Τοπικά

«Πράσινο φως» για την αξιοποίηση των διατηρητέων αποθηκών δίπλα από το Τελωνείο Βόλου

Απόφαση για την αξιοποίηση των δύο διατηρητέων αποθηκών που βρίσκονται στην περιοχή του τελωνείου, έλαβε στη σημερινή συνεδρίασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου, προκειμένου να διεκδικηθεί χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» για την επανάχρηση ανενεργών κτιρίων.
Ουσιαστικά, το Δημοτικό Συμβούλιο έδωσε σήμερα το «πράσινο φως» για την διερεύνηση της δυνατότητας συνεργασίας με την ΟΛΒ ΑΕ για την αξιοποίηση των δύο διατηρητέων αποθηκών. Η τελική πρόταση, εφόσον ολοκληρωθούν με επιτυχία οι διαδικασίες, καθώς και η μορφή της συνεργασίας με την ΟΛΒ ΑΕ , θα λάβουν την τελική έγκριση σε επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου.
Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης υπερψήφισαν την πρόταση με την επικεφαλής της παράταξης «Επιλογή Ευθύνης», Νατάσα Οικονόμου, να επισημαίνει ότι είχε γίνει και από την προηγούμενη δημοτική αρχή προσπάθεια για την παραχώρηση των αποθηκών στον Δήμο Βόλου.
Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γ. Μουλάς εκτίμησε ότι ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου από πείσμα δεν προχώρησε στην οριστική παραχώρηση στον Δήμο της έκτασης που περιλαμβάνει τις αποθήκες.
Από την πλευρά του ο δήμαρχος Βόλου Θ. Θεοδώρου ανέφερε ότι η χρηματοδότηση που θα διεκδικήσει ο Δήμος ανέρχεται στα 2,5 εκ. ευρώ. Ήδη έχει υπάρξει συμφωνία με τον πρόεδρο της ΟΛΒ Α.Ε. Θ. Σταυριδόπουλο, προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες με το ΤΑΙΠΕΔ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το