Τοπικά

Προσλήψεις επικουρικών γιατρών στο Νοσοκομείο Βόλου

Στην πρόσληψη τριών επικουρικών γιατρών που θα προσφέρουν σημαντικές «ανάσες» στις Κλινικές και τα Τμήματα όπου θα τοποθετηθούν, προχωρεί το Νοσοκομείο Βόλου. Μάλιστα από τη Δευτέρα 19 Ιουνίου αναμένεται να πιάσουν και κανονικά δουλειά στο «Αχιλλοπούλειο».

Τα σημαντικά κενά σε ιατρικό προσωπικό που αντιμετωπίζουν τουλάχιστον τρεις Κλινικές, ειδικότερα η ΩΡΛ, η Οφθαλμολογική και η Παιδιατρική, προσπαθεί να αντιμετωπίσει η διοίκηση του Νοσοκομείου Βόλου, καθώς ήδη διανύουμε τις πρώτες ημέρες του καλοκαιριού και θα χρειαστεί να δοθούν άδειες στους γιατρούς, οπότε πρέπει να υπάρχουν αντικαταστάτες τους. Παράλληλα είναι άμεση ανάγκη η ενίσχυση των Κλινικών αυτών με προσωπικό για την κάλυψη των ευρύτερων αναγκών.

Όπως δήλωσε ο διοικητής του Νοσοκομείου κ. Ματθαίος Δραμητινός, «τη Δευτέρα 19 Ιουνίου θα ορκιστούν τρεις επικουρικοί για να καλύψουν κενά. Ο ένας γιατρός θα τοποθετηθεί στην ΩΡΛ. ο δεύτερος γιατρός στην Οφθαλμολογική και ο ακτινολόγος στο Ακτινολογικό. Κάνουμε μεγάλη προσπάθεια για να φέρουμε και μόνιμους γιατρούς όσο το δυνατόν συντομότερα, αλλά δυστυχώς υπάρχει τεράστια γραφειοκρατία. Για παράδειγμα έχουμε εγκρίσεις για μόνιμους γιατρούς, όπως στην Παιδιατρική, που είναι σε διαδικασία έκδοσης του ΦΕΚ».

Ο κ. Δραμητινός υπογράμμισε πως «θέλουμε στο καλοκαίρι να έχουν καλυφθεί αρκετά κενά στις κλινικές που αντιμετωπίζουν πρόβλημα, καθώς θα ξεκινήσουν και οι άδειες των γιατρών και θα πρέπει να υπάρχουν αντικαταστάτες τους».

Μάλιστα υπογράμμισε πως για την ΩΡΛ, όπου υπάρχει σημαντικό πρόβλημα, εκτός από τον επικουρικό γιατρό που τοποθετείται τη Δευτέρα, θα προσληφθεί μέσα στο καλοκαίρι και μόνιμος γιατρός ΩΡΛ, ενώ το Φθινόπωρο θα έρθει και δεύτερος μόνιμος γιατρός, καθώς το υπουργείο Υγείας ενέκρινε και άλλη θέση μόνιμου γιατρού.

Η αγωνία για την κάλυψη των κενών είναι μεγάλη, καθώς τον Σεπτέμβριο λήγει και η σύμβαση αρκετών επικουρικών γιατρών και το Νοσοκομείο κινδυνεύει να αντιμετωπίσει πρόβλημα ακόμη και σε κλινικές που δεν είχε.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το