Ελλάδα

Ποιος είναι ο 37χρονος ηθοποιός, «βοηθός» του Λιγνάδη – Στο στόχαστρο των αρχών οι καταγγελίες

Στο στόχαστρο των Αρχών τις τελευταίες ώρες βρίσκεται ένας ακόμη ηθοποιός, ο οποίος συνδέεται με τον Δημήτρη Λιγνάδη και το πρόσωπό του εμπλέκεται μέχρι τώρα σε τρεις υποθέσεις.
Χθες δόθηκε από την Εισαγγελία εντολή για προκαταρκτική έρευνα στην κρατική ασφάλεια. Με δεδομένο πως μία υπόθεση κινείται χρονικά στα όρια της παραγραφής, οι διαδικασίες τρέχουν με ταχύτατους ρυθμούς και ο φάκελος του ηθοποιού αναμένεται να επιστρέψει στον εισαγγελέα εντός των επόμενων ωρών και να ακολουθήσουν τα προβλεπόμενα.

Στόχος της έρευνας είναι να διερευνηθούν τα καταγγελλόμενα στη μήνυση του Δημήτρη Άνθη, ο οποίος υποστηρίζει ότι βιάστηκε από ηθοποιό, μαθητή και συμπρωταγωνιστή του Δημήτρη Λιγνάδη σε χρόνο που δεν έχει παραγραφεί το αδίκημα.

Ποιος είναι ο βοηθός του Λιγνάδη
Απόφοιτος του Εθνικού Θεάτρου, ετών 37, ο Ν.Σ. έχει αξιόλογες θεατρικές συνεργασίες στο ενεργητικό του, ενώ τα τελευταία χρόνια έχει σταθερή παρουσία σε πετυχημένα τηλεοπτικά σίριαλ.

Πώς εμπλέκεται με τις καταγγελίες
Ο 37χρονος ηθοποιός εμφανίζεται σε τρεις καταγγελίες που σχετίζονται με τον Δημήτρη Λιγνάδη.
Ηταν το τρίτο πρόσωπο στο σπίτι του Λιγνάδη το απόγευμα του βιασμού του Νίκου Σ. Μια υπόθεση στην οποία περιγράφεται ως θύμα. Ωστόσο, στο πρόσωπο του 37χρονου σήμερα ηθοποιού ο Δημήτρης Άνθης έχει αναγνωρίσει τον βιαστή του. Πρόκειται για βιασμό που συνέβη πριν από 15 χρόνια, με τον Δημήτρη Άνθη να συγκλονίζει με τη μαρτυρία του.

Ακόμη, ο 37χρονος ηθοποιός φέρεται να λειτουργούσε και ως δόλωμα του Δημήτρη Λιγνάδη με στόχο το «ψάρεμα» των νεαρών αγοριών-θυμάτων τους.
Χαρακτηριστική είναι και η μαρτυρία ηθοποιού στον Alpha, ο οποίος κατήγγειλε ότι τον είχε πλησιάσει δύο φορές ο Δημήτρης Λιγνάδης με απώτερους σεξουαλικούς στόχους και μια τρίτη ο 37χρονος ηθοποιός ο οποίος επέμενε προκειμένου να τον πείσει να συνευρεθούν ερωτικά και οι τρεις μαζί χωρίς ωστόσο να επιτευχθεί ο στόχος του.

Ο 37χρονος ηθοποιός, μέσω του δικηγόρου του, πάντως, αρνείται τις κατηγορίες, οι οποίες παραμένουν ζωντανές μιας και η υπόθεση δεν έχει ξεπεράσει το ανώτατο χρονικό όριο της παραγραφής.

Η συγκλονιστική μαρτυρία του Δημήτρη Άνθη
Ο Δημήτρης Άνθης κατήγγειλε επίσημα στις Αρχές ότι ο 37χρονος τον κακοποίησε σεξουαλικά τον Μάιο του 2006. Εκείνη την περίοδο ο φερόμενος ως θύτης αλλά και το θύμα ήταν 22 ετών. Ο μηνυτής αναφέρει ότι η γνωριμία του με τον πολύ γνωστό ηθοποιό έγινε τυχαία σε ένα μπαρ στο κέντρο της Αθήνας.

