Τοπικά

Προσφυγή στο ΣτΕ κατά Δήμου Αλμυρού από ιδιωτική εταιρεία

 

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας (Β’ Τμήμα) έχει προσδιοριστεί να συζητηθεί σήμερα Τετάρτη 24 Ιανουαρίου η προσφυγή ιδιωτικής εταιρείας κατά απόφασης του Δήμου Αλμυρού, σχετικά με τη βεβαίωση ανταποδοτικών τελών καθαριότητας και φωτισμού για τον μήνα Απρίλιο του 2018. Να αναφερθεί ότι η εταιρεία αρχικά προσέφυγε στο Μονομελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Βόλου ζητώντας ακύρωση – τροποποίηση του συγκεκριμένου λογαριασμού ρεύματος, στον οποίο βεβαιώνονταν τα δημοτικά τέλη.
Το θέμα συζητήθηκε στη Δημοτική Επιτροπή Αλμυρού και αποφασίστηκε ομόφωνα να οριστεί πληρεξούσιο δικηγόρο ο έμμισθος δικηγόρος του Δήμου, προκειμένου να παρασταθεί ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας (Β’ Τμήμα) στη συνεδρίαση της 24/1 ή όποτε αυτή τυχόν αναβληθεί και να εκπροσωπήσει, υποστηρίξει τον Δήμο Αλμυρού στη συζήτηση της αίτησης της εταιρείας.
Όπως προαναφέρθηκε, η ιδιωτική εταιρεία, ως μισθώτρια ακινήτου στη θέση «Τσιγκέλι» του Δ.Δ. Πλατάνου του Δήμου Αλμυρού Μαγνησίας προσέφυγε αρχικά στο Μονομελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Βόλου το 2018.
Με την προσφυγή αυτή η εταιρεία ζητούσε την ακύρωση – τροποποίηση του σχετικού λογαριασμού ηλεκτρικού ρεύματος της ΔΕΗ, με ημερομηνία λήξης προθεσμίας πληρωμής την 21.06.2018 για περίοδο κατανάλωσης 01.04.2018 – 30.04.2018 κατά το μέρος το οποίο βεβαιώνει ποσό δημοτικών τελών ποσού 1.089,40 ευρώ, δηλ. ποσό υπολογιζόμενο για επιφάνεια 8.284 τ.μ. Χ 1,60 € / τ.μ. Χ 30/265 ημέρες για ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού και της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμυρού της 13.3.2017 με την οποία αποφασίσθηκαν οι συντελεστές προσδιορισμού των δημοτικών τελών καθαριότητας και φωτισμού, δυνάμει της οποίας προσδιορίσθηκαν τα συνεισπραττόμενα με τον προσβαλλόμενο λογαριασμό κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος της ΔΕΗ Α.Ε. δημοτικά τέλη, καθώς επίσης της εγγραφής του ποσού δημοτικών τελών καθαριότητας και φωτισμού για το ακίνητο, δυνάμει των ανωτέρω στους βεβαιωτικούς καταλόγους του Δήμου Αλμυρού και τον σχετικό βεβαιωτικό κατάλογο του Δήμου Αλμυρού και της εγγραφής του ποσού δημοτικών τελών καθαριότητας και φωτισμού για το ακίνητο στον οικείο κατάλογο της ΔΕΗ Α.Ε.
Να αναφερθεί ότι το Διοικητικό Πρωτοδικείο Βόλου εξέδωσε απόφαση, με την οποία κήρυξε εαυτόν αναρμόδιο για την εκδίκαση και παρέπεμψε την υπόθεση στο ΣτΕ.
Στη συνέχεια, η εταιρεία υπέβαλε στο Συμβούλιο της Επικρατείας αίτηση για τη συζήτηση της ως άνω προσφυγής, με την υπόθεση, όπως προαναφέρθηκε, να έχει προσδιορισθεί να συζητηθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας (Τμήμα Β’) στη δικάσιμο της 24ης Ιανουαρίου 2024, ημέρα Τετάρτη και ώρα 9.30 με εισηγητή τον πάρεδρο κ. Κιούση Παναγιώτη.

Share
Ετικέτες: δήμου Αλμυρού

Πρόσφατα άρθρα

Συγκέντρωση αγροτών σήμερα στον Περιφερειακό

  Σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Μαγνησίας αναφέρει ότι «μετά από συσκέψεις που…

24 Ιανουαρίου 2024

Εκπρόσωποι δήμων της Μαγνησίας σε ΠΕΔ και ΚΕΔΕ

  Η Γενική Γραμματεία Αυτοδιοίκησης και Αποκέντρωσης του υπουργείου Εσωτερικών, γνωστοποίησε τον πίνακα με τον…

24 Ιανουαρίου 2024

Τέλος στο «βραχνά» ΕΡΓΗΛ – Κατατέθηκε τελευταίο ποσό – Αμφισβητεί η ΔΕΥΑΜΒ την οφειλή

  Στο τέλος, βρίσκεται μια μακροχρόνια διαμάχη μεταξύ της ΔΕΥΑΜΒ και της ΕΡΓΗΛ που ξεκίνησε…

24 Ιανουαρίου 2024

Μεσολόγγι: «Ο Μπάμπης έψαχνε για θησαυρούς, ήθελε να αγοράσει και μηχάνημα» – Η απολογία του κρεοπώλη

Τους νέους ισχυρισμούς του 50χρονου κρεοπώλη εξετάζουν οι Αρχές μετά την απολογία του στην ανακρίτρια…

23 Ιανουαρίου 2024

Ισραήλ: Πρώην όμηροι κατέθεσαν για τη «σεξουαλική κακοποίηση» που υπέστησαν στα χέρια της Χαμάς

Δύο γυναίκες που είχαν απαχθεί από τη Χαμάς και κρατήθηκαν σε ομηρεία στη Λωρίδα της…

23 Ιανουαρίου 2024

“Ερυθρόλευκος” και τυπικά ο Βλάχος

Από την περασμένη εβδομάδα οι Ηλίας Βλάχος και Κώστας Οικονόμου ανήκουν στο δυναμικό του Ολυμπιακού.…

23 Ιανουαρίου 2024