Τοπικά

Πρεμιέρα για τις πανελλαδικές εξετάσεις

 

Πρεμιέρα των πανελλαδικών εξετάσεων σήμερα για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ και αύριο Παρασκευή για τους υποψηφίους των ΓΕΛ και στη Μαγνησία.
Χθες, δόθηκε συνέντευξη Τύπου στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, όπου δόθηκαν οι διαβεβαιώσεις για το αδιάβλητο των εξετάσεων, καθώς όπως τονίστηκε, το Σύστημα Ασφαλούς Μετάδοσης (ΣΑΜ), διασφαλίζει την απρόσκοπτη μετάδοση των θεμάτων προς τα εξεταστικά κέντρα.
Ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξετάσεων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Σωκράτης Σαβελίδης και τα μέλη και αντικαταστάτες του, Γεώργιος Χάρλας, διευθυντής του Εσπερινού Γυμνασίου Βόλου και Θεόδωρος Θεοδωρίδης, διευθυντής του 10ου Γυμνασίου Βόλου, ζήτησαν από τους υποψηφίους να είναι ψύχραιμοι και να προσέλθουν χωρίς άγχος να δώσουν εξετάσεις χωρίς κανένα εξωτερικό περισπασμό.
Όπως ανέφερε ο κ. Σαβελίδης «Το ΣΑΜ είναι ένα υπερσύγχρονο σύστημα που διασφαλίζει πραγματικά την αποτελεσματικότητα του συστήματος μετάδοσης των θεμάτων από το υπουργείο μέχρι και το πιο απομακρυσμένο εξεταστικό κέντρο. Η εμπειρία όλων είναι πολύ μεγάλη και δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα. Εφησυχάζω γονείς και υποψηφίους ότι οι εξετάσεις θα γίνουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», ενώ πρόσθεσε ότι εάν προκύψει ανάγκη όλοι βρίσκονται επί ποδός, Αστυνομία, ΕΚΑΒ, ΔΕΗ, κ.ά.
Ο κ. Χάρλας, τόνισε τη σπουδαιότητα οι υποψήφιοι να έχουν καλή ψυχολογία και οι γονείς να μη μεταφέρουν στα παιδιά το άγχος τους ώστε ανεπηρέαστα να αποδώσουν οι υποψήφιοι στο μέγιστο κι όπως ανέφερε «Καλό θα ήταν τα παιδιά να μην επηρεάζονται από τις έξωθεν πληροφορίες. Μοναδική πηγή πληροφόρησης και καλής επικοινωνίας να είναι μόνο οι διευθυντές των σχολείων, αν απαιτηθεί».
Ο κ. Θεοδωρίδης επεσήμανε από την πλευρά του ότι ο εκπαιδευτικός κλάδος, όπως κάθε χρόνο θα αγκαλιάσει τα παιδιά με στοργή και αγάπη και διαβεβαίωσε ότι οι εξετάσεις είναι πλήρως αδιάβλητες, περιγράφοντας το σύστημα ΣΑΜ και πόσο αδιάβλητο είναι.
Όσον αφορά στις οδηγίες προς τους υποψηφίους, οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι στα εξεταστικά κέντρα στις 8 το πρωί, ενώ τα θέματα θα δοθούν γύρω στις 8.30. Οι υποψήφιοι οφείλουν να παραμείνουν το ελάχιστο μία ώρα μέχρι την αποχώρησή τους
Στη Μαγνησία θα λειτουργήσουν 22 εξεταστικά κέντρα για τα ΓΕΛ για τους 1.383 υποψήφιους και πέντε εξεταστικά κέντρα για τα ΕΠΑΛ για τους 467 υποψηφίους.
Το μεγαλύτερο εξεταστικό Κέντρο είναι το 2ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας με 140 υποψηφίους και το μικρότερο το ΓΕΛ Τσαγκαράδας με 9 υποψηφίους. Οι εκπαιδευτικοί μέλη των επιτροπών είναι 394 και οι επιτηρητές 810. Σε κάθε εξεταστική επιτροπή υπάρχουν δύο υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί κατάλληλα επιμορφωμένοι στο χειρισμό του Σ.Α.Μ. Κάθε Εξεταστικό Κέντρο διαθέτει ένα τέτοιο σύστημα που αποτελείται από δύο μέρη και συνδέεται με έναν υπολογιστή και έναν εκτυπωτή.
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΦΥΣΣΑ

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το