Ελλάδα

ΠΟΠΕΚ: Να αφαιρείται η άδεια λειτουργίας των πρατηρίων που κάνουν ελλιπείς παραδόσεις καυσίμων

venzinadiko

Την επιβολή των προβλεπόμενων κυρώσεων μέχρι και την αφαίρεση της άδειας λειτουργίας από τα πρατήρια που διαπιστώνεται ότι κάνουν ελλιπείς παραδόσεις καυσίμων, ζητούν οι πρατηριούχοι.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων ζητά να επιβάλλονται οι προβλεπόμενες κυρώσεις μέχρι και την οριστική αφαίρεση της άδειας λειτουργίας σε κάθε πρατήριο υγρών καυσίμων, που αποδεδειγμένα διαπιστώνεται καταδολίευση του συστήματος εισροών-εκροών και του λογισμικού κάνοντας παράλληλα λόγο για παραπλάνηση των καταναλωτών σε σχέση με το θέμα.

Σύμφωνα με την ΠΟΠΕΚ οι έλεγχοι για ελλιπείς παραδόσεις έγιναν σε 10 ή 12 πρατήρια υγρών καυσίμων στην περιοχή της Αττικής ύστερα από καταγγελίες και διαπιστώθηκε ότι πέντε πρατήρια, εξαπατούσαν τους καταναλωτές, παραδίδοντας λιγότερο καύσιμο από αυτό που έδειχνε η οθόνη της αντλίας, σε ποσοστό από -5% έως και -11%.

Η ΠΟΠΕΚ ζητά την εφαρμογή Νομοθετικών Διατάξεων που εκκρεμούν και αφορούν την εγκατάσταση συστήματος εισροών-εκροών σε όλα τα στάδια διακίνησης και αποθήκευσης των καυσίμων, την ιχνηθέτηση των καυσίμων, κ.λπ.

Πηγή: iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το