ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ισόβια στον Ράντοβαν Κάρατζιτς

Κόσμος

Διπλή βράβευση για το Fashion City Outlet

Τοπικά

Μια δημοτική αρχή «θίασος»

Παραπολιτικά

κυκλο – φ – οριακα

Άρθρα

Τοπικά

Προκλητικός ο Σ. Φάμελλος στη Βουλή για το RDF της ΑΓΕΤ – Αμφισβήτησε τις μετρήσεις και τις επιδημιολογικές μελέτες

Η καύση RDF είναι… υγεία, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος Σωκράτη Φάμελλο, ο οποίος για μια ακόμη φορά, μιλώντας στη συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής, παραδέχτηκε ότι η καύση στο Βόλο είναι ένα πείραμα που όπως αποδεικνύεται από τις μετρήσεις είναι ασφαλές και εξέφρασε την απόλυτη ενόχλησή του για το γεγονός ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας δημοσιοποίησε στοιχεία που αποδείκνυαν πως το φορτηγό της ΑΓΕΤ ξεφόρτωσε την Κυριακή των Βαϊων υλικό με πλαστικό σε ποσοστό 80% .

Όπως είπε, δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα οι έλεγχοι που έγιναν στο φορτίο μέσα στο καράβι που το μετέφερε, και είναι σύμφωνα με τον ίδιο RDF, με τη διαφορά ότι το RDF δεν μετράται ως υλικό, δηλαδή ως σκουπίδι, αλλά με τη θερμογόνο δύναμη. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι έλεγχοι απέδειξαν πως δεν υπάρχει σύνδεση με πλαστικό.

Επίσης, αμφισβήτησε για μια ακόμη φορά τις επιδημιολογικές μελέτες που έδωσε στη δημοσιότητα ο διοικητής του Νοσοκομείου και κάνοντας στροφή 180 μοιρών από την επίσημη δημόσια τοποθέτησή του σε κοινοβουλευτικό έλεγχο για ανυπαρξία εξοπλισμού καύσης απορριμμάτων από την ΑΓΕΤ, είπε πως υπάρχει εξοπλισμός στον κλίβανο και τα απαέρια. Δεν υπάρχει, σύμφωνα με τον ίδιο, εξοπλισμός για την εκφόρτωση του RDF στο λιμάνι.
«Είναι μια δύσκολη σχολή αυτή που πρεσβεύουμε», είπε και τόνισε ότι δουλειά του είναι να αυστηροποιήσει το θεσμικό πλαίσιο.

Η ΑΓΕΤ δήλωσε από την πλευρά της πως και στο Βέλγιο υπάρχουν εργοστάσια δίπλα στις πόλεις που λειτουργούν με καύσιμο από απορρίμματα. Ο κ. Φάμελλος, μιλώντας για το συλλαλητήριο, αναρωτήθηκε για ποιο λόγο δεν έχουν βγει στο δρόμο οι πολίτες για το γεγονός ότι δεν γίνεται ανακύκλωση στην πόλη και για τις διοξίνες στο έδαφος και τον αέρα που αποκαλύφθηκαν το 2007… φωτογραφίζοντας άλλη βιομηχανία που ενοχοποιήθηκε για το πρόβλημα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το