Τοπικά

Εκπρόσωποι δήμων της Μαγνησίας σε ΠΕΔ και ΚΕΔΕ

 

Η Γενική Γραμματεία Αυτοδιοίκησης και Αποκέντρωσης του υπουργείου Εσωτερικών, γνωστοποίησε τον πίνακα με τον αριθμό των συμβούλων για τα όργανα διοίκησης των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας για τη δημοτική περίοδο 2024-2028.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Κ.Ε.Δ.Ε. αποτελείται από 31 μέλη περιλαμβανομένου και του Προέδρου της. Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου είναι 19 δήμαρχοι και 12 δημοτικοί σύμβουλοι. Ο δήμαρχος Αθηναίων μετέχει αυτοδικαίως στο Διοικητικό Συμβούλιο της Κ.Ε.Δ.Ε. και συνυπολογίζεται στον συνολικό αριθμό των δημάρχων που μετέχουν στο Διοικητικό Συμβούλιο. Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Κ.Ε.Δ.Ε. εκλέγονται κατά συνδυασμούς ή κατά μεμονωμένες υποψηφιότητες, από τη Γενική Συνέλευση αυτής, σε ειδική συνεδρίαση ύστερα από πρόσκληση και υπό την προεδρία του δημάρχου Αθηναίων και τούτου κωλυομένου για οποιονδήποτε λόγο, του δημάρχου Θεσσαλονίκης, το αργότερο μέχρι 28 Φεβρουαρίου του πρώτου χρόνου της δημοτικής περιόδου. Στην ΚΕΔΕ από την περιφέρεια Θεσσαλίας μετέχουν 25 δήμαρχοι και 100 σύμβουλοι
Όσον αφορά στο Διοικητικό Συμβούλιο των Π.ΕΔ. αποτελείται από τον Πρόεδρο, ο οποίος εκλέγεται από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για όλη τη δημοτική περίοδο, τους δημάρχους και τους δημοτικούς συμβούλους, ανάλογα με τον αριθμό των μελών της Γενικής Συνέλευσης των Π.Ε.Δ. Οι δήμοι της περιφέρειας Θεσσαλίας έχουν 12 εκπροσώπους στην ΠΕΔ και 25 δημάρχους.
Ειδικότερα από τους δήμους της Μαγνησίας μετέχουν όλοι οι δήμαρχοι και όσον αφορά στον αριθμό των συμβούλων, από τον δήμο Αλοννήσου κανένας σύμβουλος, από τον δήμο Αλμυρού δύο σύμβουλοι, από τον δήμο Βόλου 20 σύμβουλοι, από τον δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου ένας σύμβουλος, από τον δήμο Νοτίου Πηλίου ένας σύμβουλος, από τον δήμο Ρ. Φεραίου ένας σύμβουλος, από τον δήμο Σκιάθου ένας σύμβουλος κι από τον δήμο Σκοπέλου επίσης ένας σύμβουλος.

Share
Ετικέτες: ΚΕΔΕΠΕΔ

Πρόσφατα άρθρα

Ιδιωτικά πανεπιστήμια: Ονομαστική ψηφοφορία ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ

Αίτηση ονομαστικής ψηφοφορίας κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για το νομοσχέδιο για την…

6 Μαρτίου 2024

Μεξικό: Διαδηλωτές έσπασαν την είσοδο του προεδρικού μεγάρου

Δεκάδες άνθρωποι που διαδήλωναν για την απαγωγή και εξαφάνιση 43 σπουδαστών στο Μεξικό το 2014…

6 Μαρτίου 2024

ΟΟΣΑ: Στο 5,7% μειώθηκε ο πληθωρισμός τον Ιανουάριο από 6% τον Δεκέμβριο

Στο 5,7% μειώθηκε ο ετήσιος πληθωρισμός στις χώρες του ΟΟΣΑ τον Ιανουάριο από 6% τον…

6 Μαρτίου 2024

Συνέλαβαν 36χρονο για ασέλγεια – Συνταρακτική καταγγελία

Μία νέα φρικιαστική ιστορία βιασμού ήρθε στο φως το βράδυ της Τετάρτης όταν ενήλικη σήμερα…

6 Μαρτίου 2024

Στα 12 τα κρούσματα μηνιγγίτιδας – Στην Πάτρα κλιμάκιο του ΕΟΔΥ

Την προσοχή των πολιτών αλλά και των γιατρών εφιστά ο ΕΟΔΥ καθώς τα κρούσματα της…

6 Μαρτίου 2024

Αλεξέι Ναβάλνι: Η χήρα του καλεί τους Ρώσους να συμμετάσχουν στη διαμαρτυρία κατά του Πούτιν την ημέρα των εκλογών

Η Γιούλια Ναβάλναγια, η χήρα του αντιφρονούντα Αλεξέι Ναβάλνι, κάλεσε τους Ρώσους να πάρουν μέρος…

6 Μαρτίου 2024