Τοπικά

Πολλά τα κενά εκπαιδευτικών στη Μαγνησία εξαιτίας σύγχυσης και ασυνεννοησίας σύμφωνα με την ΕΛΜΕ

Η ΕΛΜΕ Μαγνησίας καλεί το Υπουργείο Παιδείας και την Περιφερειακή Εκπαίδευση Θεσσαλίας να καλύψουν αμέσως τις ανάγκες των σχολείων με όλους τους απαραίτητους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς και ταυτόχρονα να προχωρήσουν οι αναγκαίες ενέργειες για μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών στα σχολεία.
Μάλιστα, η διοίκηση της ΕΛΜΕ στρέφεται κατά της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, την οποία κατηγορεί ότι αποφεύγει να αναλάβει τις ευθύνες της για τις κενά εκπαιδευτικών στα σχολεία της Μαγνησίας, παρότι το ΠΥΣΔΕ έχει ήδη εισηγηθεί τις πάνω από 100 κενές θέσεις για πρόσληψη αναπληρωτών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση του Νομού, από την Παρασκευή 20/9/19. Η ΕΚΜΕ Μαγνησίας αποδίδει την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο κλίμα σύγχυσης και ασυνεννοησίας της Διοίκησης στη Θεσσαλία με την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.

Ολόκληρη η ανακοίνωση που εξέδωσε:

Όπως είναι γνωστό, με την α’ φάση πρόσληψης αναπληρωτών εκπαιδευτικών καλύφθηκε περίπου το 1/3 των κενών. Όπως σε όλη τη χώρα, συνεχίζουν να υπάρχουν πάρα πολλά κενά, τόσο στην Α’ όσο και στη Β’ (νησιωτική) περιοχή Μαγνησίας, ακόμα και σε πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα.
Το ΠΥΣΔΕ έχει εισηγηθεί τις τοποθετήσεις – διαθέσεις – αποσπάσεις όλων των διαθέσιμων εκπαιδευτικών, με βάση τα στοιχεία της Διοίκησης. Ωστόσο διαπιστώνεται μια σύγχυση και ασυνεννοησία της Διοίκησης στη Θεσσαλία, όπως προκύπτει από το έγγραφο της Περιφερειακής Διεύθυνσης που ζητούσε στις 23/9 κενά και πλεονάσματα απευθείας από όλα τα σχολεία και το σχετικό έγγραφο της ΔΔΕ Μαγνησίας. Οι Διευθυντές των σχολικών μονάδων έχουν κατ’ επανάληψη ενημερώσει τη Διεύθυνση για τα κενά και τα πλεονάσματα. Ειδικά τη Δευτέρα 23/9 αλλά ακόμα και σήμερα 26/9 το μεσημέρι δεν είχαν ανακοινωθεί από τη ΔΔΕ όλες οι τοποθετήσεις – διαθέσεις εκπαιδευτικών, αν και υπάρχει σχετική απόφαση του ΠΥΣΔΕ από Παρασκευή 20/9. Συνεπώς τη Δευτέρα 23/9 οι Διευθυντές δεν είχαν πλήρη εικόνα για τη στελέχωση των σχολείων τους και σε μεγάλο βαθμό την αγνοούν ακόμα και σήμερα.
Το ΠΥΣΔΕ έχει ήδη εισηγηθεί τις πάνω από 100 κενές θέσεις για πρόσληψη αναπληρωτών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση της Μαγνησίας, την Παρασκευή 20/9/19, όπως ζητήθηκε από το Υπουργείο και την Περιφερειακή Διεύθυνση. Προκαλεί εντύπωση λοιπόν ο υπερβάλλων ζήλος της Περιφερειακής Διεύθυνσης Θεσσαλίας και ευρύτερα η αποφυγή ευθυνών για τις ελλείψεις. Δεν είδαμε τον ίδιο ζήλο για την κάλυψη των κενών και την απρόσκοπτη λειτουργία των σχολείων, ένα σχεδόν μήνα μετά την έναρξη του σχολικού έτους. Καλούμε το Υπουργείο και την Περιφερειακή Εκπαίδευση Θεσσαλίας να καλύψουν αμέσως τις ανάγκες των σχολείων με όλους τους απαραίτητους αναπληρωτές. Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας και όσους άμεσα ή έμμεσα αμφισβητούν την αναγκαιότητα μαζικών μόνιμων διορισμών να προβούν στις αναγκαίες ενέργειες για μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών, άμεσα στην Ειδική Αγωγή, με προσδιορισμό οργανικών και στα ΕΕΕΕΚ και τα Τμήματα Ένταξης.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το