Τοπικά

Ποινή σε 44χρονο για διακίνηση ναρκωτικών – Φυλάκιση χωρίς «δίκη»

 

Δικάστηκε χωρίς να γίνει «δίκη» ή για την ακρίβεια η δίκη έγινε μέσω του νέου θεσμού της ποινικής διαπραγμάτευσης, όπου ο κατηγορούμενος ομολογεί την ενοχή του στον εισαγγελέα και ο τελευταίος προτείνει μια ποινή και πώς θα την εκτίσει ο ένοχος πλέον.
Χθες το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας επικύρωσε τη διαδικασία ποινικής διαπραγμάτευσης, όπου ο κατηγορούμενος, ένας 44χρονος Αλβανός υπήκοος, που είχε συλληφθεί με 205,31 γραμμάρια κοκαΐνη στις 3 Σεπτεμβρίου του 2021 στα Λεχώνια, καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 4 ετών.
Σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισης του κατηγορούμενου, δικηγόρο Βόλου Γ. Σινέλη, ο 44χρονος ομολόγησε την πράξη του, βάσει του άρθρου 303 του νεότερου Κώδικα Ποινικής Δικονομίας (Νόμος 4620/2019) περί ποινικής διαπραγμάτευσης και απλά το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων επικύρωσε την ποινή. Σύμφωνα με τη διαδικασία, ο εισαγγελέας και ο κατηγορούμενος – με την προϋπόθεση της ομολογίας ενοχής – έρχονται σε διαπραγμάτευση, στο πλαίσιο της οποίας, μετά από αίτηση του κατηγορουμένου, ο εισαγγελέας προτείνει μία συμφωνία για την ποινή και τον τρόπο έκτισής της και ο κατηγορούμενος μπορεί να την αποδεχτεί ή όχι. Στην περίπτωση που οι δύο πλευρές συμφωνήσουν, τότε η υπόθεση δεν φθάνει στο ακροατήριο, παρά μόνο για την τυπική επικύρωση του πρακτικού της συμφωνίας με δικαστική απόφαση.
Στην περίπτωση του 44χρονου είχε συλληφθεί στις 3 Σεπτεμβρίου του 2021 το πρωί στα Λεχώνια, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου και σε βάρος του Αλβανού υπηκόου είχε σχηματιστεί δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών. Οι αστυνομικοί τον είχαν ακινητοποιήσει σε κοντινή απόσταση από την οικία του και σε έρευνα που διενεργήθηκε σ’ αυτή, είχαν βρεθεί συνολικά και είχαν κατασχεθεί δύο πλαστικά κουτιά με 28 νάιλον συσκευασίες περιέχουσες ποσότητες κοκαΐνης, συνολικού βάρους 205,31 γραμμαρίων, ποσότητα άγνωστης λευκής σκόνης (πιθανόν για τη νόθευση της κοκαΐνης), βάρους 202 γραμμαρίων, μία ζυγαριά, το χρηματικό ποσό των 3.600 ευρώ, δύο κινητά τηλέφωνα και δύο κάμερες κλειστού κυκλώματος καταγραφής κινήσεων. Ο 44χρονος ομολόγησε την ενοχή του και δεσμεύτηκε ενώπιον του Δικαστηρίου ότι θα εκπληρώσει στο ακέραιο τις υποχρεώσεις του, διαφορετικά η ποινή θα εκτελεστεί στο ακέραιο. Το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας επικύρωσε το πρακτικό ποινικής διαπραγμάτευσης, κηρύσσοντας ένοχο τον 44χρονο για την πράξη της διακίνησης ναρκωτικών.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το