Τοπικά

Ψηφιακό πέρασμα με ένα κλικ στο Παγκύπριο – Τοποθετήθηκε πινακίδα με το QR code της ιστοσελίδας του 1ου Γυμνασίου 

Κατεβάζουν στο κινητό τους τηλέφωνο την εφαρμογή του qr code και σαρώνοντας τη σχετική πινακίδα συνδέονται με την ιστοσελίδα του 1ου Γυμνασίου και Λυκείου Βόλου λαμβάνοντας διάφορες πληροφορίες για την ιστορία των σχολείων, τα διδακτικά προγράμματα, τις σχολικές δραστηριότητες.
Η πρωτοβουλία ανήκει στους ανθρώπους που εργάζονται στο σχολικό συγκρότημα οι οποίοι με αυτό τον τρόπο θέλησαν να εξυπηρετήσουν τον κόσμο που περνά από το ιστορικό Παγκύπριο διδακτήριο και ρωτούν να μάθουν για την ιστορία, την λειτουργία του.
Πλέον μέσα από την κατασκευή που έχει τοποθετηθεί στην είσοδο του συγκροτήματος, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν σαρώνοντας το qr code της πινακίδας να συνδέονται με τις ιστοσελίδες των δύο σχολείων.
Είναι μια ακόμη προσπάθεια των σχολείων για αξιοποίηση των νέων ψηφιακών εργαλείων και δυνατοτήτων.

Στην ιστοσελίδα του 1ου Γυμνασίου Βόλου αναφέρεται πως «στην είσοδο του σχολικού συγκροτήματος τοποθετήθηκε πινακίδα με το QR code της ιστοσελίδας του σχολείου μας. Έτσι κάθε επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία με το κινητό του να σαρώσει την πινακίδα με το qr code reader και να περιηγηθεί στην ιστοσελίδα μας».
Ο διευθυντής του 1ου Γυμνασίου Βόλου κ. Γιάννης Καραφέρης ανέφερε πως «η όλη ιδέα προήλθε από τον σχολικό φύλακα κ. Θανάση Χρυσόμαλλο ο οποίος βοηθά σε όλα τα θέματα τεχνολογίας. Με τη συγκεκριμένα πρωτοβουλία, ο κάθε επισκέπτης στο σχολικό συγκρότημα, θα κατεβάζει την εφαρμογή στο κινητό του, θα σημαδεύει με το κινητό του τον κωδικό qr code και αμέσως θα συνδέεται με την ιστοσελίδα του σχολείου. Αυτή τη δράση την ανέπτυξαν τόσο το 1ο Γυμνάσιο Βόλου όσο και το 1ο ΓΕΛ Βόλου με το οποίο αποτελούμε ενιαίο σχολικό συγκρότημα».
Ο κ. Καραφέρης σημείωσε πως η εφαρμογή αυτή είναι αναγκαία για την καλύτερη πληροφόρηση του κοινού και ειδικότερα των γονέων, των μαθητών. Μάλιστα την περίοδο που ήταν κλειστό το σχολείο λόγω κορωνοϊού, μπορούσε να έρθει στο συγκρότημα και να ενημερωθεί μέσω της εφαρμογής. Εμείς στην ιστοσελίδα μας έχουμε αναρτημένη την ιστορία του συγκροτήματος, το διδακτικό πρόγραμμα, το υλικό με τα μαθήματα, τις δραστηριότητες, τα προγράμματα, τις ώρες διαλειμμάτων, τις ώρες που δέχονται οι καθηγητές τους γονείς. Αυτό το εγχείρημα με την εφαρμογή πιστεύω πως είναι πρωτοποριακό».

Από την πλευρά του ο κ. Χρυσόμαλλος ανέφερε πως «υπάρχει πολύς κόσμος που έρχεται και στέκεται έξω από το συγκρότημα και με ρωτά για την ιστορία του. Μου δημιουργήθηκε λοιπόν η ιδέα για το qr code και με το κατέβασμα της εφαρμογής με την οποία ο επισκέπτης οδηγείται στην ιστοσελίδα και λαμβάνει πληροφορίες από διάφορα θέματα που θέλει για τα δύο συγκροτήματα».
Οι εργασίες για την τοποθέτηση της κατασκευής και την ολοκλήρωση των διεργασιών χρειάστηκαν περίπου μια εβδομάδα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το