Πολιτισμός

Πλήθος κόσμου στην παρουσίαση του μυθιστορήματος του Απ. Παντσά – Ένα βιβλίο που «μιλάει» για την τρέχουσα πραγματικότητα

 

Πλήθος κόσμου στη χθεσινή παρουσίαση του βιβλίου «Μοιραίος φόνος στη Σίφνο» του Απόστολου Παντσά από τις εκδόσεις «Ωκεανός», στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου «Ξενία» στον Βόλο. Ο συγγραφέας του βιβλίου κ. Παντσάς μίλησε στη «Θ» για τον τρόπο που το βιβλίο «μιλάει» στον αναγνώστη, τις συγκινήσεις που μπορεί να του χαρίσει και πώς η λύση του μυστηρίου έρχεται μέσα από την καθημερινότητα και τις ανθρώπινες σχέσεις.
Σύμφωνα με τον κ. Παντσά, το «Μοιραίος φόνος στη Σίφνο» είναι ένα βιβλίο που μιλάει για την τρέχουσα πραγματικότητα και διαπλέκει μία ιστορία γύρω από έναν φόνο, που είναι η συνισταμένη δράσεων και γεγονότων ως αποτέλεσμα συναντήσεων, συναναστροφών, καθώς και ερωτικών συνευρέσεων, τον οποίο καλείται η πρωταγωνίστρια του μυθιστορήματος να κάνει τα αδύνατα δυνατά για να βρει τις απαντήσεις. Ο συγγραφέας, λειτουργώντας άλλοτε ως ερευνητής τόπων και άλλοτε ως εξερευνητής ψυχών, αναδεικνύει σύγχρονα θέματα που αφορούν στις ανθρώπινες σχέσεις στα μέτρα των κοινωνικών επιταγών, αλλά και σε δεδομένα που άπτονται κοινωνικών και πολιτικών εξελίξεων. Μέσα από την προσπάθεια της πρωταγωνίστριας να λύσει το μυστήριο, διαδραματίζονται πολλά γεγονότα, αφηγούνται πάρα πολλές στιγμές και σκηνές από δικούς μας τόπους, όπως ο Βόλος, η Σκόπελος και φυσικά η Σίφνος, το νησί στο οποίο διαδραματίζεται το μεγαλύτερο κομμάτι του βιβλίου. Έτσι, όπως σημείωσε ο ίδιος, έχουμε ένα θρίλερ, το οποίο κρατά σε αγωνία μέχρι να καταλήξει στην εξιχνίαση της υπόθεσης και την εύρεση του ενόχου του φόνου.


«Είναι ο εραστής; Ο σύζυγος; Ή κάποιος άλλος; Αυτό φαίνεται μέσα από μία μυθιστορηματική διαδρομή, η οποία χωρίς να είναι κουραστική για τον αναγνώστη, είναι κοντινή σε εκείνον και γίνεται εύκολα αφομοιώσιμη, καθώς περνά μέσα από πλευρές και δραστηριότητες της ζωής που βιώνουμε όλοι μας καθημερινά, όπως είναι το revenge porn, οι ΜΚΟ, οι μεταναστευτικές ροές και άλλα πολλά», τόνισε.
Ο συγγραφέας σημείωσε πως το βιβλίο βαθαίνει σημαντικά στην αναζήτηση της λύσης του μυστηρίου μέσα από τις ανθρώπινες σχέσεις, αναλύοντας χαρακτήρες, προσωπικότητες και συμπεριφορές, είναι δηλαδή μία αφήγηση της σημερινής ζωής, χωρίς περίπλοκες προσεγγίσεις, χωρίς ιδιαίτερα «πισωγυρίσματα», τα οποία είναι δυσπρόσιτα, ακτινογραφώντας τις σχέσεις των ανθρώπων μέσα από την καθημερινότητα.
Κλείνοντας, ο κ. Παντσάς υπογράμμισε πως η χθεσινή εκδήλωση για εκείνον ήταν «πολύ πετυχημένη», καθώς παρακολούθησαν την παρουσίαση του βιβλίου «πάρα πολλοί φίλοι», οι οποίοι τον τίμησαν βαθύτατα με την παρουσία τους.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΪΣΜΕΝΟΣ

Share
Ετικέτες: Παντσά

Πρόσφατα άρθρα

Το γλέντι της «Τρανής Αποκριάς» από τον Αναπτυξιακό Σύλλογο Αγίου Λαυρεντίου

Ο Αναπτυξιακός Σύλλογος Αγίου Λαυρεντίου Πηλίου, με την βοήθεια των κατοίκων του και των επαγγελματιών…

12 Μαρτίου 2024

Καταθέτει υπόμνημα για την υπόθεση Τεττέι η ΠΑΕ Βόλος

Το προσεχές Σάββατο 16 Μαρτίου θα αρχίσουν τα πλέι άουτ στη Σούπερ Λιγκ, με τις…

12 Μαρτίου 2024

Τον απόλυτο τρόμο έζησε 36χρονη – Προσπάθησαν να τη βιάσουν ενώ κοιμόταν

Συγκλονιστικές είναι οι στιγμές που βίωσε μία 36χρονη γυναίκα στα Εξάρχεια όταν ήρθε αντιμέτωπη με…

12 Μαρτίου 2024

Αλλαγή διοίκησης στην 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών

Η 32 Ταξιαρχία Πεζοναυτών σας ανακοινώνει ότι, την Πέμπτη 14 Μαρτίου 2024 και ώρα 11:00π.μ.,…

12 Μαρτίου 2024

Πρωτιά σε διαγωνισμό για 1ο ΓΕΛ Βόλου – Μαθητές μεγιστοποιούν τα κέρδη εικονικής εταιρείας

Το επιχειρηματικό τους ταλέντο δείχνουν τέσσερις μαθητές του 1ου ΓΕΛ Βόλου που κατάφεραν στο πλαίσιο…

12 Μαρτίου 2024

Αρνητική πρωτιά της Θεσσαλίας για το bullying

Ιδιαίτερα αυξημένα εμφανίζονται τα περιστατικά εκφοβισμού στην Ελλάδα: 1 στα 3 παιδιά δηλώνει ότι έχει…

12 Μαρτίου 2024