Τοπικά

Πρωινό σε 300 οικονομικά αδύναμους μαθητές από τον Δήμο Βόλου

Τη σίτιση – παροχή πρωινού σε οικονομικά αδύναμους μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των σχολείων του Δήμου Βόλου θα αποφασίσει τη Δευτέρα σε συνεδρίασή του το δημοτικό συμβούλιο με τη δαπάνη να ανέρχεται στο ποσό των 33.900 ευρώ. Ο Δήμος Βόλου λαμβάνοντας υπόψη ότι σε πολλά σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης υπάρχουν οικονομικά αδύναμοι μαθητές, τον αριθμό των μαθητών ανά σχολείο στους οποίους χορηγήθηκε σίτιση-πρωινό το προηγούμενο οικονομικό έτος και τα στοιχεία σχετικά με τον αριθμό των οικονομικά αδύναμων μαθητών ανά σχολείο, όπως αυτά διατυπώθηκαν από τους διευθυντές των σχολείων για τη φετινή χρονιά, ζητά την εισαγωγή του θέματος στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και τη λήψη σχετικής απόφασης έγκρισης.
Η δαπάνη που θα εγκριθεί ανέρχεται σε 30.000 ευρώ χωρίς το ΦΠΑ και αφορά τη σίτιση 300 παιδιών με 30.000 μερίδες συνολικά.

Αναμένεται επίσης να γίνει αντικατάσταση του προέδρου Διοικητικού Συμβουλίου του ΝΠΔΔ «Μουσείο Αλέξανδρου Κ. Δάμτσα» από τον αντιδήμαρχο Στρατηγικού Σχεδιασμού – Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Συγχρηματοδοτούμενων Έργων Αριστείδη Σαββάκη με Αναπληρωτή του τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών Υπηρεσιών – Αξιοποίησης Δημοτικής Περιουσίας και Διοίκησης, Γεώργιο Τόρη. Ακόμη, θα οριστεί εκπρόσωπος του Δήμου στη Γενική Συνέλευση της «Εταιρίας Ανάπτυξης Πηλίου Α.Ε».

Στη συνεδρίαση της Δευτέρας αναμένεται να εγκριθεί παράταση στην προθεσμία περαίωσης του έργου που αφορά τη διαγράμμιση οδικού δικτύου Δήμου Βόλου και διαγραμμίσεις –πιλοτικές εφαρμογές νέων υλικών έως τις 13 Απριλίου μετά από αίτημα της αναδόχου εταιρείας. Σύμφωνα με το αίτημα, λόγω του γεγονότος ότι πριν την έναρξη των εργασιών σημειώθηκαν στην περιοχή του Δήμου καταστροφικές πλημμύρες που προκάλεσε η κακοκαιρία Daniel και προκλήθηκαν καταστροφές στο οδικό δίκτυο και γενικότερα στις υποδομές της πόλης, ήταν αδύνατη η απρόσκοπτη εκτέλεση του έργου για τουλάχιστον 3 μήνες.
Επίσης, θα δοθεί παράταση στην προθεσμία περαίωσης εργασιών του έργου «προσθήκη κτιριακών εγκαταστάσεων στο καταφύγιο αδέσποτων ζώων συντροφιάς» έως τις 7 Αυγούστου 2024. Η παράταση είναι απαραίτητη για την έναρξη των εργασιών για την ολοκλήρωση έκδοσης αδειοδοτήσεων προκειμένου να εγκατασταθεί ο ανάδοχος.

Share

Πρόσφατα άρθρα

«Φωτοανάγνωση» για ανάπτυξη δημιουργικότητας και φαντασίας

Η συγγραφέας και ψυχολόγος Βασιλική Γιαννακοπούλου μας παρουσιάζει το βιβλίο της με τίτλο “Φωτοανάγνωση” τη…

27 Ιανουαρίου 2024

«Αστικοί Μύθοι», το 21o album στην ιστορία της Ορχήστρας Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας

Οι αστικοί μύθοι του λαϊκού τραγουδιού. Το 21o album στην ιστορία της Ορχήστρας Εστουδιαντίνα Νέας…

27 Ιανουαρίου 2024

Το βιβλίο «Σιλουέτες ζωής» της Άρτεμις Χατζηγεωργίου – Κουτσούκου παρουσιάζεται σήμερα στον Βόλο

Το βιβλίο της Άρτεμις Χατζηγεωργίου - Κουτσούκου με τίτλο «Σιλουέτες ζωής» θα παρουσιαστεί στον Βόλο,…

27 Ιανουαρίου 2024

«Η Ρόκα αλλάζει τον κόσμο» στο Πορφυρογένειο Αγριάς

Με την ταινία «Η Ρόκα αλλάζει τον κόσμο» της Katia Benrath από τη Γερμανία, που…

27 Ιανουαρίου 2024

Οι «διαδρομές» των επισκευαστών αυτοκινήτων σε βιβλίο

O Σύλλογος Ιδιοκτητών Συνεργείων Αυτοκινήτων & Μοτοσικλετών Ν. Μαγνησίας (ΣΙΣΑΜ) και η Ενιαία Ομοσπονδία Βιοτεχνών…

27 Ιανουαρίου 2024

Παρουσίαση ποιητικής συλλογής με τίτλο «Ελευσίς» του Νίκου Αλεξίου

Το Κέντρο Βιβλίου Μαγνησιωτών Συγγραφέων (ΚεΒιΜαΣύ) προσκαλεί σήμερα Σάββατο 27 Ιανουαρίου και ώρα 12.00, στο…

27 Ιανουαρίου 2024