Τοπικά

Πολυδιάστατο το θέμα της εφηβικής παραβατικότητας -ημερίδα στον Αλμυρό

ΑΛΜΥΡΟΣ

Την Τετάρτη διοργανώθηκε από το Δήμο Αλμυρού, ημερίδα με θέμα την παραβατικότητα των εφήβων και τους τρόπους αντιμετώπισης στο οικογενειακό και σχολικό περιβάλλον. Για την εκδήλωση αυτή συνεργάστηκαν με το Δήμο Αλμυρού, το ΚΕΘΕΑ ΠΙΛΟΤΟΣ, ο Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Μαγνησίας και οι μαθητικές κοινότητες των Γυμνασίων και Λυκείων της πόλης μας.

Όπως τονίστηκε, το πρόβλημα της εφηβικής παραβατικότητας είναι πολυδιάστατο και εξαρτάται από τη συνολική δράση πολλών τομέων είτε προσωπικών, είτε οικογενειακών, είτε της ίδιας της δομής της κοινωνίας που ζούμε. Οι εκάστοτε έφηβοι αποτελούν την ελπίδα όλων μας για ένα καλύτερο αύριο, για τη δημιουργία μιας νέας γενιάς που δεν θα επαναλάβει τα λάθη των προηγούμενων. Αυτή η ελπίδα όμως, κλονίζεται όταν συναντώνται περιστατικά εφηβικής παραβατικότητας, τα οποία ολοένα και πληθαίνουν.

Τα έμπειρα στελέχη του ΚΕΘΕΑ ΠΙΛΟΤΟΣ, Κουτρουλή Κλαίρη, ψυχολόγος, Αλεξίου Δημήτρης, κοινωνιοθεραπευτής και Σελπεσάκης Ξενοφών, σύμβουλος εκπαίδευσης, ενημέρωσαν τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς για τον τρόπο με τον οποίο θα διαχειρίζονται την καθημερινότητα με τους εφήβους, τον τρόπο που πρέπει να επικοινωνούν μαζί τους, για τα όρια που πρέπει να ορίζονται αλλά να τηρούνται και από τις δύο πλευρές παράλληλα.

Οι γονείς αντιλήφθηκαν ότι πρέπει να προλαμβάνουν και να αντιμετωπίζουν έγκαιρα τις επικίνδυνες συμπεριφορές των εφήβων, γεγονός που αποτελεί τη μοναδική  προϋπόθεση για μια ενήλικη ζωή χωρίς εξαρτήσεις, βία και παραβατικότητα

Στην είσοδο της αίθουσας υπήρχε έκθεση έργων σχετικών με το θέμα και πανό από τους μαθητές του 2ου Γυμνασίου Αλμυρού και του Γυμνασίου Ευξεινούπολης.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το