Τοπικά

Πλούσιο και σημαντικό το κοινωνικό της έργο της Λέσχης Εργαζομένου Κοριτσιού Βόλου

Σημαντικές είναι οι παρεμβάσεις της Λέσχης Εργαζομένου Κοριτσιού στον Βόλο. Αναπτύσσει δραστηριότητες κοινωνικές, επιμορφωτικές, υποστηρικτικές, πολιτιστικές και εκπαιδευτικές. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι δραστηριότητες της Λέσχης αφορούν πλέον όχι μόνον σε ενήλικες, αλλά και σε παιδιά και εφήβους.
Ουσιαστικά η Λέσχη λειτουργεί επί πολλά χρόνια – έτος ίδρυσης 1930 – σαν μια μεγάλη οικογένεια. Προσπαθεί να προσφέρει στα μέλη της το καλύτερο δυνατό με πολύ μικρό κόστος, με τη συμβολή, καθοδήγηση και διδασκαλία έμπειρων εκπαιδευτικών. Σε ειδικές περιπτώσεις, όπου διαπιστώνεται ότι υπάρχει μεγάλη οικονομική ανάγκη, τα μαθήματα στη Λέσχη γίνονται δωρεάν. Αξίζει στο σημείο αυτό να σημειωθεί ότι φέτος τα μαθήματα της ενισχυτικής διδασκαλίας των παιδιών Γυμνασίου και Λυκείου στον φιλολογικό τομέα θα είναι δωρεάν. Και αυτό ακριβώς για να βοηθήσει η Λέσχη όλα τα κοινωνικά στρώματα και κυρίως τα χαμηλά επειδή πιστεύει πως όλα τα παιδιά αξίζει να έχουν ίσες ευκαιρίες.
Ειδικότερα οι εγγραφές στη Λέσχη Εργαζομένου Κοριτσιού (περιοχή Καραγάτς επί των οδών Ολυμπιονίκη Αγνώντα-Κουρουνιώτη, τηλ. 2421400543 – 6977095147), θα διαρκέσουν έως μεθαύριο Τρίτη 15 Οκτωβρίου, ενώ τα μαθήματα άρχισαν από την 1η του μήνα και το κόστος εγγραφής ανέρχεται σε 20 ευρώ για 12 μήνες.

Συγκεκριμένα τα μαθήματα που διδάσκονται είναι:
– Ενισχυτική διδασκαλία για παιδιά Γυμνασίου, Λυκείου (Φιλολογικά, Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία) καθημερινή μελέτη. – Ξένες γλώσσες (Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ισπανικά, Ιταλικά, Ρωσικά, Τουρκικά) όλων των επιπέδων. – Ελληνική Γλώσσα για αλλοδαπούς. – Παραδοσιακοί χοροί, λαϊκοί χοροί και νέα τμήματα κρητικών και latin χορών. – Χορογυμναστική (pilates-Zumba). – Μουσικοκινητική ΑμεΑ. – Μουσική, χορός, θέατρο σκιών, κατασκευές για παιδιά έως 6 ετών. – Γιόγκα, αυτογνωσία. – Κοπτική, ραπτική, μοντελίστ. – Δημιουργία παραδοσιακής κούκλας. – Patchwork. – Αγιογραφία. – Ζωγραφική, σχέδιο. – Χειροποίητο κόσμημα. – Βιτρώ. – Παρασκευή σαπουνιών, καλλυντικών, απορρυπαντικών. – Επαγγελματικό μακιγιάζ. – Κομμωτική. – Φωτογραφία. – Μουσικά όργανα (κλαρίνο, μπουζούκι, αρμόνιο, κιθάρα, λαούτο). -Ιστορία της μουσικής σε κόμιξ – κλασσική κιθάρα. – Τραγούδι (μονωδία-χορωδία). – Σεμινάρια διακόσμησης χώρου. – Σεμινάρια περιβάλλοντος.
Παράλληλα η Λέσχη Εργαζομένου Κοριτσιού διοργανώνει εκδηλώσεις, όπως:
-Συναυλία για να τιμηθεί η Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας.
-Συναυλία, χορός και έκθεση των καλλιτεχνικών τμημάτων στο τέλος της εκπαιδευτικής χρονιάς για να γιορταστεί το Θερινό Ηλιοστάσιο.

Ακόμη η Λέσχη συμμετέχει με το μουσικό της συγκρότημα «Διπλοπενιές» και τα χορευτικά της τμήματα στις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Βόλου, ενώ έχει αποσπάσει και διεθνή βραβεία.
Παράλληλα, με τις πλούσιες δραστηριότητες της κατά τη διάρκεια της χρονιάς διοργανώνονται και εκδρομές εντός και εκτός Ελλάδας.
Πρόεδρος της Λέσχης Εργαζομένου Κοριτσιού είναι η Βίκυ Τσεκούρα, που τονίζει: «Η επαγγελματική μου πορεία ως δασκάλα χορού οφείλεται στη Λέσχη Εργαζομένου Κοριτσιού και στον δάσκαλό μου Θανάση Ταλιαδούρο. Το να κρατηθεί η Λέσχη ψηλά και να εκπληρώνει τους στόχους της βοηθώντας εκπαιδευτικούς και εκπαιδευόμενους, είναι η μεγαλύτερη ανταμοιβή μου» καταλήγει η κ. Τσεκούρα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το