Τοπικά

Πρόταση στο υπουργείο Παιδείας για ναυτιλιακό τομέα στο Τρίκερι

Την ίδρυση και λειτουργία παρατήματος ναυτιλιακού τομέα για πλοίαρχους και μηχανικούς του 2ου ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας αναμένεται να προτείνει για το Τρίκερι η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας μετά από ενδιαφέρον που εκφράστηκε από τον Δήμο Νοτίου Πηλίου και την κατάθεση σχετικού αιτήματος από τον δήμαρχο κ. Νίκο Φορτούνα.
Σε λίγες ημέρες η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας θα αποστείλει στο υπουργείο Παιδείας την πρότασή της για τα νέα σχολεία που προτείνει να ιδρυθούν.
Μεταξύ αυτών είναι και η δημιουργία παραρτήματος ναυτιλιακού τομέα στο Τρίκερι. Πριν λίγες εβδομάδες είχε συναντηθεί για το θέμα ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου κ. Φορτούνας με τον διευθυντή δευτεροβάθμιας κ. Σαβελίδη, αλλά και άλλους διευθυντές αρμόδιων σχολικών μονάδων και είχε εκφραστεί το αίτημα για ναυτικό σχολείο.

Ο κ. Σαβελίδης επισήμανε πως «θέλουμε να προτείνουμε στο υπουργείο Παιδείας να λειτουργήσει παράρτημα ναυτικού τομέα σπουδών από το 2ο ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας στο Τρίκερι. Βέβαια έχουμε αποστείλει έγγραφο στον Δήμο Νοτίου Πηλίου και ζητούμε να ισχύσουν κάποιες προϋποθέσεις, όπως είναι οι υποδομές αλλά και η λειτουργία των δύο εργαστηρίων που χρειάζονται τόσο για τους πλοιάρχους, όσο και τους μηχανικούς. Για τις υποδομές γνωρίζουμε ότι υπάρχουν κάποιες αίθουσες στο Γυμνάσιο Τρικερίου. Όμως για τα εργαστήρια θα πρέπει να δοθούν γύρω στα 15.000 ευρώ που είναι το κόστος του εξοπλισμού και της γενικότερης λειτουργίας τους».

Αναφορικά με το ενδιαφέρον των μαθητών, είπε πως «υπάρχουν έξι-επτά μαθητές οι οποίοι θα ήθελαν να φοιτήσουν στον ναυτιλιακό τομέα στο Τρίκερι. Επίσης υπάρχουν και ενήλικες που θα διαθέτουν μια εμπειρία στα ναυτικά επαγγέλματα και θα ήθελαν να αναβαθμίσουν τις γνώσεις τους. Άλλωστε ο ναυτιλιακός τομέας προσφέρει γνώσεις υψηλότατου επιπέδου. Ακόμη σε όσους αποφοιτήσουν χορηγείται και δίπλωμα Γ’ μηχανικού και πλοιάρχου».
Ένα ακόμη σχολείο που εξετάζει την ίδρυσή του η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης είναι το ΕΠΑΛ Σκιάθου το οποίο έχει ζητηθεί από τους τοπικούς φορείς. Βέβαια και για εκείνο το σχολείο θα πρέπει να καλύπτονται κάποιες προϋποθέσεις.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το