικαστικών και εισαγγελικών ενώσεων οι πρόσφατες ασφαλιστικές ρυθμίσεις, επειδή «προκαλούν πολύ σοβαρές επιπτώσεις για όλες τις κοινωνικές ομάδες και πλήττουν άδικα τους δικαστικούς λειτουργούς», προαναγγέλλοντας την υποβολή μαζικών προσφυγών στα εθνικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια.

Στην κατάμεστη αίθουσα τελετών του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, όλοι οι εκπρόσωποι των δικαστικών ενώσεων και των πολιτικών κομμάτων εξαπέλυσαν ομαδικά πυρά κατά των νόμων 4387 και 4389/16, επειδή θίγουν για μία ακόμα φορά κυρίως τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους και προκαλούν δραματική μείωση των συντάξεων των δικαστικών λειτουργών.

Ο γενικός γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Ευτ. Φυτράκης, υποστήριξε ότι σταδιακά επιστρέφουμε στην ομαλότητα και την ανάκαμψη, ενώ ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Μ. Βορίδης, απάντησε ότι ακούγονται προκλητικά τα περί κανονικότητας όταν προ δέκα ημερών νομοθετήθηκαν περικοπές.

Εκπρόσωποι των ενώσεων και δικαστές τόνισαν ότι εξαπατήθηκαν δίνοντας βάση στις δεσμεύσεις ότι δεν πρόκειται να μειωθούν και πάλι οι συντάξεις τους, «που έχουν πλέον υποεξαπλασιαστεί από την έναρξη των μνημονίων», ενώ μίλησαν για τραγικά λάθη και παραλογισμούς που οδηγούν σε εξίσωση της σύνταξης του προέδρου του Αρείου Πάγου με του ειρηνοδίκη, τονίζοντας ότι με τις νέες περικοπές θα είναι κατώτερη και των… γραμματέων τους.

Αλλοι δικαστικοί, εν ενεργεία και συνταξιούχοι, εξέφρασαν οργή και θλίψη για την υποβάθμιση και την απαξίωσή τους, μίλησαν για ακραία επίθεση εναντίον τους και έκαναν λόγο για ανεπίτρεπτη μείωση του επιπέδου διαβίωσης παρά τις γνωστές αποφάσεις των Ολομελειών του Συμβουλίου της Επικρατείας και του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Αποκάλυψαν μάλιστα ότι ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, παραδέχτηκε ότι έχουν απόλυτο δίκιο και τους είπε να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη, όπου θα δικαιωθούν.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το