Τοπικά

«Προβοκάτσια» χαρακτηρίζει η ΔΕΥΑΜΒ τη συνήθη δειγματοληψία για τον έλεγχο της ποιότητας των νερών!

Η ΔΕΥΑΜΒ δεν ανέχεται προβοκάτσιες και προκλήσεις από πολιτικάντηδες β’ διαλογής» προειδοποιεί η διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ σε ανακοίνωσή της για τα επεισόδια που σημειώθηκαν σήμερα στον Βιολογικό Καθαρισμό, όταν υπάλληλοι της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας εκδιώχθηκαν κακήν-κακώς για να μην προβούν σε δειγματοληψίες για τον έλεγχο της ποιότητα των νερών, όπως υποχρεούνται από το Νόμο 4014.
Η ΔΕΥΑΜΒ υποστηρίζει ότι οι υπάλληλοι «εμφανίστηκαν απροειδοποίητα στις Εγκαταστάσεις Επεξεργασίας Λυμάτων και αυθαίρετα επιχείρησαν να προβούν σε δειγματοληψία, παραβιάζοντας κάθε διαδικασία ελέγχου και δειγματοληψίας».

Ολόκληρη η ανακοίνωση:
“Εθισμένοι προφανώς σε μια ελευθεριότητα, ως προς την πρακτική και την συμπεριφορά που ενδεχομένως τους εμπνέει η πολιτική τους ηγεσία, υπάλληλοι του τμήματος Περιβάλλοντος της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, εμφανίστηκαν σήμερα το μεσημέρι, με τη συνοδεία υπαλλήλου ιδιωτικού εργαστηρίου, απροειδοποίητα στις ΕΕΛ και αυθαίρετα επιχείρησαν να προβούν σε δειγματοληψία, παραβιάζοντας κάθε διαδικασία ελέγχου και δειγματοληψίας, «χρησιμοποιώντας» μη εξουσιοδοτημένο προσωπικό των εγκαταστάσεων και επωφελούμενοι της απουσίας των υπευθύνων λειτουργίας των ΕΕΛ.
Δεν γνωρίζουμε, και δεν μας ενδιαφέρει, πως λειτουργούν στην Περιφέρεια, αλλά σε ό,τι αφορά τη δική μας υπηρεσία τηρούνται όλες οι προβλεπόμενες από το Νόμο διαδικασίες, που ασφαλώς δεν μπορούν να προσαρμόζονται και να ικανοποιούν την αρρωστημένη μεγαλομανία διαφόρων γραφικών, που νομίζουν ότι ασκούν την απόλυτη εξουσία.
Σημειώνουμε ότι το παραπάνω γεγονός κατ’ αρχάς ενέχει κινδύνους, τόσο για την ασφάλεια του προσωπικού της Περιφέρειας, όσο και του αναρμόδιου προσωπικού των ΕΕΛ κι επιπλέον διακυβεύει την ίδια την αξιοπιστία του ελέγχου.
Σε κάθε περίπτωση ενημερώνουμε πως η ΔΕΥΑΜΒ είναι ανοικτή και διατίθεται για οποιονδήποτε έλεγχο γίνεται σε αυτή, όμως με τρόπο προγραμματισμένο, συντονισμένο κι ακολουθώντας τους κανόνες που καθορίζονται στη νομοθεσία κι εν προκειμένω στην εγκεκριμένη ΑΕΠΟ 197493/10-04-2012
Η ΔΕΥΑΜΒ είναι διαθέσιμη προς συνεργασία με κάθε αρμόδια υπηρεσία κι επιθυμεί και η ίδια τον έλεγχο, προκειμένου να βελτιώνει διαρκώς τη λειτουργία της και να παρέχει έτσι καλύτερες υπηρεσίες στους συμπολίτες μας.
Δεν είναι παρόλα αυτά ανοικτή σε αυθαίρετους χειρισμούς και ασυντόνιστους τρόπους εργασίας που βλάπτουν το κύρος της και υποβαθμίζουν το έργο που επιτελεί. Πολύ δε μάλλον δεν ανέχεται προβοκάτσιες και προκλήσεις από πολιτικάντηδες β’ διαλογής, που νομίζουν ότι μπορούν να βγουν από την ανυπαρξία τους, με τέτοιες αστείες συμπεριφορές”.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το