Αθλητισμός

Πλησιάζει για τη Νίκη η Φούτμπολ Λιγκ – Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί με 14 ομάδες

Ολοένα και πιο κοντά στη Φούτμπολ Λιγκ βρίσκεται η Νίκη λόγω της αδυναμίας του Ηρακλή να συμμετάσχει σε αυτή. Βέβαια, υπήρξαν κάποιες φήμες σύμφωνα με τις οποίες η θέση του «Γηραιού» δεν θα καλυπτόταν, αλλά αυτές φρόντισε να διαψεύσει ο πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ 2-Φούτμπολ Λιγκ Λεωνίδας Λεουτσάκος που χθες δήλωσε πως το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί οπωσδήποτε με 14 ομάδες.
Στον Ηρακλή Θεσσαλονίκης ψάχνουν ακόμη για κάποιο «καθαρό» ΑΦΜ προκειμένου να αγωνιστούν σε επαγγελματική κατηγορία. Αν δεν τα καταφέρουν θα δηλώσουν συμμετοχή στην ερασιτεχνική Γ’ Εθνική. Σε κάθε μία από τις δύο περιπτώσεις η Νίκη είναι ωφελημένη, αφού θα αδειάσει μία θέση στη Φούτμπολ Λιγκ και ως καλύτερη 2η από τους χαμένους των μπαράζ θα κληθεί να την καλύψει, όπως προβλέπεται από τον ΚΑΠ.
Τις προηγούμενες ημέρες υπήρξε μία έντονη φημολογία ότι αν δεν παίξει ο Ηρακλής στη Φούτμπολ Λιγκ, η κατηγορία θα μείνει με 13 ομάδες, κάτι που φυσικά θα σήμαινε και την παραμονή της Νίκης στη Γ’ Εθνική.

Ωστόσο, αυτό το ενδεχόμενο δεν ισχύει. Ο πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ 2-Φούτμπολ Λιγκ Λεωνίδας Λεουτσάκος ήταν ξεκάθαρος σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή Clasico του Βόλος 98,6 η οποία μεταδίδεται και από το e-thessalia.gr. Τόνισε ότι η Φούτμπολ Λιγκ θα διεξαχθεί σίγουρα με 14 και όχι με 13 ομάδες.
Απέφυγε να δηλώσει ευθέως ότι η Νίκη θα είναι αυτή που θα πάρει τη θέση του «Γηραιού», επισημαίνοντας πως αυτό αφορά την ΕΠΟ, αλλά στο τέλος ανέφερε πως οι διαδικασίες για να γίνει μία ομάδα ΠΑΕ είναι πλέον πιο απλές, κάτι που σίγουρα αφορά τους «κυανόλευκους», που θα πρέπει να κινήσουν τις σχετικές διαδικασίες μόλις πάρουν το «πράσινο φως» για την επιστροφή τους στο χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.
Η ερώτηση που έγινε στον κ. Λεουτσάκο όσον αφορά τη Νίκη, είχε να κάνει με την περίπτωση να δηλώσει αδυναμία συμμετοχής στη Φούτμπολ Λιγκ ο Ηρακλής και αν φυσικά τη θέση του θα πάρει η βολιώτικη ομάδα. Εκείνος απάντησε τα εξής:

«Δεν ξέρω ακριβώς τα βαθμολογικά κριτήρια που ισχύουν στη Γ’ Εθνική, αλλά είναι θέμα της ΕΠΟ να πει αν ανεβαίνει η Νίκη ως καλύτερη από τους δεύτερους των ομίλων. Θεωρώ ότι πρέπει να συμπληρωθεί ο αριθμός των 14 ομάδων που προβλέπονται για τη Φούτμπολ Λιγκ, οπότε πρέπει η ΕΠΟ να πάρει την σχετική απόφαση. Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί με 14 ομάδες και όχι με 13».
Για το γεγονός ότι μπορεί να πάρει καιρό για να αποσαφηνιστεί το που θα παίξουν ο Ηρακλής και η Νίκη, είπε: «Οι δηλώσεις συμμετοχής στη Φούτμπολ Λιγκ είναι μέχρι τις 8 Αυγούστου, αλλά δεν πιστεύω ότι θα φτάσουμε μέχρι τότε. Θεωρώ ότι στις επόμενες 10 με 15 ημέρες θα ξεκαθαρίσει που θα παίξει ο Ηρακλής. Πάντως, να ξέρετε ότι πλέον οι διαδικασίες για το μετοχικό κεφάλαιο είναι πιο εύκολες για τις ομάδες που ανεβαίνουν στη Φούτμπολ Λιγκ».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το