Τοπικά

Πολλά τρακτέρ και αγροτικά Ι.Χ. στις πλατείες χωριών

 

Μαζική ήταν χθες η συμμετοχή των αγροτών που συγκεντρώθηκαν στις πλατείες χωριών και κωμοπόλεων της Μαγνησίας μετά από κάλεσμα της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων.
Στη Ζαγορά πάνω από 100 αγροτικά αυτοκίνητα βγήκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν για τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουν, ενώ μεγάλη συμμετοχή υπήρχε και στη Δράκεια. Συγκεντρώσεις υπήρξαν στις πλατείες και περιοχών του κάμπου, όπως στον Ριζόμυλο.
Αυτές τις μέρες τα τρακτέρ βγαίνουν στις πλατείες και οι αγρότες μελετούν τα επόμενα βήματα των κινητοποιήσεών τους. Παρόμοιες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας υπήρξαν και σε άλλες περιοχές της Θεσσαλίας, όπως στον Τύρναβο.
Τα αιτήματα των αγροτών είναι μεταξύ άλλων τα εξής:
– Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος για όσα προϊόντα πουλήθηκαν κάτω του κόστους ή υπήρχαν δυσκολίες στη διάθεσή τους, λόγω απωλειών ξένων αγορών ή λόγω των μεγάλων ζημιών στην παραγωγή από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες.
– Μείωση του κόστους παραγωγής, με αφορολόγητο πετρέλαιο, μείωση της τιμής του ρεύματος, πλαφόν 0,07 ευρώ ανά κιλοβατώρα, κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, του προστίμου ρύπων και του ΦΠΑ σε

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το