Τοπικά

Ψηφιακή περιήγηση στο Δήμου Βόλου μέσω υπολογιστή ή κινητού

Στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης «Τοπική Ανάπτυξη με πρωτοβουλία τοπικών κοινοτήτων – Leader έχει ενταχθεί η πράξης ««iArea – Ανάπτυξη Ολοκληρωµένης Ψηφιακής ∆ιαδραστικής Εφαρµογής Κινητών Συσκευών για την Προβολή των Τοπικών Φυσικών και Πολιτιστικών Τουριστικών Πόρων της Περιοχής του ∆ήµου Βόλου», συνολικού προϋπολογισμού 689.138 ευρώ.

Mε απόφασή της η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε την απόφαση ένταξης και χρηματοδότησης της πράξης και εξουσιοδότησε τον δήμαρχο Βόλου να υπογράψει τη σύμβαση μεταξύ του Δήμου και της Εταιρείας Ανάπτυξης Πηλίου-Αναπτυξιακή Α.Ε. ΟΤΑ.

Η πρόταση αφορά στην ανάπτυξη μίας ολοκληρωμένης ψηφιακής διαδραστικής εφαρμογής προβολής του Δήμου Βόλου ως χώρου, των πόρων του και των τουριστικών του επιχειρήσεων για λειτουργία σε κινητά τηλέφωνα και tablets.

Η εφαρμογή που θα δημιουργηθεί θα δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα να περιηγηθούν στον Δήμο Βόλου από τον τόπο κατοικίας τους. Παράλληλα θα βλέπουν όλο τον χάρτη του Δήμου και θα μπορούν να λάβουν πληροφορίες για τις τουριστικές επιχειρήσεις σε πραγματικό χρόνο μέσω της εικονικής περιήγησης.

Η εφαρμογή θα παρέχει μια ολοκληρωμένη ξενάγηση και πληροφόρηση των επισκεπτών για τα σημεία ενδιαφέροντος (θρησκευτικού, αρχαιολογικού κ.ά.), τα αξιοθέατα, τα σημεία με φυσικό κάλλος, καθώς και τις θεματικές ή μη διαδρομές στον Δήμο. Μέσω της εφαρμογής οι χρήστες θα ενημερώνονται για τους τρόπους μετακίνησης στην περιοχή, αλλά και για τις επιλογές που διαθέτει αναφορικά με τη διανυκτέρευση, την εστίαση και τη διασκέδασή τους. Η εφαρμογή θα παρέχει ενημέρωση σε πολλές γλώσσες και θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων χάρτη με σημεία ενδιαφέροντος, δυνατότητα για αναζήτηση κάποιου σημείου, δημιουργία διαδρομής, επιλογή «τα αγαπημένα μου», σύνδεση μέσω facebook ή google+ και ρυθμίσεις. Η εφαρμογή θα υποστηρίζεται από κινητά τηλέφωνα και tablets.

Παράλληλα η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε την ένταξη-χρηματοδότηση της πράξης «συντήρηση, ανάδειξη και σήμανση διαδρομών (μονοπάτια) του Δήμου Βόλου, συνολικού προϋπολογισμού 217.000 ευρώ. Η δράση εντάσσεται στη δράση «βασικές υπηρεσίες και ανάπλαση χώρων σε αγροτικές περιοχές» η οποία συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης.
Tέλος, η Οικονομική Επιτροπή αποφάσισε την αποδοχή των όρων χρηματοδότησης για την «ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων στα Παλαιά Βόλου». Η πρόταση του Δήμου έχει ενταχθεί στο Πράσινο Ταμείο του υπουργείου Περιβάλλοντος με χρηματοδότηση ύψους 706.080 ευρώ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το