Τοπικά

Συγκέντρωση αγροτών σήμερα στον Περιφερειακό

 

Σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Μαγνησίας αναφέρει ότι «μετά από συσκέψεις που πραγματοποίησε με τους Αγροτικούς Συλλόγους αποφασίστηκε οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι του Νομού μας να συγκεντρωθούν με τα αγροτικά τους σήμερα Τετάρτη 24 Ιανουαρίου στις 10.30 π.μ. στον Περιφερειακό Βόλου όπου θα συναντηθούν στις 11.30 π.μ. με τους συναδέλφους του μπλόκου Ριζομύλου και ανάλογα με τη συμμετοχή και τη διάθεση που θα δείξουν οι αγρότες, δεν αποκλείεται μετακίνηση στη νέα εθνική οδό». Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Μαγνησίας Θοδ. Γεωργαδάκης, απηύθυνε κάλεσμα σε όλους τους αγρότες να ενισχύσουν το μπλόκο του Ριζομύλου, ενώ δεν απέκλεισαν και το ενδεχόμενο να βγουν στην εθνική οδό.
Επίσης η Ομοσπονδία καλεί τους συναδέλφους της να ενισχύσουν το μπλόκο Ριζομύλου με τρακτέρ.
«Με τον ανυποχώρητο αγώνα μας μπορούμε να έχουμε λύσεις στα προβλήματα και τα αιτήματά μας να ικανοποιηθούν. Ό,τι κατακτήσαμε ήταν αποτέλεσμα των αγώνων μας. Αγωνιζόμαστε να μείνουμε στα χωριά και στις καλλιέργειές μας» καταλήγει η ανακοίνωση.

Στον Αλμυρό
Σήμερα Τετάρτη ή αύριο Πέμπτη αναμένεται να ξεκαθαρίσουν τη στάση τους οι αγρότες της περιοχής του Αλμυρού, οι οποίοι έχουν συγκεντρωμένα 60 περίπου τρακτέρ στη θέση «Πλατάνια». Οι αγρότες πραγματοποιούν συνεχείς συνελεύσεις και έχουν επαφές με συναδέλφους σε κάθε γωνιά της Μαγνησίας, προκειμένου να αποφασίσουν το μέλλον των κινητοποιήσεών τους, μετά το εντυπωσιακό συλλαλητήριο της προηγούμενης εβδομάδας στον Βόλο.
Τις προηγούμενες ημέρες επισκέφτηκαν τους αγρότες στο «μπλόκο» του Αλμυρού όλοι οι βουλευτές της Μαγνησίας και έγινε συζήτηση και καταγραφή των προβλημάτων τους. Όπως ανέφερε ο αγροτοσυνδικαλιστής Χρ. Πάντζιος, «περιμένουμε σήμερα ή αύριο ορισμένες απαντήσεις στα αιτήματά μας, τα οποία έχει προωθήσει η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή. Αναλόγως των εξελίξεων, θα καθορίσουμε και τη στάση μας» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Καμία μείωση τιμής στο αιγοπρόβειο γάλα και ελέγχους ζητούν οι Θεσσαλοί κτηνοτρόφοι
Εντατικούς ελέγχους σε όλη την αλυσίδα παραγωγής της φέτας συμπεριλαμβανομένων και των κτηνοτρόφων και καμία μείωση στην τιμή του αιγοπρόβειου γάλακτος, ζητεί με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Κτηνοτροφικών Συλλόγων και Κτηνοτρόφων Περιφέρειας Θεσσαλίας.
Στην ανακοίνωση που υπογράφει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δημ. Μπαλούκας μεταξύ άλλων αναφέρονται: «Πληροφορηθήκαμε από τον Τύπο και το υπουργείο ότι ξεκίνησαν άμεσα έλεγχοι στο αιγοπρόβειο γάλα που χρησιμοποιείται για την παρασκευή φέτας. Ήταν κυρίαρχο θέμα κατά την πρόσφατη συνάντησή μας στην Ελασσόνα με τον υπουργό κ. Λευτέρη Αυγενάκη και την πολιτική ηγεσία του ΥπΑΑΤ. Επιμείναμε προς την κατεύθυνση της κατεπείγουσας ανάπτυξης δράσεων για την προστασία της φέτας του εμβληματικού προϊόντος που μας κρατάει στο επάγγελμα.
Γι’ αυτόν τον λόγο είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και δηλώνουμε συνοδοιπόροι στην προσπάθεια της πολιτικής ηγεσίας και του ίδιου του υπουργού προσωπικά να γίνουν εντατικοί έλεγχοι από μικτά κλιμάκια. Πρέπει να προστατεύσουμε τη φέτα από τους επιτήδειους που στον βωμό του χρήματος δεν λογαριάζουν τίποτα. Η προσπάθεια αυτή του υπουργείου θα αξίζει ιδιαίτερων εγκωμίων όταν θα έχουμε αποτελέσματα. Υπάρχουν κάποιοι σε όλο τον κύκλο της φέτας που δεν θέλουν ελέγχους; Θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν υπάρχουν. Γιατί διαφορετικά θα μας βρουν απέναντι.
Ας μην ξεχνάμε ότι σε όλη την Ευρώπη στα ΠΟΠ προϊόντα γίνονται συνέχεια έλεγχοι για τη διασφάλιση αυτών των προϊόντων.
Η θέση μας είναι ξεκάθαρη. Οι έλεγχοι πρέπει να γίνονται συνέχεια και σε όλη την αλυσίδα παραγωγής της φέτας συμπεριλαμβάνοντας και τους κτηνοτρόφους. Όποιος παρανομεί να διώκεται γιατί μόνο έτσι θα διασφαλίσουμε τη Φέτα ΠΟΠ.
Τέλος επειδή υπήρξαν και κάποιοι που έσπευσαν να βγάλουν μέχρι και κοστολόγια για τους κτηνοτρόφους υποστηρίζοντας ότι «αντέχεται» η μείωση της τιμής στο αιγοπρόβειο γάλα τους καλούμε να έρθουν και τις επόμενες 365 ημέρες να αναλάβουν τα κοπάδια μας για να δουν αν βγαίνουν κερδισμένοι οι κτηνοτρόφοι. Είναι εύκολο από ένα γραφείο να υπολογίζεις. Είναι δύσκολο να βοσκάς το κοπάδι έξω στις δύσκολες καιρικές συνθήκες 365 μέρες τον χρόνο».

