Κατηγορίες: Τοπικά

«Πράσινο φως» για ΙΕΚ Ειδικής Αγωγής

Θα λειτουργήσει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο από το Δήμο Βόλου

Το «πράσινο φως» για την ίδρυση ΙΕΚ Ειδικής Αγωγής από το Δήμο Βόλου έδωσε χθες το υπουργείο Παιδείας, το οποίο εξέδωσε και το σχετικό ΦΕΚ. Το Δημοτικό ΙΕΚ θα λειτουργήσει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στο σχολικό κτίριο που λειτουργεί το ΕΕΕΕΚ Βόλου στην περιοχή του Φυτόκου.

Με την εξέλιξη αυτή δημιουργείται η προοπτική, ώστε οι απόφοιτοι Λυκείου να εγγραφούν στο ΙΕΚ και να ασχοληθούν με έναν τομέα που βρίσκεται σε ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση, καθώς οι ανάγκες για τα παιδιά της ειδικής αγωγής έχουν αυξηθεί σημαντικά.

Στο Βόλο λειτουργεί το μοναδικό πανεπιστημιακό Τμήμα Ειδικής Αγωγής σε όλη την Ελλάδα και οι απόφοιτοί του άμεσα διορίζονται ως αναπληρωτές στα σχολεία. Το κύριο αίτημά τους είναι η πραγματοποίηση διαγωνισμού ΑΣΕΠ.

Πλέον στο Βόλο θα λειτουργεί και ΙΕΚ Ειδικής Αγωγής από το Δήμο Βόλου που είχε υποβάλλει σχετικό αίτημα στο υπουργείο Παιδείας.

Η αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Γεωργία Τοκαλή-Μποντού τόνισε πως «ενημερώθηκα από το υπουργείο Παιδείας ότι βγήκε το ΦΕΚ για την ίδρυση και λειτουργία ΙΕΚ Ειδικής Αγωγής που θα λειτουργεί από το Δήμο Βόλου. Είναι μια πολύ σημαντική εξέλιξη που θα συμβάλλει στην εκπαίδευση των νέων που θέλουν να αφοσιωθούν σε αυτόν τον ευαίσθητο χώρο της εκπαίδευσης και να βοηθήσουν παιδιά, έφηβους και νέους που έχουν ειδικές ανάγκες. Το ΙΕΚ σχεδιάζεται να λειτουργεί στο διδακτήριο που στεγάζεται το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) Βόλου στην περιοχή του Φυτόκου».

Το επόμενο βήμα που πρέπει να γίνει είναι η λειτουργία των ειδικοτήτων στο ΙΕΚ. Η αντιδήμαρχος υπογράμμισε πως θα προχωρήσει σε επαφές με τους τοπικούς συλλόγους, οι οποίοι ασχολούνται με θέματα αναπηρίας, ώστε να γίνουν οι κατάλληλες επιλογές ειδικοτήτων.

Στη Μαγνησία κοντά στα 1000 άτομα παρακολουθούν ειδικά σχολεία, τμήματα ένταξης, την Παράλληλη Στήριξη που σημαίνει ότι υπάρχει δυνατότητα εύρεσης εργασίας για τους αποφοίτους του Δημοτικού ΙΕΚ Ειδικής Αγωγής.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Στις 15 Δεκεμβρίου η δίκη του 50χρονου που συνελήφθη με ναρκωτικά στο λιμάνι

Για τις 15 Δεκεμβρίου αναβλήθηκε η δίκη 50χρονου ο οποίος συνελήφθη με χασίς στο λιμάνι…

1 Δεκεμβρίου 2023

Αθώος ο 43χρονος που κουβαλούσε ματσέτα και σουγιά

Αθώος κρίθηκε μετά την απολογία του, ένας 43χρονος, ο οποίος συνελήφθη, το βράδυ της Τετάρτης…

1 Δεκεμβρίου 2023

«Άδειασμα» στον Σούνακ και από το Βρετανικό Μουσείο – «Συνεχίζουμε τις συνομιλίες με την Ελλάδα για τα Γλυπτά»

Μεγαλώνει το κύμα δυσαρέσκειας κατά του Βρετανού πρωθυπουργού μετά την πολιτικά απρεπή κίνησή του να…

30 Νοεμβρίου 2023

Βουλγαρία: Νοθευμένο ελαιόλαδο πωλείται ως ελληνικό – Παγίδα οι δελεαστικές τιμές

Νοθευμένα λάδια πωλούνται ως ελληνικά και έξτρα παρθένο ελαιόλαδο στα ράφια των σούπερ μάρκετ στη…

30 Νοεμβρίου 2023

Υπόθεση Μαντλίν: Ο βασικός ύποπτος για την εξαφάνισή της θα δικαστεί στη Γερμανία για άλλες υποθέσεις βιασμών

Ο άνδρας που θεωρείται ο βασικός ύποπτος για την εξαφάνιση της μικρής Βρετανίδας Μαντλίν Μακάν…

30 Νοεμβρίου 2023

Επιστροφή στο σημείο μηδέν στις «διαπραγματεύσεις» κυβέρνησης – συμβολαιογράφων: Παγώνουν μεταβιβάσεις ακινήτων και πλειστηριασμοί

«Παγώνουν» μεταβιβάσεις, αρκετές διαδικασίες που σχετίζονται με τη λειτουργία του Κτηματολογίου, αλλά και οι πλειστηριασμοί…

30 Νοεμβρίου 2023