Ελλάδα

Πρώτη φορά αισιοδοξία

Γιούνκερ-Τσίπρας

Παράθυρο αισιόδοξης προοπτικής για την πορεία των διαπραγματεύσεων και τον στόχο της συμφωνίας ανοίγει μετά την κοινή δήλωση χθες του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζ.-Κ. Γιούνκερ και του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα. Την ίδια στιγμή σε κοινή ανακοίνωση της Κομισιόν, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ τονίζεται ο κοινός στόχος να βοηθήσουν την Ελλάδα να επιτύχει χρηματοοικονομική σταθερότητα και ανάπτυξη.

Παράθυρο αισιόδοξης προοπτικής για την πορεία των διαπραγματεύσεων και τον στόχο της συμφωνίας φαίνεται ότι ανοίγει μετά τη χθεσινή ομοβροντία θετικών «ειδήσεων» από τους εταίρους και δη από την κοινή δήλωση των κ. Γιούνκερ και Τσίπρα, ύστερα από την αναλυτική τηλεφωνική τους συνομιλία.

Προηγήθηκε ένα «καυτό» 24ωρο αρνητικών προειδοποιήσεων, ένθεν κακείθεν, που επιβεβαίωνε εν πολλοίς την εναλλαγή που συνδέεται με το «σκοτσέζικο ντους».

Την ίδια στιγμή, βέβαια, το Brussels Group συνέχιζε σε εντατικούς ρυθμούς την ανταλλαγή απόψεων και στοιχείων, ενώ στο κορυφαίο πολιτικό επίπεδο γίνονταν βήματα συνεννόησης και συνεργασίας.

  • Λεπτομέρειες στην έντυπη έκδοση του Εθνους
Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το