Κόσμος

«Ψάρεψε» από βυθό ποταμιού φωτογραφική μηχανή που χάθηκε πριν 13 χρόνια: Και οι φωτογραφίες ήταν… άθικτες!

Μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή που περιείχε ένα θησαυρό από παλιές φωτογραφίες ανασύρθηκε από ποταμό στο Κολοράντο μετά από περισσότερο από μια δεκαετία που βρισκόταν κάτω από το νερό. Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο UPI, η ανακάλυψη έγινε από έναν τοπικό ψαρά. Κατά τη διάρκεια της δραστηριότητας, ο Spencer Greiner κατέληξε να βρει τη φωτογραφική μηχανή που βρισκόταν στον πυθμένα του ρηχού υδάτινου σώματος.

Σε συνομιλία του με το τοπικό ειδησεογραφικό δίκτυο KDVR-TV, ο Greiner αφηγήθηκε την εμπειρία και αποκάλυψε ότι αρχικά δεν πίστευε ότι η κάμερα ηλικίας ετών θα περιείχε κάτι. «Περπατούσα και την είδα να προεξέχει από την άμμο. Ήταν σε άσχημη κατάσταση, οπότε πραγματικά δεν είχα καμία ελπίδα να βγάλω κάτι από αυτήν, απλά σχεδίαζα να την πετάξω, και στη συνέχεια με κυρίευσε η περιέργεια και έπρεπε να δω τι είχε πάνω της», είπε.

Ο ψαράς είπε ότι όταν προσπάθησε να ανοίξει το τμήμα της κάρτας μνήμης της φωτογραφικής μηχανής, χύθηκε νερό από αυτήν, γεγονός που δείχνει ότι η συσκευή πιθανότατα δεν θα λειτουργήσει. «Έλεγα, ναι, αυτό μάλλον δεν θα λειτουργήσει καθόλου. Αλλά την έβαλα στον υπολογιστή και διάβασε αμέσως και είπα: Ωραία, ας δούμε τι είδους θησαυρούς θα βρούμε σε αυτή την κάρτα μνήμης», είπε. Αλλά αφού τελικά κατάφερε να περάσει από τα περιεχόμενα της φωτογραφικής μηχανής, ο Greiner κατέληξε σε αναμνήσεις ετών.

Ορισμένες φωτογραφίες που βρέθηκαν στη συσκευή εμφάνιζαν ένα ταξίδι με σωλήνες, έναν γάμο και ένα πάρτι εργένηδων. Στη συνέχεια μοιράστηκε τις εικόνες στο Facebook, οι οποίες έγιναν γρήγορα viral και τράβηξαν την προσοχή ανθρώπων που εντόπισαν τον εαυτό τους σε αυτές. Αργότερα διαπιστώθηκε ότι η φωτογραφική μηχανή ανήκε στην Coral Amayi, η οποία την έχασε κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού το 2010.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το