Share
Ετικέτες: αγρότες

Πρόσφατα άρθρα

Εκπρόσωποι δήμων της Μαγνησίας σε ΠΕΔ και ΚΕΔΕ

  Η Γενική Γραμματεία Αυτοδιοίκησης και Αποκέντρωσης του υπουργείου Εσωτερικών, γνωστοποίησε τον πίνακα με τον…

24 Ιανουαρίου 2024

Τέλος στο «βραχνά» ΕΡΓΗΛ – Κατατέθηκε τελευταίο ποσό – Αμφισβητεί η ΔΕΥΑΜΒ την οφειλή

  Στο τέλος, βρίσκεται μια μακροχρόνια διαμάχη μεταξύ της ΔΕΥΑΜΒ και της ΕΡΓΗΛ που ξεκίνησε…

24 Ιανουαρίου 2024

Μεσολόγγι: «Ο Μπάμπης έψαχνε για θησαυρούς, ήθελε να αγοράσει και μηχάνημα» – Η απολογία του κρεοπώλη

Τους νέους ισχυρισμούς του 50χρονου κρεοπώλη εξετάζουν οι Αρχές μετά την απολογία του στην ανακρίτρια…

23 Ιανουαρίου 2024

Ισραήλ: Πρώην όμηροι κατέθεσαν για τη «σεξουαλική κακοποίηση» που υπέστησαν στα χέρια της Χαμάς

Δύο γυναίκες που είχαν απαχθεί από τη Χαμάς και κρατήθηκαν σε ομηρεία στη Λωρίδα της…

23 Ιανουαρίου 2024

“Ερυθρόλευκος” και τυπικά ο Βλάχος

Από την περασμένη εβδομάδα οι Ηλίας Βλάχος και Κώστας Οικονόμου ανήκουν στο δυναμικό του Ολυμπιακού.…

23 Ιανουαρίου 2024

Ξαναχτυπά ο Πολάκης: Τα βάζει με δημοσιογράφους, σκιτσογράφους και τον Άδωνι Γεωργιάδη

Παρά το άδειασμα από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Παύλος Πολάκης δεν ρίχνει τους τόνους στη νέα…

23 Ιανουαρίου 2024