Τοπικά

Πρωτοβουλία της ΕΒΟΛ για την δημιουργία τριών ενεργειακών κοινοτήτων σε Βόλο και Ρήγα Φεραίο

Αναλαμβάνοντας πρωτοβουλία ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Βόλου προωθεί τη δημιουργία τριών  ενεργειακών κοινοτήτων που θα απαρτίζονται από άτομα που δραστηριοποιούνται στον αγροτικό τομέα. Σε πρώτη φάση η πρόθεση είναι να συμμετέχουν διακόσια (200) φυσικά πρόσωπα στην καθεμία και εφόσον υπάρχει σχετικό ενδιαφέρον να δημιουργηθούν και άλλες.
Όπως έχει αναφερθεί και σε προηγούμενη ανακοίνωση του Συνεταιρισμού, οι ενεργειακές κοινότητες απευθύνονται σ’ αυτούς που απασχολούνται στον αγροτικό τομέα και προέρχονται από την περιοχή που δραστηριοποιείται ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Βόλου, από το έτος 1928 που ιδρύθηκε.
Πιο συγκεκριμένα, αυτή η περιοχή περιλαμβάνει τα χωριά Διμήνι, Παλιούρι Διμηνίου, Σέσκλο, Μελισσάτικα, Γλαφυρές, Κερασιά, Κανάλια, Βένετο, Κεραμίδι, Ριζόμυλο, Στεφανοβίκειο, Μ.Περιβολάκι, Χλόη, Βελεστίνο, Αγ. Γεώργιο, Αερινό, Παλιούρι (Κοκαλέϊκα), Αγ. Δημήτριο, Περίβλεπτο και Κοκκίνα.
Η βούληση του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου είναι να συμμετάσχει και στις 3 ενεργειακές κοινότητες με ποσοστό 20% ως έχει δικαίωμα από τον νόμο.
Η μερίδα για συμμετοχή στην ενεργειακή κοινότητα είναι 3.000 ευρώ και θα πρέπει να κατατεθεί εντός τριμήνου από την ημερομηνία εγγραφής.
Σήμερα θα γίνει σχετική ανακοίνωση για εγγραφή  στις ενεργειακές κοινότητες και ως καταληκτική ημερομηνία εγγραφής θα ορισθεί η 20η/09/2019, καθόσον απαιτείται η άμεση υλοποίηση ενεργειών για την επίτευξη των σκοπών των ενεργειακών κοινοτήτων.
Σε μια εκ των αναφερόμενων Ενεργειακών Κοινοτήτων θα δοθεί η δυνατότητα υποβολής αιτήσεων εγγραφής και των εργαζομένων στον ΑΣ Βόλου-ΕΒΟΛ.
Ο  Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου, κ. Νικήτας Πρίντζος, είχε συναντήσεις, όλη την προηγούμενη εβδομάδα στην Αθήνα, με τους Αρμόδιους Υπουργούς και Γενικούς Γραμματείς Υπουργείων αλλά και με Διοικήσεις εμπλεκόμενων φορέων του κράτους για τις επενδύσεις Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και όπως δήλωσε έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος από τις συναντήσεις αυτές.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το