Τοπικά

Πλούσιο πρόγραμμα σχολικών δραστηριοτήτων υλοποιεί η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Περισσότεροι από 500 καθηγητές στη Μαγνησία συμμετέχουν και φέτος στα προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που ξεκίνησαν αυτή την εβδομάδα και υλοποιούνται στα Γυμνάσια, τα Λύκεια και τα ΕΠΑΛ . Σε συνέντευξη τύπου η υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων Σοφία Κανταράκη ανέφερε ότι το αρμόδιο γραφείο της Δευτεροβάθμιας δέχθηκε και φέτος πληθώρα αιτήσεων για τα προγράμματα.

“Οι μαθητές ασχολούνται με τα προγράμματα και θέλουν να αφήσουν το αποτύπωμα στο σχολείο τους μαζί με τους συναδέλφους που τους καθοδηγούν. Όλα αυτά τα προγράμματα λειτουργούν απέναντι στην έλλειψη κουλτούρας αλλά και στην αδιαφορία  για το περιβάλλον. Πέρα από τη γνώση, τα προγράμματα είναι και δημιουργική ενασχόληση, έχουν μια στοχαστική αναζήτηση και οι μαθητές δουλεύουν μέσα από μία βιωματική διαδικασία. Όλα αυτά γίνονται εκτός σχολικού ωραρίου” ανέφερε χαρακτηριστικά και τόνισε πως έτσι αποδεικνύεται η την αυτοδιάθεση των εκπαιδευτικών που προσφέρουν.

Αναφορικά με τις αιτήσεις  για τα προγράμματα αγωγής σταδιοδρομίας, η κ. Κανταράκη ανέφερε πως αναμένεται σχετική ενημέρωση από το υπουργείο. Φέτος το σύνολο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων που υλοποιούνται ανέρχονται σε 200 ενώ πέρυσι ήταν 230. Αυτό οφείλεται στην καθυστέρηση αποστολής της σχετικής εγκυκλίου, καθώς πέρυσι τα προγράμματα ξεκίνησαν τον Νοέμβριο ενώ φέτος  η εγκύκλιος εστάλη τον Δεκέμβριο.  Από το σύνολο των  200 προγραμμάτων τα 110 αφορούν τον πολιτισμό,  50 το περιβάλλον και 15 την αγωγή υγείας.  Σε κάθε πρόγραμμα συμμετέχει ένας συντονιστής εκπαιδευτικός και 2 συνεργάτες. Για πρώτη φορά υλοποιούνται προγράμματα φέτος και στο ΓΕΛ Σκοπέλου.

Η προϊσταμένη εκπαιδευτικών θεμάτων Ρηγώ Φασουράκη σημείωσε πως αρκετοί εκπαιδευτικοί συμμετέχουν και σε περισσότερα από ένα προγράμματα.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Ηλίας Κουτσερής ανέφερε ότι είναι σημαντικό να γνωρίζουν οι γονείς τα προγράμματα που  υλοποιούνται στα σχολεία. “Ένα πλήθος δράσεων έχει ξεκινήσει σε γυμνάσια και λύκεια και ενθαρρύνουμε τους μαθητές να συμμετέχουν. Με τον τρόπο αυτό δημιουργείται μια βάση δεδομένων για θέματα που αφορούν και τον δικό μας τον τόπο , όπως με τα προγράμματα για το περιβάλλον, της ιστορίας, ακόμη και της αστρονομίας” είπε χαρακτηριστικά. .

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το