Τοπικά

Στις φυλακές “αργηγός” και ένα μέλος των εγληματικών οργανώσεων του Βόλου

δικαστήρια1

Προφυλακισμένος κρίθηκε ο φερόμενος ως “αρχηγός” της μίας εκ των δύο εγκληματικών οργανώσεων που εξάρθρωσε το Τμήμα Ασφάλειας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφάλειας Εκβιαστών Αττικής, μετά την απολογία του στον ανακριτή. Επίσης προφυλακίστηκε και ένα μέλος της οργάνωσης, ενώ ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε μετά την ανάκριση στην Αθήνα, ένας 29 χρονος, που επίσης φέρεται ως “αρχηγός” στο “κύκλωμα”. Στο μεταξύ συνεχίζεται η ανάκριση και των άλλων επτά μελών των δύο οργανώσεων που κατηγορούνται για τη σύσταση και συμμετοχή σε συμμορία.

Προφυλακίστηκαν δύο άτομα που φέρονται να εκβίαζαν ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης και πρατηριούχους. Υπενθυμίζεται ότι μεταξύ των συλληφθέντων είναι και ένας αρχιφύλακας που υπηρετεί στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας.

Ανάμεσα στα θύματα των εκβιαστών συμπεριλαμβάνονται γνωστοί επιχειρηματίες του Βόλου, όπως ιδιοκτήτες αλυσίδας πρατηρίων υγρών καυσίμων, τους οποίους οι εκβιαστές , σύμφωνα πάντα με την αστυνομία και τις καταθέσεις, απειλούσαν ότι θα τους κάψουν τα τρία πρατήρια που διατηρούν στον Βόλο. Σε άλλη περίπτωση εκβίαζαν επιχειρηματία, από τα πιο γνωστά ονόματα στον χώρο των ταχυφαγίων και της διασκέδασης, και στην περίπτωση αυτή οι εκβιαστές προχώρησαν στον εμπρησμό του νυχτερινού του κέντρου στις Αλυκές.

Οι αστυνομικοί έφθασαν στα ίχνη των εκβιαστών και των μπράβων αξιοποιώντας πληροφορίες, αλλά και συνομιλίες των μελών της συμμορίας που έχει καταγράψει ο «κοριός» της ΕΛ.ΑΣ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το