Τοπικά

Πράσινη Αριστερά: Μόνο συγκεκριμένες δραστηριότητες του λιμανιού μπορούν να παραχωρηθούν

Το Συντονιστικό Μαγνησίας της Πράσινης Αριστεράς απευθύνει κάλεσμα στον Δήμο, στις αυτοδιοικητικές παρατάξεις και σε όλους τους κοινωνικούς φορείς να αντιδράσουν σε όσα μεθοδεύονται, όπως αναφέρει,  για το λιμάνι του Βόλου και σε ανακοίνωση που εξέδωσε τονίζει ότι δεν μπορεί να παραχωρηθεί το management αλλά μόνο συγκεκριμένες δραστηριότητες του λιμανιού.  Η ανακοίνωση που εξέδωσε το Συντονιστικό αναλυτικά αναφέρει:

“Πρόσφατα ανακοινώθηκαν οι Κυβερνητικές προθέσεις για το λιμάνι του Βόλου ….. σε κλίμα ευφορίας, γιατί ένα ακόμη αγαθό – υποδομή βγαίνει στο σφυρί και ακολουθεί την μοίρα του ΟΣΕ, των αεροδρομίων, της ΔΕΗ κ.α. Τα όσα θα ακολουθήσουν είναι γνωστά. Το έργο το έχουμε ξαναδεί! Όλα αυτά γίνονται τι στιγμή που οι επενδύσεις στο λιμάνι γίνονται με δημόσιο χρήμα … για να είναι πιο ελκυστική αγορά (μεταφορά χώρου εκφόρτωσης SCRAP). Την ίδια στιγμή η σύνδεση του λιμανιού με σιδηρόδρομο που θα έδινε πολλές λύσεις σε σημερινές δυσλειτουργίες του αναβάλλεται, για να γίνει από τον επενδυτή ίσως…Φυσικά προς το παρόν είναι άγνωστο για πόσα χρόνια θα παραχωρηθεί (πάντως θα υπερβαίνει κατά πολύ τα 5 – 10 χρόνια) και εάν υπάρχει Αμερικανικό ενδιαφέρων λόγω των βάσεων στο Στεφανοβείκιο, οπότε δημιουργούνται πολύ πιο περίπλοκες καταστάσεις για την περιοχή μας συνολικά. Επίσης δεν είναι γνωστό ούτε το ποσοστό που θα δοθεί. Αν πάρουμε ως παράδειγμα το τι έγινε σε αντίστοιχες περιπτώσεις μιλάμε για άνω του 50%. Πάντως απευθείας ….. ανάθεση εδώ δεν χωράει.

Αλήθεια η μελέτη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που ανατέθηκε το 2019 τι απέγινε; Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, που μετέχει στο σχήμα συνεργασίας “ΜΑΖΙ” με την Σοσιαλιστική Προοπτική και την ΕΔΗΚ, πιστεύει ότι μόνο συγκεκριμένες δραστηριότητες του λιμανιού μπορούν να παραχωρηθούν και όχι το management και το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών. Ακόμη σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να παραχωρηθεί το παραλιακό μέτωπο της Πόλης μέχρι την Αγριά. Αυτό ανήκει στους πολίτες του Βόλου και δεν πρέπει να χαθεί. Καλούμε τον Δήμο, τις προοδευτικές πολιτικές δυνάμεις, τις αυτοδιοικητικές παρατάξεις και όλους τους κοινωνικούς φορείς, δηλαδή όλους τους ενεργούς πολίτες του Βόλου να πούμε ένα μεγάλο ΟΧΙ στα όσα μεθοδεύονται. Η διαβούλευση παραμένει κενό γράμμα στην περίπτωση αυτή. Η Κοινωνία των Πολιτών πρέπει να αφυπνισθεί και να υπερασπιστή τα Δημόσια Αγαθά και την Δημόσια φύση τους που απειλείται…”

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το