Αθλητισμός

Προκαταρκτική για τον αγώνα Βόλος – Ολυμπιακός Πειραιώς

Στη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας προχώρησε η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Βόλου μετά από τη μήνυση που κατέθεσε στις 22 Δεκεμβρίου 2019 ο επίτιμος πρόεδρος του Ολυμπιακού Πειραιά Σάββας Θεοδωρίδης, κατά του διαιτητή, των βοηθών, του διαιτητή var και του βοηθού του, μετά το πέρας της αναμέτρησης του Βόλου με τον ΟΣΦΠ.

Ειδικότερα ο παράγοντας του Ολυμπιακού κατάθεσε μήνυση κατά του διαιτητή του αγώνα Βασίλη Φωτιά από τον σύνδεσμο Πέλλας, των βοηθών Νίκου Σάββα και Δημήτρη Φίλου, αλλά και του διαιτητή που έλεγχε το var Άγγελο Ευαγγέλου και του βοηθού του Ανδρέα Φωτόπουλου για το αδίκημα του ά. 132 παρ. 1, 4 του ν. 2725/1999 στο τμήμα Προστασίας Αθλητισμού της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.
Η δικογραφία διαβιβάστηκε στη συνέχεια στην Εισαγγελία του Βόλου, επειδή ο αγώνας διεξήχθη στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας.
Το διερευνώμενο αδίκημα αφορά στην κακουργηματική αθέμιτη επιρροή σε αθλητικό αγώνα και επίτευξη αλλοίωσης αποτελέσματος αθλητικής συνάντησης, η οποία περαιτέρω συμπεριλαμβάνεται και σε στοιχηματική διοργάνωση.
Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής η οποία ανατέθηκε στην Ασφάλεια Αττικής θα ληφθούν μαρτυρικές καταθέσεις από τον τρίτο αντιπρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός Κώστα Καραπαπά και από τον μάνατζερ της ομάδας Θοδωρή Κοκκινάκη.
Παράλληλα θα ληφθούν ανωμοτί καταθέσεις από τον διαιτητή Άγγελο Ευαγγέλου και τον Ανδρέα Φωτόπουλο που κατοικούν εντός των ορίων του Νομού Αττικής.
Σημειώνεται πως η αιτία για τη μήνυση Θεοδωρίδη είναι ένα γκολ που ακυρώθηκε ως οφσάιντ του Σουντανί και για δύο περιπτώσεις για τις οποίες ο σύλλογος του Πειραιά ζήτησε πέναλτι.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το