Τοπικά

Προσωρινά ανάδοχος στο έργο του γκαράζ στη Φιλελλήνων

Η εταιρεία ΑΡΧΙΤΕΧ Ανώνυμη Τεχνική Εταιρεία θα κατακυρωθεί ως προσωρινός ανάδοχος του έργου για την ολοκλήρωση του πολυώροφου κτιρίου στάθμευσης αυτοκινήτων στη διασταύρωση των οδών Δημητριάδος και Φιλελλήνων. Η σχετική πρόταση της Επιτροπής Διαγωνισμού θα κατατεθεί προς έγκριση στη σημερινή (1.30 μ.μ.) έκτακτη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Βόλου.
Η Επιτροπή Διαγωνισμού συνεδρίασε χθες και προχώρησε στον έλεγχο των δικαιολογητικών κατακύρωσης, που υπέβαλε ο προσωρινός μειοδότης στο πλαίσιο του ανοικτού διαγωνισμού για το έργο και έκρινε ότι είναι πλήρη στο σύνολό τους και σύμφωνα με όσα προέβλεπε η προκήρυξη.
Να αναφερθεί ότι το συμβατικό ποσό του έργου διαμορφώνεται σε 3.372.820,35 ευρώ (χωρίς Φ.Π.Α.) και η δαπάνη του έργου στα 4.182.297,23 ευρώ, με ΦΠΑ.
Η εγκεκριμένη μελέτη προβλέπει την κατασκευή του πολυώροφου σταθμού αυτοκινήτων ο οποίος αποτελείται από ισόγειο, έξι ορόφους, δώμα και επτά υπόγεια. Η στάθμευση των αυτοκινήτων στο δώμα επιτρέπεται λόγω του ότι η στάθμη του βρίσκεται κάτω από 1,50 μ. σε σχέση με το μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος της περιοχής. Σε σχέση με την εγκεκριμένη μελέτη θα εκτελεσθούν όλες οι προβλεπόμενες εργασίες που περιγράφονται πλην του χώρου στάθμευσης του δώματος που δεν κατασκευάζεται με το υπάρχον έργο.
Η συνολική δυναμικότητα του κτιρίου σε θέσεις στάθμευσης είναι 252 θέσεις (20 θέσεις στο πρώτο υπόγειο και από 22 θέσεις στα υπόλοιπα έξι υπόγεια, 4 στο ισόγειο, 3 στον πρώτο όροφο και από 19 στους υπόλοιπους πέντε ορόφους).
Στο σύνολο των 252 θέσεων στάθμευσης, οι 9 είναι για αποκλειστική χρήση των πελατών των καταστημάτων (κατά ΓΟΚ). Οι 9 θέσεις ιδιωτικής χρήσης κατανέμονται 3 στον Α’ όροφο και 6 στον Β’ όροφο, έτσι ώστε να υπάρχει δυνατότητα απομόνωσης του σταθμού δημόσιας χρήσης.

Νέα συνεδρίαση τη Δευτέρα
Στο μεταξύ, η Οικονομική Επιτροπή πρόκειται να συνεδριάσει εκ νέου την ερχόμενη Δευτέρα 26 Μαρτίου (1.30 μ.μ.), όπου μεταξύ άλλων θα τεθούν προς έγκριση τα παρακάτω θέματα:
Λήψη απόφασης για την ανάληψη πολυετούς υποχρέωσης για την εκτέλεση της προμήθειας έτοιμων γευμάτων για την σίτιση απόρων, του Ξενώνα Κακοποιημένων Γυναικών της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας, ΚΑΠΗ & Δημόσιας Υγείας και των μαθητών του Μουσικού Σχολείου Βόλου με ανοικτό διεθνή ηλεκτρονικό διαγωνισμό για τα έτη 2018-2019 (διάρκεια 12 μηνών)», λήψη απόφασης για την ανάληψη πολυετούς υποχρέωσης για την ανάθεση του έργου «Διαδρομή ΑμεΑ στο κέντρο της πόλης».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το