Πολιτισμός

Πολιτιστικό καλοκαίρι στην Γλώσσα Σκοπέλου

Ο Πολιτιστικός & Εξωραϊστικός Σύλλογος Γλώσσας Σκοπέλου διοργανώνει σειρά εκδηλώσεων το φετινό καλοκαίρι, το πρόγραμμα των οποίων έχει ως εξής:

Ιούνιος
Κυριακή 9 /6/2019
Θεατρική παράσταση ”το όνειρο του σκιάχτρου” – Γήπεδο σχολείων Γλώσσας ώρα έναρξης: 19:00

Δευτέρα 24/6/2019
”Κλειδώνουμε τον Κλήδονα με του Αι-Γιαννιού τη χάρη”…
Αναβιώνουμε το έθιμο του Κλήδονα και τις φωτιές του Αι-Γιαννιού.
Στο Λούκι ώρα έναρξης: 20:00

Ιούλιος
11/ 7/2019 με 14/7/2019
”7ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ ΓΛΩΣΣΑΣ”
Για τρεις συνεχόμενες ημέρες, η Γλώσσα και γενικά το νησί της Σκοπέλου θα γίνει για ακόμη μια χρονιά, κέντρο Παράδοσης και Πολιτισμού. Στις 11 Ιουλίου, το γραφικό Λιμάνι του Λουτρακίου θα υποδεχτεί 14 χορευτικά συγκροτήματα από το μακρινό Ελληνοχώρι Έβρου μέχρι την αγαπημένη Κύπρο. Πάνω από 350 χορευτές θα προβάλλουν την ιδιαίτερη κουλτούρα του τόπου τους και θα δώσουν ένα ξεχωριστό χρώμα στα καλντερίμια της Γλώσσας με τις παραδοσιακές τους φορεσιές! Ταυτόχρονα, θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τις ομορφιές της Σκοπέλου με τα ιστορικά μνημεία, αλλά και να κολυμπήσουν στις γαλαζοπράσινες ακτές μας! Ένα τριήμερο γεμάτο χορό, εκπλήξεις, αλλά και όμορφες φιλίες!
Σάββατο 20/7/2019

”’Άρχισε γλώσσα μ΄άρχισε τραγούδια ν αραδιάζεις και την καλή παρέα μας να την εδιασκεδάζεις”
Μια εξαιρετική παράσταση από τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου μας. Μια παράσταση με άρωμα Ελλάδας, που θα σας ξεσηκώσει, θα σας ταξιδέψει, αλλά και θα σας συγκινήσει!
Γήπεδο σχολείων Γλώσσας Ώρα Έναρξης : 21:00

Κυριακή 21/7/2019
Παραδοσιακό πανηγύρι: Με τον Ματθαίο Γιαννούλη
Γήπεδο σχολείων Γλώσσας. Ώρα έναρξης: 21:30

Δευτέρα 22/7/2019
Βραδιά σύγχρονου & μοντέρνου χορού.
Μια δροσερή παράσταση, που επιμελήθηκε η Λίζα Κώτση!
Γήπεδο σχολείων Γλώσσας. Ώρα έναρξης: 21:00

Το Δ. Σ. του Συλλόγου αναφέρει σε ανακοίνωσή του:

Ένας χειμώνας αρκετά δημιουργικός για το Σύλλογό μας, έφτασε στο τέλος του. Ήρθε η ώρα να βγούμε από την αίθουσα και να σας παρουσιάσουμε το έργο μας! Ένα μεγάλο ευχαριστώ στα παιδιά που ηγήθηκαν τις ομάδες και δούλεψαν σκληρά και αφιλοκερδώς ολόκληρο το χειμώνα. Το Νίκο Σωτηρίου και την Βασιλική Τακτικού για τη θεατρική ομάδα. Την Αργυρώ Τζαχρήστα για το καλλιτεχνικό εργαστήρι, τη Λίζα Κώτση για το τμήμα μπαλέτου και το τμήμα σύγχρονου & μοντέρνου χορού.
Το μεγαλύτερο όμως ευχαριστώ σε όλους όσους στηρίξατε με την συμμετοχή σας τις δράσεις μας.
Εσάς που είστε η ψυχή του Συλλόγου, κυρίως τα μέλη του χορευτικού μας! Και φυσικά τα παιδιά μας! Τους μεγάλους πρωταγωνιστές αλλά και το μέλλον του Συλλόγου μας!

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το