Αθλητισμός

Προχωρά το σχέδιο του Ολυμπιακού Βόλου

Το σχέδιο αναδιάρθρωσης των κατηγοριών του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, στο οποίο ο Ολυμπιακός Βόλου πρωταγωνιστεί, φαίνεται να προχωρά. Ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης εμφανίστηκε θετικός χθες στο να δημιουργηθεί μία νέα Β’ Εθνική σε δύο ομίλους, που θα αντικαταστήσει τα πρωταθλήματα της Σούπερ Λιγκ 2 και της Φούτμπολ Λιγκ.

Όταν ο διοικητικός ηγέτης του Ολυμπιακού Βόλου Ευριπίδης Τσιμπανάκος δήλωνε ότι «το θέμα της αναδιάρθρωσης των επαγγελματικών κατηγοριών έχει ήδη φτάσει πολύ ψηλά», το εννοούσε. Τόσο ο ίδιος, όσο και οι συνοδοιπόροι του σε αυτό το εγχείρημα -παράγοντες ομάδων της Φούτμπολ Λιγκ που συνυπέγραψαν στο σχέδιο των «ερυθρολεύκων»- είχαν συνεχείς επαφές με βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος των περιφερειών τους και όπως φαίνεται τα πράγματα αρχίζουν να παίρνουν θετική ροή.
Μάλιστα χθες, ελέχθη για πρώτη φορά από κυβερνητικά χείλη ότι η Πολιτεία είναι θετική στην αναδιάρθρωση των κατηγοριών του επαγγελματικού ποδοσφαίρου στη βάση του σχεδίου του Ολυμπιακού Βόλου. Δηλαδή, στο να συγχωνευτούν η Σούπερ Λιγκ 2 με τη Φούτμπολ Λιγκ και η Β’ Εθνική τη νέα σεζόν να είναι ενιαία. Θα απαρτίζεται από 32 ομάδες, που θα χωριστούν σε δύο ομίλους των 16 με γεωγραφικά κριτήρια.
Εκείνος που το είπε δεν ήταν κάποιος τυχαίος, αλλά ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο οποίος είναι στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Βέβαια, λόγω του αυτοδιοίκητου, οι τελικές αποφάσεις παίρνονται από την ΕΠΟ, αλλά έχει αποδειχθεί και στο παρελθόν όταν αν η εκάστοτε κυβέρνηση πιέσει, τότε γίνεται αυτό που επιθυμεί. Χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις της διάλυσης του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας το καλοκαίρι του 2011, ελέω Γερουλάνου, καθώς και η περσινή αναδιάρθρωση-έκτρωμα του Γ. Βασιλειάδη.

Ο κ. Γεραπετρίτης μετείχε χθες σε τηλεδιάσκεψη με τους οκτώ πρωταθλητές της Γ’ Εθνικής, που συντάσσονται με το σχέδιο του Ολυμπιακού Βόλου και τόνισε ότι η κυβέρνηση είναι θετική στη συγχώνευση των δύο κατηγοριών, ώστε να προκύψει μία Β’ Εθνική σε δύο ομίλους.
Σχετικό ήταν και το χθεσινό δημοσίευμα της ιστοσελίδας sdna.gr όπου αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής: « Ο Γιώργος Γεραπετρίτης δήλωσε θετικός εκ μέρους της κυβέρνησης στην αναδιάρθρωση της δεύτερης κατηγορίας σε δύο ομίλους, σε τηλεδιάσκεψη που είχε με τους οκτώ πρωταθλητές της Γ’ Εθνικής.
Το συγκεκριμένο πλάνο υποστηρίζεται ένθερμα και από τη συντριπτική πλειονότητα των ομάδων της Φούτμπολ Λιγκ, που θέλει να… απορροφηθεί από την Σούπερ Λιγκ 2, ώστε από τη νέα σεζόν να έχουμε μόνο δύο επαγγελματικές κατηγορίες.
Το μεσημέρι της Παρασκευής (22/5) πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη των «8» της Γ’ Εθνικής, συγκεκριμένα των Ρόδου, Πανσερραϊκού, Αλμωπού Αριδαίας, Αστέρα Βλαχιώτη, Καλλιθέας, ΑΕΠ Κοζάνης, Πιερικού και Επισκοπής, με τον Γιώργο Γεραπετρίτη, ώστε να του εκφράσουν τα αιτήματά τους.
Ο υπουργός Επικρατείας όχι μόνο δέχτηκε να συζητήσει μαζί τους (σημειώνεται ότι το πλάνο της αναδιάρθρωσης υποστηρίζεται από περισσότερους από 40 βουλευτές), αλλά σύμφωνα με πληροφορίες τους ανέφερε πως στην κυβέρνηση είναι θετικοί στην αναδιάρθρωση της δεύτερης κατηγορίας σε δύο ομίλους, βόρειο και νότιο».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το