Τοπικά

Προοπτικές ανάπτυξης μέσα από τον τουρισμό και τον πολιτισμό – Παρουσιάστηκε χθες το βιβλίο του Γ. Αναστασίου

Οι δυνατότητες τουριστικής ανάπτυξης του Βόλου και της Μαγνησίας μέσα από την υλοποίηση διαφόρων προτάσεων, τονίστηκαν χθες στο πλαίσιο εκδήλωσης παρουσίασης του βιβλίου του δημοσιογράφου Γιάννη Αναστασίου με τίτλο «Ο στρατηγικός τουριστικός σχεδιασμός του Βόλου». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πρώην Γαλλικό Ινστιτούτο και παρευρέθηκαν αρκετοί συμπολίτες.
Για το περιεχόμενο της πρότασης που αναπτύσσεται στο βιβλίο, μίλησαν πέραν του συγγραφέα, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο πρόεδρος του Οικονομικού Τμήματος του ΠΘ Μιχάλης Ζουμπουλάκης, ο πρόεδρος του ΟΛΒ Θρασύβουλος Σταυριδόπουλος, ο αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Ερευνών και Προβλέψεων του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Κώστας Λεβέντης.
Ο κ. Αναστασίου, αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους, ανέφερε πως «το βιβλίο σηματοδοτεί μια προσπάθεια για να μιλήσουμε για το αύριο της πόλης, ενώνοντας όλες τις δυνάμεις, απέναντι σε ό,τι μας πληγώνει. Είναι το απόσταγμα μιας προσπάθειας εδώ και 1,5 χρόνο στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα για τον τουρισμό και τον πολιτισμό στο Τμήμα Χωροταξίας που προσωπικά μου άνοιξε ορίζοντες και με εξέλιξε. Από το μεταπτυχιακό προέκυψαν κάποιες φρέσκες ιδέες που μπορούν να εξελιχθούν σε προτάσεις ανάπτυξης του τόπου. Η ανάπτυξη της ειδικής κρουαζιέρας, τα brand του Πηλίου, οι παρεμβάσεις στο λιμάνι με χρηματοδότηση από την Ε.Ε. είναι εφικτοί στόχοι».

«Είναι ένα πόνημα, μια εργασία που στοχεύει στην ανάπτυξη και μέσω του τουρισμού αποτελεί εργαλείο ανάπτυξης. Ο τουρισμός, ο πολιτισμός, η αγροτοδιατροφή, η διατροφή, μπορεί να συνδυαστούν. Και αυτή η εργασία μπορεί να κουμπώσει στο βραβευμένο πρόγραμμα που κάνει η Περιφέρεια Θεσσαλίας με το «My Thessaly» ένα εργαλείο προβολής όλης της Θεσσαλίας. Πάντως πρόκειται για μια αξιέπαινη προσπάθεια από τον δημοσιογράφο Γ. Αναστασίου» ανέφερε ο κ. Αγοραστός.
Ο κ. Σταυριδόπουλος είπε πως «το βιβλίο του Γιάννη Αναστασίου αναφέρεται μεταξύ άλλων στην αργοναυτική εκστρατεία ως μέσο για την προβολή του Βόλου και της Μαγνησίας, αλλά και της διασύνδεσης της νοτιοανατολικής Μεσογείου με τη Μαύρη Θάλασσα. Και δίνει το έναυσμα να κουβεντιάσουμε ως πόλη με άλλες περιοχές για την προοπτική που διανοίγεται».
Από την πλευρά του ο κ. Ζουμπουλάκης επισήμανε πως «το Πανεπιστήμιο παράγει μέσα από τις μεταπτυχιακές και διδακτορικές διατριβές ιδέες και το ενδιαφέρον είναι να βρεθούν οι πόροι χρηματοδότησης για την υλοποίησή τους».
Ο κ. Λεβέντης ανέφερε μεταξύ άλλων πως «υπάρχουν άνθρωποι που είναι και εκτός τουριστικού κλάδου και οι οποίοι εδώ και 30 χρόνια καταγράφουν ενδιαφέρουσες προτάσεις».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το