Τοπικά

Πολιτική αντιπαράθεση για ισολογισμό στον δήμο Βόλο – Ψηφιοποίηση – καταγραφή και εικόνα της δημοτικής περιουσίας

Πολιτική αντιπαράθεση ξέσπασε στο  δημοτικό συμβούλιο Βόλου για τα στοιχεία του ισολογισμού σχετικά με τα νούμερα και τους οικονομικούς πίνακες.
Ο επικεφαλής της ΛΑΣ Απ. Ριζόπουλος έκανε λόγο για αντιλαϊκή πολιτική και για μετατροπή της τοπικής αυτοδιοίκησης σε φορομπηχτικό μηχανισμό. Έκανε λόγο για έμμεση φορολογία και για επιπλέον 3,3 εκ. ευρώ τα οποία έχει εισπράξει ο δήμος, ζητώντας τα μειωθούν τα τέλη ενώ ο σύμβουλος της παράταξης «Μαζί για τον Βόλο» κ. Ακρίβος αναφέρθηκε στο θέμα της εισπραξιμότητας, καθώς και στη δημοτική περιουσία και στη μελέτη που είχε εγκριθεί.
Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος οικονομικών Ανδρέας Ζέρβας, απάντησε για την εισπραξιμότητα, ενώ όσον αφορά στην ακίνητη περιουσία είπε «επειδή αναλάβαμε ένα χάος, η δημοτική περιουσία έχει ψηφιοποιηθεί κι έχουμε εικόνα για κάθε ακίνητο και το συμπληρώνουμε σταδιακά και έχουμε προχωρήσει και σε τοπογραφικά στοιχεία». Από την πλευρά της και η διευθύντρια οικονομικών του δήμου και ο ορκωτός λογιστής, εξήγησαν στον κ. Ριζόπουλο ότι το επιπλέον ποσό προέρχεται από την αύξηση των τετραγωνικών κι όχι από την αύξηση της τιμής των τελών.
Λαμβάνοντας τον λόγο ο δήμαρχος Βόλου Αχ. Μπέος, διευκρίνισε ότι το επιπλέον ποσό αφορά σε υποχρεώσεις των δημοτών προς τον δήμο Βόλου προγενέστερων ετών και σε ρυθμίσεις που έκαναν με ευνοϊκότερους όρους. «Τα τελευταία 9 χρόνια από το 2014 έχουμε μειώσει τα τέλη 10%. Εμείς είμαστε προοδευτικοί» ανέφερε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος.

Αντιπλημμυρικά έργα

Απαντώντας επίσης, ο κ. Μπέος σε ερώτηση της ΛΑΣ για την αποκατάσταση των ζημιών σε συνοικία της Νέαπολης, δήλωσε μεταξύ άλλων «αν δείτε στην ευρύτερη περιοχή την καταστροφή που έγινε σε όλη τη Θεσσαλία και κάνετε μία σύγκριση ο Βόλος μας σε σχέση με άλλες περιοχές είναι έτη φωτός μπροστά. Στην περιοχή που αναφέρεστε είναι περιοχή εκτός σχεδίου πόλεως παρά ταύτα και αυτή την στιγμή που μιλάμε και κατά διαστήματα έχουν γίνει τεράστιες προσπάθειες. Καλό θα είναι να βγείτε και να παραδεχτείτε τον αγώνα που κάναμε κι αυτή την στιγμή που μιλάμε ο Βόλος έχει επανέλθει και είναι λυπηρό να ακούμε τέτοιες επιστολές κι ερωτήσεις. Είμαστε εδώ κι έξω καθημερινά κι αντιμετωπίζουμε προβλήματα σε κάθε περιοχή. Η καταστροφή στον Βόλο, συγκαταλέγεται στις 4 μεγαλύτερες καταστροφές παγκοσμίως. Επιπλέον, πάνω από 800 εκ. τετραγ. φερτών υλικών έχουν πάει στο λιμάνι κι εμποδίζουν τη διέλευση μεγάλων πλοίων. Υπάρχουν δρόμοι σε γειτονιές που δεν έχουν καθαριστεί ολοκληρωτικά γιατί τα μηχανήματα δεν μπορούν να προσεγγίσουν. Ντροπή να τα ισοπεδώνουμε όλα. Έχουμε δρόμο μπροστά μας. Στη Θεσσαλία είμαστε οι μόνοι που έχουμε πληρώσει πάνω από 7εκ. ευρώ οι άλλοι τίποτα δεν έχουν στείλει».
Επιπλέον, ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Μπάμπης Ζάχος αναφέρθηκε και στο κιόσκι – τσαρδάκι στην Αγριά που προτίθεται να κατεδαφίσει ο ΟΛΒ και ο σύμβουλος βρίσκεται σε συνεννόηση με τον αντιδήμαρχο κ. Θεοδώρου για να τακτοποιηθεί το θέμα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το