Τοπικά

Πρώτο βήμα για το Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου στον Αλμυρό

Την Πέμπτη 8 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Αλμυρού η συνάντηση που σηματοδοτεί την εκκίνηση των εργασιών της εγκεκριμένης Πράξης με τίτλο «Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου Δήμου Αλμυρού», με σκοπό τον συντονισμό των εταίρων του έργου, τον σχεδιασμό και προγραμματισμό των επόμενων ενεργειών.
Στη συνάντηση συμμετείχαν ο δήμαρχος Αλμυρού κ. Ευάγγελος Χατζηκυριάκου, η υπεύθυνη του Έργου κ. Ιωάννα Χρήστου, διευθύντρια Προγραμματισμού Οργάνωσης & Πληροφορικής Περιβάλλοντος & Ποιότητας Ζωής, η διευθύντρια Τεχνικών Υπηρεσιών & Πολεοδομίας κ. Καίτη Αδάμου, η προϊσταμένη Προγραμματισμού, Οργάνωσης & ΤΠΕ, ο ειδικός σύμβουλος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ. Φανούριος Παναγόπουλος και στελέχη της εταιρείας LEVER A.E., που έχει τον ρόλο του συμβούλου Υλοποίησης της Πράξης.
Η συνάντηση είχε στόχο την αναλυτική ενημέρωση των μελών της ομάδας έργου του συμβούλου και των Δικαιούχων της Πράξης με τις απαιτήσεις του έργου και τους επιμέρους στόχους του, καθώς και το Σχέδιο Ανάπτυξης του τρόπου και του χρόνου υλοποίησης των διαφόρων δραστηριοτήτων.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης καταγράφηκαν οι δυσκολίες που έχουν προκύψει λόγω της πανδημίας του Covid-19, αλλά και οι κίνδυνοι που ενδέχεται να προκύψουν λόγω της ιδιαιτερότητας του έργου και προτάθηκαν συγκεκριμένες λύσεις και χρονοδιαγράμματα, σε σχέση με τα επόμενα βήματα που θα ακολουθηθούν. Στο πλαίσιο αυτό, όλοι οι συμμετέχοντες τόνισαν την ύπαρξη άριστης συνεργασίας μεταξύ τους και δεσμεύτηκαν για την άμεση και απρόσκοπτη υλοποίηση του έργου.
Επισημάνθηκε πως το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να προκηρυχθούν οι μελέτες του έργου, οι οποίες προγραμματίζεται να εκπονηθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα, έτσι ώστε να κινηθούν οι διαδικασίες για να περάσει στη φάση της κατασκευής. Σύμφωνα με το εγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί ως τον Δεκέμβριο του 2022.

Ο εγκεκριμένος προϋπολογισμός της Πράξης ανέρχεται σε 1.654.334,00 ευρώ και περιλαμβάνει δράσεις σχετικές με:
– Την ανάπλαση του δημόσιου χώρου στο ιστορικό, διοικητικό και οικονομικό κέντρο της πόλης του Αλμυρού. Ειδικότερα η περιοχή εφαρμογής περιλαμβάνει τους πιο εμπορικούς και κεντρικούς δρόμους της πόλης που είναι η Ερμού, η Αθηνάς, η Ανθέων, η Οθρύος, η Δημ. Γρηγοριάδου, η Αθηνών.
– Την εγκατάσταση συστημάτων «έξυπνης πόλης», όπως σύστημα ασύρματης πρόσβασης, ηλιακά παγκάκια, ηλιακό φορτιστή για κινητές συσκευές, ηλιακό στύλο για τη φόρτιση κινητών συσκευών μέσω θυρών USB και διασύνδεσης στο internet.
– Παρεμβάσεις στις όψεις συμμετεχόντων καταστημάτων, με σκοπό την αναβάθμιση και αισθητική τους ενοποίηση.
Η Πράξη υλοποιείται από τον Δήμο Αλμυρού σε συνεργασία το Επιμελητήριο Μαγνησίας και χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020, με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης – ΕΤΠΑ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το