«Μου συστήθηκε ως σπουδαστής στο Εθνικό Θέατρο. Μου μιλούσε πολύ για τον εαυτό του αλλά και για τον «δάσκαλό» του Δημήτρη Λιγνάδη. Η συζήτηση κύλησε ήρεμα», επισημαίνει στη μήνυσή του ο καταγγέλλων ο οποίος στη συνέχεια επισημαίνει ότι αφού τελείωσαν τα ποτά τους ο πασίγνωστος ηθοποιός, ο οποίος τα τελευταία χρόνια έχει πρωταγωνιστήσει σε πολύ γνωστά σήριαλ, του πρότεινε να πάνε στο σπίτι του στην περιοχή του Μεταξουργείου. Μπαίνοντας στο σπίτι του ηθοποιού, επισημαίνει ο μηνυτής, εκείνος μεταμορφώθηκε.

«Με το που έκλεισε την πόρτα ήταν σαν να μπήκε ο δαίμονας μέσα του. Με την άσκηση σωματικής βίας με ακινητοποίησε. Με άρπαξε από τον λαιμό και με έριξε κάτω. Εκείνος έπεσε από πάνω μου». Στη συνέχεια περιγράφει το φερόμενο ως θύμα τον βιασμό.

«Ασέλγησε επάνω μου, με κατασπάραξε», αναφέρει στη μήνυσή του.
«Εκείνη τη στιγμή ζούσα έναν εφιάλτη. Δεν ήξερα τι να κάνω και πως να γλιτώσω. Υπερτερούσε σε σωματική δύναμη. Δεν μπορούσα να αντιδράσω».
Σύμφωνα με την περιγραφή χτύπησε το τηλέφωνο και ο 37χρονος είπε: «Έλα αμέσως εδώ! Τον έχω κάτω…».

Μιλώντας στο Open ο Ανθης είχε τονίσει:
Μου δίνεται ευκαιρία να μιλήσω πρώτα για μένα και ίσως για κάποιους ανθρώπους που δεν έχουν βήμα, ορμώμενος από την πολύ γνωστή συνέντευξη του Νίκου Σ. του τότε 19χρονου.

Υπήρχε μία ταύτιση με την ιστορία αυτή και το δεύτερο πρόσωπο ενστικτωδώς κατάλαβα ότι ήταν αυτό που με κακοποίησε. Κάθισα και έψαξα δικό μου αρχείο, φωτογραφίες εκείνης της εποχής, είμαι σίγουρος για το τι θα πω και σε ποιον θα το πω. Ήρθα σε επαφή με το δικηγόρο του Νίκου Σ. για να ταυτοποιήσω ότι το δεύτερο άτομο ήταν ο άνθρωπος που έκανε ό,τι έκανε σε μένα, για να μην κατηγορήσω λάθος ανθρώπους.

Για να μη γίνει κάτι το οποίο μπορεί να καταστρέψει τη ζωή κάποιου ανθρώπου ήθελα να είμαι απόλυτα σίγουρος.
Αφού έγινε ταυτοποίηση με τον δικηγόρο, προχώρησα σε μήνυση, είπα και εγώ την εμπειρία μου, την κατέθεσα έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης.
Είμαι μάγειρας, είμαι εκτός του χώρου, αλλά νιώθω ότι πρέπει να σταματήσουμε να φοβόμαστε.

Είμαι 38 χρόνων αυτή τη στιγμή και ακόμα φοβάμαι. Όταν έκανα την κατάθεση γύρισα στο σπίτι μου και ένιωθα ακόμα φόβο ότι ίσως δεν έχω κάνει το σωστό, ότι ίσως αυτό γυρίσει μπούμερανγκ, ότι θα βρω τον μπελά μου. Ευτυχώς έχω φίλους δίπλα μου και ξέρω ότι έχω ψυχολογική στήριξη. Νομίζω ότι έχω κάνει το σωστό».

Πηγή: iefimerida.gr

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το