Τοπικά

Ψυχαγωγική εκδήλωση αγάπης για ηλικιωμένους του Γηροκομείου από το Λύκειο Ελληνίδων Βόλου

Κατάμεστο από κόσμο ήταν χθες το κέντρο «Τα Καναράκια» για το απογευματινό που διοργάνωσε το Λύκειο Ελληνίδων Βόλου υπέρ του Γηροκομείου Βόλου. Μια ψυχαγωγική εκδήλωση αγάπης με σκοπό την ενίσχυση των φιλοξενούμενων ηλικιωμένων στο ίδρυμα.

Η πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Βόλου κ. Μαρία Σπανού τόνισε πως «πρόκειται για ένα απογευματινό που έχει χρώμα ψυχαγωγίας, πολιτισμού και Αποκριάς και πάνω από όλα έκφραση αγάπης για τους φιλοξενούμενους ηλικιωμένους του Γηροκομείου Βόλου, ως μία ελάχιστη συμβολή του Λυκείου στην προσπάθεια αυτή που γίνεται».
Η ίδια σημείωσε πως η εκδήλωση είναι ενταγμένη στο διαχρονικό ενδιαφέρον του 100χρονου θεσμού για κοινωνική προσφορά. «Από τους πρωταρχικούς καταστατικούς στόχους του Λυκείου είναι η αλληλεγγύη. Το Λύκειο Ελληνίδων έχει να επιδείξει μία σημαντική πραγματικά κοινωνική προσφορά και αλληλεγγύη από την πρώτη ώρα λειτουργίας του στην πόλη μας, προσαρμοσμένη στο εκάστοτε κοινωνικοπολιτικό πλαίσιο της εποχής, με μία δέσμη από πάρα πολλές εκδηλώσεις που έχουν μορφωτικό, κοινωνικό και πολιτιστικό ενδιαφέρον, μια δραστηριότητα που διατηρείται αμείωτη έως τις μέρες μας».

Από την πλευρά της η πρόεδρος του Φιλανθρωπικού Σωματείου του Γηροκομείου Βόλου κ. Σοφία Βαρλάμη αναφέρθηκε στο χθεσινό απογευματινό επισημαίνοντας πως «δεχτήκαμε με πολύ μεγάλη χαρά την πρόταση του Λυκείου Ελληνίδων Βόλου με τα έσοδα της εκδήλωσης να διατίθενται στο Γηροκομείο Βόλου. Όλη η κοινωνία είναι κοντά στο Γηροκομείο και κοντά στα ιδρύματα γενικότερα και είμαστε πολύ χαρούμενοι για αυτό».
Όσον αφορά αν οι Βολιώτες είναι κοντά στο ίδρυμα, η ίδια τόνισε πως «έρχονται ακόμα πιο κοντά όσο βλέπουν ότι το Γηροκομείο είναι απαραίτητο στην πόλη μας. Φιλοξενούνται 120 ηλικιωμένοι με 30 άτομα σε αναμονή και αυτό δείχνει την ανάγκη ύπαρξης ενός τέτοιου ιδρύματος», για να προσθέσει ότι «η κοινωνία βλέπει τον αγώνα και τον κόπο που κάνουμε για να υπάρχει και να βρίσκεται σε τέτοια κατάσταση το Γηροκομείο. Από το 2014 έως σήμερα το αναστήσαμε, όταν πριν ήταν έτοιμο να κλείσει».
Την εκδήλωση πλαισίωσαν οι μουσικοί Χρήστος Δασκαλόπουλος, βιολί, Κωνσταντίνος Μούτος, λαγούτο, Νίκος Κερασιώτης, κλαρίνο, Αναστασία Λύτρα, κρουστά, και Μαρίνα Μπαρούτα, τραγούδι.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το