Τοπικά

Πολιτιστική εξόρμηση στον αρχαιολογικό χώρο Διμηνίου

Η δεύτερη ξενάγηση για τον Οκτώβριο απ΄ το Σωματείο «Φίλοι Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου» και την Ένωση Συλλόγων Γονέων Βόλου θα πραγματοποιηθεί αυτή την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019, με την επίσκεψη, στον αρχαιολογικό χώρο Διμηνίου. Η ξενάγηση θα πραγματοποιηθεί και πάλι από την ξεναγό Μελίνα Κωστίδη.
Σημειώνεται ότι η επόμενη ξενάγηση θα γίνει τον Νοέμβριο, καθώς η μεθεπόμενη Κυριακή είναι παραμονή της Εθνικής Επετείου.
Παρούσα θα είναι και η συγγραφέας Ελένη Λαμπράκη, η οποία θα μιλήσει στα παιδιά σχετικά με ‘’Το ταξίδι της Νεφέλης στο προϊστορικό Διμήνι’’ και πώς ο αρχαιολογικός χώρος μέσα από ένα παιχνίδι ανάμεσα στη φαντασία και την πραγματικότητα, γεμίζει ήχους, μυρωδιές και χρώματα εκείνης της εποχής τα οποία καλούνται να ζήσουν και οι μαθητές την Κυριακή.

Σημειώνεται ότι τα μέλη των «Φίλων του Αθανασάκειου», οι τρίτεκνοι, πολύτεκνοι ή άνεργοι γονείς, οι σπουδαστές γονείς, τα παιδιά, μαθητές, φοιτητές, στρατιώτες, εκπαιδευτικοί κ.α. μπαίνουν δωρεάν, αν έχουν μαζί τους τη σχετική βεβαίωση ή κάρτα. Οι άνω των 65 ετών, δικαιούνται μειωμένο εισιτήριο, καθώς και άλλες κατηγορίες. Η τιμή του εισιτηρίου, για την είσοδο στον αρχαιολογικό χώρο Διμηνίου, είναι 4 ευρώ ολόκληρο και 2 ευρώ μειωμένο.
Όσα από τα μέλη των Δ.Σ. των Συλλόγων Γονέων, γονείς, κηδεμόνες, εκπαιδευτικοί, μαθητές, φοιτητές αλλά και όσοι άλλοι ενδιαφέρονται, θα πρέπει να δηλώσουν την συμμετοχή τους το συντομότερο δυνατό (εάν είναι εφικτό μέχρι το Σάββατο πρωί 19 Οκτωβρίου) στην Ένωση Γονέων και συγκεκριμένα, στην Γενική Γραμματεία του Δ.Σ. κα Λιάνα Πασχούδη στο τηλ. 6977-070414 και στο [email protected]. Η συνάντηση θα γίνει στις 10.15 το πρωί της Κυριακής, στο χώρο της εισόδου του αρχαιολογικού χώρου Διμηνίου, ώστε στις 10.30 το πρωί, να ξεκινήσει η ξενάγηση. Σημειώνεται, ότι η μετάβαση στο Διμήνι θα γίνει με ιδιωτικό μέσο μετακίνησης του κάθε συμμετέχοντα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το