Τοπικά

Προληπτικές εξετάσεις και δώρα στους ηλικιωμένους από το Νοσοκομείο Βόλου

Κλιμάκιο 30 γιατρών, νοσηλευτών και διοικητικών από το Νοσοκομείο Βόλου επισκέφθηκε προχθές Πέμπτη το Γηροκομείο και προχώρησε σε εξέταση των ηλικιωμένων στο πλαίσιο της συνεργασίας που υπάρχει μεταξύ του «Αχιλλοπούλειου» και του Γηροκομείου Βόλου.
Τους γιατρούς και τους νοσηλευτές συνόδευε η διοίκηση του Νοσοκομείου προσφέροντας δώρα στους ηλικιωμένους και μεταφέροντας μηνύματα στήριξης και φροντίδας.
Το κλιμάκιο υποδέχτηκαν με φιλόξενη διάθεση ο πρόεδρος του Γηροκομείου και κ. Παύλος Πάνος μαζί με το υπόλοιπο προσωπικό. Έγινε ξενάγηση στις δομές του ιδρύματος, ενώ σε μια πολύ ζεστή ατμόσφαιρα οι ηλικιωμένοι είχαν τη δυνατότητα να συνομιλήσουν με τους γιατρούς και τη διοίκηση του Νοσοκομείου.
Οι προληπτικές εξετάσεις έγιναν σε συνεργασία των γιατρών του Γηροκομείου και των γιατρών του Νοσοκομείου, ενώ αντηλλάγησαν χρήσιμες πληροφορίες για την αντιμετώπιση των περιστατικών.

Ο διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου κ. Ματθαίος Δραμητινός επισήμανε πως «είναι η πρώτη φορά που το Νοσοκομείο Βόλου πραγματοποιεί μια τόσο οργανωμένη επίσκεψη στο Γηροκομείο με σκοπό να πραγματοποιήσει προληπτικές εξετάσεις στους ηλικιωμένους. Γι’ αυτό και η ομάδα μας ήταν πολυμελής, από περίπου 30 γιατρούς και νοσηλευτές που με πολλή θέρμη και μεράκι προχώρησαν στις απαιτούμενες εξετάσεις».
Το κλιμάκιο αποτελούσαν, μεταξύ άλλων, από ειδικότητες γιατρών, όπως παθολόγο, καρδιολόγο, χειρουργό, ΩΡΛ, οδοντίατρο.
«Με το Γηροκομείο έχουμε μια πολύ αγαστή συνεργασία» τόνισε ο κ. Δραμητινός και πρόσθεσε πως «αυτή η συνεργασία θα συνεχιστεί, δηλαδή ηλικιωμένοι θα μπορέσουν να έρθουν να κάνουν προγραμματισμένες εξετάσεις στις κλινικές του Νοσοκομείου, ενώ έχει αναπτυχθεί ένας πολύ δημιουργικός δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ των γιατρών του Γηροκομείου και του Νοσοκομείου. Παράλληλα το Γηροκομείο μας έχει εξυπηρετήσει φιλοξενώντας στις υποδομές του ηλικιωμένους που νοσηλεύονταν στο Νοσοκομείο, ενώ κάτι αντίστοιχο μπορεί να γίνει στο άμεσο μέλλον».
Από την πλευρά του ο κ. Πάνος τόνισε πως «με τον διοικητή κ. Δραμητινό έχει αναπτυχθεί μια πολύ καλή συνεργασία που είναι σε διάφορα επίπεδα. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τη διοίκηση, τους γιατρούς, τους εργαζόμενους για την παρουσία τους στο Γηροκομείο».

Το Γηροκομείο
Σε ανακοίνωσή του το Γηροκομείο αναφέρει τα εξής: «Την 14η Δεκεμβρίου το Ίδρυμα «Γηροκομείον Βόλου» είχε τη μεγάλη τιμή και την ανείπωτη χαρά να υποδεχτεί την επίσκεψη κλιμακίου του «Αχιλλοπούλειου» Γενικού Νοσοκομείου Βόλου αποτελούμενο από ιατρούς, νοσηλευτές και διοικητικό προσωπικό συνοδεία του διοικητού κ Δραμητινού Ματθαίου και του υποδιοικητού κ. Αποστολίδη Χάρη. Η συμμετοχή των στελεχών του Νοσοκομείου της πόλης μας ήταν εντυπωσιακή, ενώ άνευ προηγουμένου ήταν και η προσφορά ειδών που συγκεντρώθηκε ως δωρεά προς τη Δομή μας. Το ιατρικό επιτελείο του Νοσοκομείου πραγματοποίησε επίσκεψη σε όλους τους φιλοξενούμενους ηλικιωμένους προσφέροντας τις επιστημονικές υπηρεσίες του, ενώ παράλληλα συνομίλησε με τους θεράποντες ιατρούς του ιδρύματος για την ακόμη καλύτερη και στενότερη συνεργασία των δύο φορέων, η οποία είναι ήδη υποδειγματική. Θα θέλαμε από καρδιάς να ευχαριστήσουμε τους ιατρούς του Α.Γ.Ν.Β. και συγκεκριμένα τον διοικητή κ. Δραμητινό Ματθαίο, τον υποδιοικητή κ. Αποστολίδη Χάρη, τον καρδιολόγο κ. Δούρα Αλέξανδρο, τον ειδικευόμενο Ω.Ρ.Λ. κ. Θεοδοσίου Γιάννη, τον οδοντίατρο κ. ιατρού Γεώργιο, τον παθολόγο κ. Μεϊκόπουλο Μιχάλη, τη χειρουργό κ. Μπαμίχα Νάσια, την Ω.Ρ.Λ. κ. Τζούμα Γεωργία, τη διευθύντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας κ. Χαρανά Αικατερίνη, τους υποδιευθυντές της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, τις προϊσταμένες, το νοσηλευτικό, αλλά και το διοικητικό προσωπικό του Νοσοκομείου. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος, το προσωπικό και οι ηλικιωμένοι μας θα θέλαμε να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας και παράλληλα τη δέσμευση πως η Δομή μας θα βρίσκεται πάντοτε στη διάθεσή σας με όλες μας τις δυνάμεις. Σας ευχόμαστε Καλές Γιορτές και η Γέννηση του Θεανθρώπου να σας φωτίζει ώστε να μπορείτε να συνεχίζετε να προσφέρετε σε όλους όσοι έχουν ανάγκη».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το