Τοπικά

Ποινική δίωξη σε δύο οδηγούς για το πρωτοφανές τροχαίο του Αλκαζάρ – Δύο 16χρονα παιδιά είχαν εκτιναχθεί από γέφυρα

Ποινική δίωξη σε βάρος και των δύο οδηγών που φέρονται ως εμπλεκόμενοι στο τροχαίο της 5ης Σεπτεμβρίου του 2020 ασκήθηκε –σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε» από την Εισαγγελία Λάρισας μετά και την υποβολή της δικογραφίας από το Τμήμα Τροχαίας Λάρισας που διερεύνησε την υπόθεση.

Πρόκειται για το τροχαίο ατύχημα όπου δύο 16χρονα παιδιά, ενώ βάδιζαν αμέριμνα στο πεζοδρόμιο, στην αρχή της γέφυρας Αλκαζάρ παρασύρθηκαν από IX επιβατικό αυτοκίνητο που έκανε τρελή κούρ­σα μετά από τροχαίο ατύχημα, με αποτέλεσμα τα δύο παιδιά, να εκτι­ναχθούν και να πέσουν από ύψος 10 μέτρων στην κοίτη του Πηνειού. Από το πρωτοφανές τροχαίο ατύχη­μα, σε έναν δρόμο μέσα στο αστικό δίκτυο, το αποτέλεσμα ήταν τα δύο παιδιά να επιζήσουν ευτυχώς, με σο­βαρά ωστόσο κατάγματα που με­ταξύ άλλων, σήμαναν έναν μαρα­θώνιο χειρουργικών επεμβάσεων και προγραμμάτων αποκατάστασης βλαβών που προκάλεσε το ατύχημα και οι οποίες ακόμη δεν έχουν αποκατασταθεί πλήρως.

Στο πλαίσιο της σχολαστικής έρευ­νας του Τμήματος Τροχαίας Λάρισας ελήφθησαν καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων, καταθέσεις των δυο παι­διών και των εμπλεκόμενων οδη­γών, ενώ εξετάστηκε και οπτικοακουστικό υλικό (video) από κάμερα ασφαλείας το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», επιβεβαίωσε τις μαρτυρίες.
Η δικογραφία υποβλήθηκε στην Ει­σαγγελία Πλημμελειοδικών Λάρι­σας από την οποία, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ασκήθηκε ποι­νική δίωξη για σωματική βλάβη από συγκλίνουσα αμέλεια κατά συρροή σε βάρος και των δύο οδηγών των εμπλεκόμενων IX στο τροχαίο ατύ­χημα.

ΤΟΥΣ ΕΚΤΙΝΑΞΕ

Το ατύχημα σημειώθηκε στις 10.30 το βράδυ της 5ης Σεπτεμβρίου 2020, στο τέλος της γέφυρας του Αλκαζάρ (σ.σ. στην «είσοδο» του Κηποθέατρου) εκεί όπου διασταυ­ρώνονται η παραπήνεια οδός Αρχιεπισκόπου Δωροθέου με την οδό Γρηγορίου Λαμπράκη, όπως ονο­μάζεται η οδός στην έξοδο της πό­λης (προς Γιάννουλπ).

Τα δύο IX που εμπλέκονται στο τρο­χαίο κινούνταν παράλληλα στις δύο λωρίδες, με την ίδια δηλαδή κατεύ­θυνση στο ρεύμα εισόδου προς το Κέντρο της Λάρισας. Στη δεξιά λω­ρίδα κινούνταν το IX που οδηγούσε 19χρονος Λαρισαίος, ενώ στην αρι­στερή λωρίδα κινούνταν προπορευόμενο, το IX που οδηγούσε 27χρονος Λαρισαίος. Ο 27χρονος, «καθιστώντας σαφή την πρόθεσή του» ενεργοποίησε τη φωτεινή ει­δοποίηση (άναψε φλας) για να στρίψει δεξιά προς την Αρχ. Δωροθέου.

Το αποτέλεσμα ήταν το αυτοκίνητό του να συγκρουστεί πλαγιομετωπι­κό με το IX που οδηγούσε ο 19χρονος. Το αυτοκίνητο του 19χρονου ξεκίνησε μια τρελή πορεία στο πλαί­σιο της οποίας αρχικά εξετράπη δε­ξιά, στη συνέχεια προσέκρουσε σε σταθμευμένο IX επί της Αρχ. Δωρο­θέου και έπειτα «καβάλησε» το πε­ζοδρόμιο παρασύροντας τα δύο ανήλια παιδιά, ένα 16χρονο αγόρι και ένα 16χρονο κορίτσι που βάδι­ζαν στο πεζοδρόμιο.

Τα οποία παιδιά σύμφωνα με την έρευνα του Τμήματος Τροχαίας δεν είχαν καμία σχέση μεταξύ τους. Ο μεν 16χρονος συνοδευόμενος από δύο φίλους του, κινούνταν από το Κέντρο της Λάρισας προς τον Αγ. Χαράλαμπο, μεταβαίνοντας πεζός στο σπίτι του. Η δε 16χρονη, περπατούσε μόνη της, μεταβαίνοντας από το σπίτι της στη συνοικία του Αγίου Χαραλάμπους προς το Κέν­τρο προκειμένου να συναντήσει φί­λους της.

Στο τέλος της γέφυρας, το IX του 19χρονου «με μεγάλη ταχύτητα» σύμφωνα με μαρτυρίες, ανέβηκε στο (πεζοδρόμιο). παρέσυρε τα δύο παιδιά, για να σταματήσει στο τσι­μεντένιο προστατευτικό το οποίο και θρυμμάτισε. Εκτινάσσοντας παράλ­ληλα τα 16χρονα παιδιά, που έπε­σαν από ύφος 10 μέτρων στην κοίτη του Πηνειού με αποτέλεσμα να τραυματιστούν σοβαρά.

Κατά μια εκδοχή, τα χειρότερα για την υγεία των παιδιών αποφεύχθη­καν καθώς φαίνεται, επειδή τα παι­διά πέφτοντας πρώτα προσέκρουσαν στο τσιμεντένιο πρανές της κοί­της. Ενώ εκτινάχθηκαν στην κοίτη προτού το IX προσκρούσει στο τσιμεντένιο στηθαίο το οποίο, λόγω της σφοδρότητας της σύγκρουσης, αποκολλήθηκε για να καταλήξει επίσης στην κοίτη.

Τα παιδιά ανασύρθηκαν σοβαρά τραυματισμένα με πολλά κατάγματα και αυτό αποτέλεσε τη μοναδική θε­τική εξέλιξη του πρωτόγνωρου αυ­τού τροχαίου ατυχήματος, τα αίτια του οποίου απαντώνται στην προ­ανάκριση που διενέργησε το Τμήμα Τροχαίας Λάρισας.

Να σημειωθεί τέλος ότι το τροχαίο σημειώθηκε στην ευθεία λίγο πριν τη γέφυρα και όχι όπως λανθασμένα είχε αρχικά αναφερθεί στη στρο­φή λίγο μετά τον ναό του Αγίου Χαραλάμπους. Στροφή στην οποία κα­τά καιρούς σημειώνονται τροχαία ατυχήματα με αφορμή κα την ταχύ­τητα που αναπτύσσουν οι οδηγοί.

Πηγή: Ελευθερία – Β. Κακάρας

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το