Πολιτισμός

Προβολές ντοκιμαντέρ στο CineDoc Βόλου

Διανύοντας την τέταρτη χρονιά του στον Βόλο, το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ CineDoc συνεχίζεται στο κινηματοθέατρο «Αχίλλειον», σε συνδιοργάνωση με τη Διεύθυνση Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου.
Η ιστορία, η εκπαίδευση, το περιβάλλον, η τέχνη, ο σύγχρονος τρόπος ζωής και οι σύγχρονες πόλεις αποτελούν κάποιες από τις φετινές θεματικές του CineDoc στον Βόλο.
Οι προβολές ντοκιμαντέρ θα λήξουν τον Απρίλιο και θα υλοποιούνται μία φορά τον μήνα, Σάββατο στις 19.30, ακολουθούμενες πάντοτε από δράσεις, ομιλίες και συζητήσεις.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα προβολών:
-8/2/2020, Ουρανός – Alison McAlpine, 78’, 2017, Καναδάς, Χιλή: Ένα ονειρικό οδοιπορικό στην έρημο της βόρειας Χιλής, αφιερωμένο στην ομορφιά του νυχτερινού ουρανού. Μεταξύ ποίησης και επιστήμης, το Cielo ξενυχτάει με τους κυνηγούς πλανητών στα αστεροσκοπεία της Ατακάμα και με τους ντόπιους κατοίκους της ερήμου, μεταφέροντας τις ιστορίες, τους μύθους και τις υπαρξιακές αναζητήσεις τους. Μια σπάνια κινηματογραφική εμπειρία που μας μεταφέρει την αίσθηση του δέους μπροστά στο θέαμα του έναστρου ουρανού και μας καλεί να στοχαστούμε τη θέση μας στο σύμπαν.

-7/3/2020, Λουίζ Λεκαβαλιέ – εν κινήσει – Raymond St-Jean, 102’, 2017, Καναδάς: Η ζωή και το έργο της θρυλικής Καναδής χορεύτριας και χορογράφου Λουίζ Λεκαβαλιέ σε ένα συναρπαστικό, οπτικά και χορευτικά, ντοκιμαντέρ. Παρακολουθούμε πώς η Λεκαβαλιέ δημιουργεί στο στούντιό της σήμερα και δίνει σόλο παραστάσεις σε όλο τον κόσμο, χωρίς να έχει χάσει ίχνος από την εκρηκτική της ενέργεια.


-4/4/2020, Μέσα στο Μοντεσσόρι – Jan Selby, Vina Kay, 82’, 2018, ΗΠΑ: Γιατί όλο και περισσότεροι γονείς και εκπαιδευτικοί διεθνώς εμπιστεύονται το σύστημα Μοντεσσόρι; Το ντοκιμαντέρ μπαίνει μέσα στις σχολικές τάξεις, σε πέντε πόλεις των ΗΠΑ, για να ανακαλύψει τη μοντεσσοριανή μέθοδο, τις διαφορές της από τα παραδοσιακά συστήματα εκπαίδευσης και πώς προσφέρει διαφορετικές μαθησιακές εμπειρίες σε διαφορετικές ηλικίες.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το