Κατηγορίες: Τοπικά

Αναστολή λειτουργίας σε παιδικές χαρές

Στην αναστολή της λειτουργίας δημοτικών παιδικών χαρών προχωρεί ο Δήμος Νοτίου Πηλίου, προκειμένου να εκτελεστούν οι απαιτούμενες εργασίες επισκευής και συντήρησής τους, καθώς και οι απαραίτητες παρεμβάσεις και να πιστοποιηθούν από επίσημο φορέα, σύμφωνα με τις διατάξεις της ισχύουσας νομοθεσίας. Σχετική εισήγηση εγκρίθηκε στη διάρκεια της προχθεσινής συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δήμου Νοτίου Πηλίου. Κλιμάκιο ειδικών της Δημοτικής Αρχής πρόκειται να προχωρήσει στην καταγραφή των ελλείψεων στις παιδικές χαρές, προκειμένου με τις απαιτούμενες παρεμβάσεις οι χώροι να είναι ασφαλείς για τα παιδιά.

Σύμφωνα με τη σχετική εισήγηση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δήμου Νοτίου Πηλίου όπως κατατέθηκε στη διάρκεια της προχθεσινής συνεδρίασης, αναστέλλεται η λειτουργία των δημοτικών παιδικών χαρών, οι οποίες δεν πληρούν τις απαιτούμενες από την ισχύουσα νομοθεσία διατάξεις. Οι υπόλοιπες παιδικές χαρές του Δήμου, οι οποίες πληρούν τα σχετικά κριτήρια θα λειτουργούν κανονικά, σύμφωνα με τη σχετική εισήγηση.

Κλιμάκιο ειδικών του Δήμου Νοτίου Πηλίου πρόκειται άμεσα να πραγματοποιήσει αυτοψία σε όλες τις παιδικές χαρές της ευρύτερης περιοχής, προκειμένου να καταγράψει την υφιστάμενη κατάσταση και να κρίνει βάσει των διατάξεων του νόμου ποιοι χώροι θα κλείσουν προσωρινά μέχρι να ολοκληρωθούν οι απαιτούμενες εργασίες και παρεμβάσεις, αλλά και να εξασφαλιστεί η απαραίτητη πιστοποίηση από τον επίσημο φορέα.

Η Δημοτική Αρχή Νοτίου Πηλίου έχει απευθυνθεί σε πιστοποιημένους φορείς, ζητώντας τιμές για να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες ελέγχου και πιστοποίησης, ώστε στη συνέχεια να δρομολογηθούν οι εργασίες επισκευής και συντήρησης όσων παιδικών χαρών δεν πληρούν τις απαιτούμενες από την ισχύουσα νομοθεσία προϋποθέσεις. Μετά την πλήρη καταγραφή της κατάστασης των παιδικών χαρών το κλιμάκιο των ειδικών του Δήμου θα δώσει τις σχετικές κατευθύνσεις για την αφαίρεση των επικίνδυνων οργάνων και την εκτέλεση των απαραίτητων εργασιών, προκειμένου οι χώροι να είναι ασφαλείς για τα παιδιά.

«Προχωρούμε» επισημαίνει ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου κ. Νίκ. Φορτούνας «στην αναστολή της λειτουργίας όσων δημοτικών παιδικών χαρών δεν πληρούν τις προϋποθέσεις λειτουργίας τους σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία. Οι παιδικές χαρές οι οποίες δεν πληρούν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις θα παραμείνουν κλειστές μέχρι να ολοκληρωθούν οι απαιτούμενες εργασίες και παρεμβάσεις και να εξασφαλιστεί η απαραίτητη από το νόμο πιστοποίηση ασφαλούς λειτουργίας τους.

Για να λειτουργήσουν ξανά με ασφάλεια οι παιδικές χαρές θα πρέπει πρώτα να πιστοποιηθούν από επίσημο φορέα. Από την πλευρά μας ως Δημοτική Αρχή προχωρούμε άμεσα στην εκτέλεση όλων των απαιτούμενων εργασιών και παρεμβάσεων στις παιδικές χαρές, όπως η ισχύουσα νομοθεσία ορίζει» υπογραμμίζει ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Μπάρμπρα Στρέιζαντ (Barbra Streisand) Being Alive – Αφιέρωμα για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου

    Μουσικό αφιέρωμα στην σπουδαία αμερικανίδα τραγουδίστρια, ηθοποιό, συγγραφέα, συνθέτη τραγουδιών, παραγωγό ταινιών και…

19 Μαρτίου 2024

Στη μνήμη του Αχιλλέα Αδαμαντιάδη

Το Κοινόν των Μαγνήτων, το Παγκόσμιο Σωματείο Αποδήμων Μαγνήτων, με μεγάλη θλίψη πληροφορήθηκε τον θάνατο…

19 Μαρτίου 2024

Οι ευρωπαϊκές πόλεις μπορούν να μειώσουν τις εκπομπές ρύπων ως και 90% μέχρι το 2030

Οι ευρωπαϊκές πόλεις μπορούν να μειώσουν τις εκπομπές ρύπων που προέρχονται από τις μεταφορές στα…

19 Μαρτίου 2024

O θάνατος ενός επιστάτη αποκάλυψε το φριχτό μυστικό – Γιατί σκηνοθέτησε την αυτοκτονία του 15 χρόνια πριν;

Ένας άνδρας που κατηγορούνταν για τον βιασμό ενός μικρού αγοριού στην Ουάσινγκτον σκηνοθέτησε την αυτοκτονία…

19 Μαρτίου 2024

Ρόδος: Δεκάδες ελάφια νεκρά σε πάρκο – «Δεν έχουν νερό και φαγητό»

Σφοδρές αντιδράσεις έχουν προκληθεί στη Ρόδο για τα ελάφια που βρέθηκαν νεκρά στο πάρκο του…

19 Μαρτίου 2024

Πανηγυρική εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου του 1821

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Καθηγητής Χαράλαμπος Μπιλλίνης προσκαλεί στον πανηγυρικό εορτασμό της 25ης Μαρτίου,…

19 Μαρτίου 2024