Τοπικά

Πρωινό σε 60 μαθητές καθημερινά από την Ενορία Αγίου Νεκταρίου Νέας Ιωνίας

Πρωινό σε 60 μαθητές σχολείων που βρίσκονται κοντά στην εκκλησία, προσφέρει καθημερινά φέτος η Ενορία του Αγίου Νεκταρίου Νέας Ιωνίας επιτελώντας ένα σημαντικό κοινωνικό έργο στο οποίο πρέπει να προστεθεί και η δωρεάν διάθεση 80 μερίδων φαγητού σε άπορους μέσα από το Σπίτι Γαλήνης.
Η κοινωνική δράση σε μαθητές και ενήλικες επιτελείται μέσα από τον εθελοντισμό των γυναικών που παρασκευάζουν το φαγητό αλλά και την οικονομική συνδρομή των απλών πολιτών που βρίσκονται κοντά στον συνάνθρωπο.
Μάλιστα αξίζει να τονιστεί πως το κοινωνικό έργο επιτελείται σε μια περιοχή της Νέας Ιωνίας, όπου κυριαρχούν τα χαμηλά οικονομικά στρώματα με πολλές οικογένειες να έχουν άνεργους και υποαπασχολούμενους. Εξάλλου δίπλα στον ναό βρίσκονται και οι εργατικές κατοικίες του Ξηρόκαμπου.

Ωστόσο τα μικρά θαύματα της κοινωνικής προσφοράς έρχονται να αποδείξουν ότι ακόμη και στις πιο δύσκολες στιγμές η αλληλεγγύη υπερνικά τα εμπόδια.
Ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Νεκταρίου Νέας Ιωνίας π. Γιάννης Σωτηρόπουλος αναφερόμενος στο κοινωνικό έργο της Ενορίας επισήμανε πως «καθημερινά προσφέρουμε δωρεάν πρωινό σε 60 μαθητές από τα οκτώ όμορα σχολεία που λειτουργούν. Και πιθανότατα να είμαστε η μοναδική Ενορία στην πόλη με αυτόν τον αριθμό στα πρωινά των μαθητών. Έτσι με διακριτικότητα και εχεμύθεια οι 60 μαθητές από διάφορα σχολεία βρίσκουν στο κυλικείο το πρωινό τους που μπορεί να είναι ένα σάντουιτς, μια τυρόπιτα, ένα κρουασάν. Η πρωτοβουλία εντάσσεται στο πλαίσιο της συνεργασίας της Μητρόπολης με τις δύο Διευθύνσεις Εκπαίδευσης Μαγνησίας. Είναι μια σημαντική προσφορά να έχουν οι μαθητές που βρίσκονται σε οικονομική δυσκολία το πρωινό τους. Αυτό το έργο είναι προσφορά των πιστών οι οποίοι διαθέτουν τρόφιμα και χρήματα αλλά και των εθελοντριών γυναικών. Είναι μια συνεχής προσπάθεια και αισθανόμαστε τα παιδιά και τους απόρους που βοηθάμε, σαν οικογένειά μας. Και είναι η τρίτη χρονιά που βοηθάμε τους μαθητές με πρωινό».

Παράλληλα επισήμανε πως «από το Σπίτι Γαλήνης προσφέρονται καθημερινά 80 δωρεάν μερίδες φαγητού σε άπορους της περιοχής μας».
Πρόσφατα ολοκληρώθηκαν στον Ναό οι εργασίες στο καμπαναριό, ενώ έγινε και ο ελαιοχρωματισμός. Πλέον προγραμματίζονται παρεμβάσεις για την αντικατάσταση των σωμάτων θέρμανσης που είναι παλιά.
Σημειώνεται πως από φέτος στον ναό λειτουργεί και παιδική-νεανική χορωδία με ικανοποιητική συμμετοχή ατόμων.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το